Labai mėgstu tokius sočius pietų ar vakarienės dubenėlius. Man jie ir gražūs, ir skanūs, be to – labai įvairūs, kaskart gali būti visai kitokie! Juokauju, kad labai gerai juos gaminti…
-
Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPASAULIO SKONIAISumuštiniai
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais
Asta 17 Lie ’20Maisto gamtoje temą tęsiant – dešrainiai! Paprastas, skanus ir greitas maistas. Jei atvirai, nebuvau jų atradusi iki šiol; bet vasara pilna pirmų kartų! Kad ir kaip beskaičiuočiau, man rodos, gyvenime…
-
Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEŽuvis
Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu
Asta 14 Lie ’20Tobula pora! Ar žinot, apie ką aš? Apie bulves ir… silkę! Yra dalykų, kurių per daugiau nei dešimt tinklaraščio rašymo metų čia taip ir neišplepėjau – pavyzdžiui, to, kaip mėgstu…
-
LENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJESumuštiniai
Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais
Asta 9 Lie ’20Mažais žingsneliais pildau sau duotus vasaros pažadus. Kepsninę šią vasarą kaičiame kaip niekad dažnai. Jei seniau joje paprastai kepdavom tik šašlykus ar mėsainius, šiemet labai norėjau atrasti kažką naujo –…
-
Kas pasikeičia, kai baigi mokyklą? Kai pirmą kartą pasibučiuoji? Kai susirandi darbą, o tuomet – meti jį, nes supranti, ką iš tiesų nori veikti gyvenime? Kas pasikeičia, kai išteki? Kai…
-
Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI
Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu
Asta 3 Lie ’20Iš pradžių lėtai, o tuomet jau šuoliais, – vasara įsibėgėjo. Jaučiat? Aš turėjau sąrašą vasarai (tai žinoma, kad turėjau; bent po sąrašą aš turiu viskam). Dar pavasarį, pasauliui porai mėnesių…
-
KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai
Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže
Asta 30 Bir ’20Labiausiai iš senųjų mūsų namų aš pasiilgstu terasos. Basakojų vasaros rytų su puodeliu kavos. Rožinio hamako. Jaukių ir skanių vakarų, dengiant terasos valgomojo stalą. Kol po žingsnį kuriame savo naujus…
-
Bananų duonos mylėtojai, juk jūsų daug, tiesa? Aš tokia pati – vos išgirdusi „bananų duona“, suklūstu ir pradedu ieškoti akimis, kur ta riekelė, taip trūkstama prie mano vienišo kavos puodelio,…
-
Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalai
Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena
Asta 18 Bir ’20Visai lengva savo gyvenimą įsprausti į begalę „niekada“: niekada nedarysiu, nesakysiu, nesirengsiu, nevalgysiu… Ar suskaičiuotumėt, kiek kartų šitaip klydot? Galėčiau stebėtis savimi, kad vis tik vairuoju automobilį, dėviu siaurėjančius džinsus,…
-
Nežinau, kokius kavos pertraukėlių ritualus esate susikūrę jūs, bet aš prie puodelio kavos dažniausiai noriu… ko nors skanaus ir, žinoma, saldaus. Todėl dar savaitės pradžioje išsikepti ką nors lengvai paruošiamo…
-
„Mažiau yra daugiau“, – dažnai sako žmonės, vertinantys paprastumą. Aš pati tą kartoju labai dažnai; nes tikiu! Štai čia – desertas vos iš… dviejų ingredientų! Būti dar mažiau jau tikriausiai…
-
Pusryčiams – košė! Nieko naujo, tiesa? O jeigu šitaip: pusryčiams – KEPTA avižinė košė! Ar dabar jau šiek tiek įdomiau? Tikiuosi! Tikiu, kad daugeliui kepta košė nėra didelė naujiena, bet…
-
Daugiau nei dvi savaites kantriai laukusiems šios sriubos recepto – štai ir jis! Žinau, suprantu, kad vasara diktuoja šaltibarščių madą, bet juk būna kartais, kad norai ir sezonai prasilenkia, tiesa?…
-
Lėtai skaičiuoju pirmas vasaros dienas, gaudau kiekvieną saulės spindulį ir žadu sau didelius dalykus: mėgautis, išjausti, pabūti dabar. Žinau, kad tie trys mėnesiai, kaip ir kasmet, bus skaudžiai per trumpi.…
-
Vaikystėje viskas galima. Na, bent jau pradėti pirmadienį nuo gabalėlio pyrago – tai jau tikrai! Gal truputį simboliškai, o gal tiesiog iš ilgesio – vaikų dienai norėjau iškepti ką nors…
-
Vasara prasideda ne tada, kai kalendoriuje užbraukiam paskutinę pavasario dieną. Atostogos prasideda anksčiau nei užsegame pilnutėlio lagamino užtrauktuką. O braškių saldumą, sakykit ką norit, dažnai pajaučiam dar prieš perkąsdami sodriai…
-
Ant pietų stalo – lašišos pyragas! Nuo tada, kai į šaldiklį atkeliavo 14 kilogramų laukinės lašišos, ją valgome kiekvieną savaitę, ir šia nauja tradicija aš labai džiaugiuosi! Žinau, kad anksčiau…
-
Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, šis…
-
KARŠTIEJI PATIEKALAIKarštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMiltiniai patiekalai
Pica su pesto padažu ir vištiena
Asta 17 Geg ’20Dėl sekmadienio pusryčių jau seniai nekyla klausimų – blynai arba vafliai, vafliai arba blynai. O štai kalbant apie pietus, kada gi daugiau juos ruošti neskaičiuojant tiksinčio laiko, jei ne lėtomis…
-
Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalai
Vištienos ir daržovių iešmeliai su žemės riešutų padažu
Asta 14 Geg ’20Ne viską iš mūsų atėmė virusas ir karantinas, toli gražu. Paliko jis mums tuos dalykus, kuriuos galbūt buvom pamiršę vertinti: pavasarį ir jo žydėjimą, saulėtekius ir saulėlydžius, namus ir pačius…