Dolomitų kalnų nameliuose, vadinamuose Rifugio, kas vakarą valgydavome sočią itališką vakarienę. Kartais atrodydavo, kad po dviejų patiekalų jau tikrai nė kąsnelis daugiau nebetilps, bet vos tik atkeliaudavo ant stalo desertai – na, kaip gi nerasi vietos desertui? Dažniausiai tasai desertas būdavo – taip! – panakota. Valgėm, net ausys lapsėjo, ir juokėmės, kad tokie saldūs pasilepinimai prieš miegą labai greitai gali tapti įpročiu, kurį norėsis parsivežti namo, šypt.
Švelni, kremiška, burnoje sutirpstanti panakota – vienas mylimiausių mano desertų. Daug jos receptų jau dabar galite rasti tinklaraštyje, o jei norite pagaminti dar paprasčiau, „Dr. Oetker“ jums sukūrė produktą – mišinį vanilinei panakotai. Jį tereikia užpilti nurodytu kiekiu grietinėlės ir pieno, išmaišyti šluotele, trumpai pakaitinti, supilti į stiklines ir palaukti, kol desertas sustings. Rezultatas – gardi, užtikrintai puikios tekstūros panakota!
Beliks sugalvoti, kuo šįkart norėtumėte ją pagardinti? Variantų galėtų būti nesuskaičiuojamai daug, bet aš vėlgi likau ištikima atostogų nostalgijai. Viename iš aukštai kalnuose esančių Rifugio darbuotoja pakvietė pasirinkti: „su mėlynėmis ar su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu?“.
Receptas išduoda, ką tąkart pasirinkau aš; o ką pasirinktumėte jūs?
Kviečiu išbandyti – pasisaldinti popietę ar artėjantį savaitgalį. Skanaus!
Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Panakotai:
2 pakuočių „Dr. Oetker“ mišinio panakotai
2 stiklinių (500 ml) riebios grietinėlės
2 stiklinių (500 ml) pieno
arba naminę panakotą galite ruošti pagal šį receptą
Šokoladiniam lazdynų riešutų kremo padažui:
200 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
Patiekti:
skrudintų lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite panakotą. Mišinį panakotai suberkite į indą. Supilkite 300 ml pieno ir išmaišykite šluotele iki vientisos masės.
2. Grietinėlę ir likusį pieną (200 ml) pakaitinkite puode virš vidutinio dydžio ugnies, kol mišinys beveik užvirs. Nukaiskite ir supilkite į indą su panakotos mišiniu. Išmaišykite šluotele.
3. Supilkite atgal į puodą, grąžinkite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami pakaitinkite 1 minutę.
4. Paruoštą mišinį šiek tiek atvėsinkite ir supilkite į stiklines. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2-3 valandas, kol pilnai sustings.
5. Paruoškite šokoladinį lazdynų riešutų kremo padažą. Grietinėlę pakaitinkite, kad būtų karšta, bet neužvirtų. Užpilkite ant šokoladinio lazdynų riešutų kremo iš išmaišykite iki vientisos masės.
6. Patiekite. Sustingusią panakotą apliekite kambario temperatūros šokoladiniu lazdynų riešutų kremo padažu. Apiberkite saujele smulkintų skrudintų lazdynų riešutų.
7. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva