Skonis: 9,5/10. Be galo skanus patiekalas, kuriam neliko abejingų – išnyko akimirksniu 🙂 Ir dar vienas pliusas – jis man įrodė, kad tuną mėgti vis dėlto galima 😀
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Impossible is nothing
Paprastas tuno pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
100 g sviesto arba margarino
180 g kvietinių miltų
1/4 arb.š. druskos
3 valg.š. šalto vandens
Įdarui:
1 didelis svogūnas
1 dėžutė (185 g) konservuoto tuno savo sultyse
300 g tarkuoto fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
150 ml grietinėlės
3 pomidorai
saujelė bazilikų ar kitų žalumynų
druska, juodieji pipirai
GAMINIMO EIGA
Miltus sumaišyti su druska, kambario temperatūros sviestu ir vandeniu. Išminkyti ir dėti į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su smulkintais žalumynais. Kiaušinius išplakti su grietinėle. Fermentinį sūrį sutarkuoti.
Iš šaldytuvo išimi tešlą, ja iškloti kepimo popieriumi ištiestą 22 – 24 cm. skersmens kepimo indą. Ant tešlos sudėti pakepintus svogūnus, tuną, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu, užpilti kiaušinių ir grietinėlės plakiniu. Uždėti plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus, pabarstyti druska, pipirais.
Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
22 komentarai
Labai skanus! Verta pabandyti. 10/10 =)
Smagu, Giedre, kad patiko 🙂
Kepiau šį tuno pyragą. Ir visai skanu. Patiko visai šeimai 10 balų 🙂
Ligita, džiaugiuosi 🙂
Sveiki,
Kepiau šiandien šį pyragą. Nesuprantu, ką blogai padariau. Pirmiausia, daug ilgaiu reikėjo kepti, nes grietinėlės ir kiaušinio plakinys niekaip neiškepė. Vėliau patikrinau – tešla apačioje neiškepusi. Turėjau pyragą išimti iš formos, apversti ir tada kepti. Bet ir tai nelabai iškepė.
Ar gali būti, kad tunas buvo per šlapias?
Šiaip skonis atrodo būtų nieko, bet ta neiškepusi tešla… nea… Kepiau elektrinėje orkaitėje, 200 laipsnių temp.
Aušrine, pirmą kartą girdžiu, kad tartą (nesaldų pyragą) tektų pribaigti, kepant apverstą 🙁 Tikrai taip neturėtų būti, viskas turėtų puikiai iškepti. Tunas nežinau, ar gali būti per šlapias, juk vis tiek jį nusausinai, taip? Tai dėl jo turėtų viskas būti gerai. Gal pyragą dėjai ne į įkaitintą, o į šaltą orkaitę? Tokiu atveju tikrai jis per tą laiką net negalėjo spėti iškepti. Na, ir šiaip… orkaitės kartais būna nesuprantamos – jei viena pyragą iškepa per 25 minutes, tai kitai prireikia 45 minučių. Todėl reikia tiesiog pasikliauti „vaizdu”, o ne skaičiais recepte kartais. Ir kepti dar, jei neiškepę – vis tiek kiaušiniai anksčiau ar vėliau turi „sutvirtinti” visą įdarą, o pagrindas iškepti, nebus kur dingti juk 🙂
nu sakis!!!!! koks cia geris!!!!!!!!!!!!:]]]]]]]]]]]]]]] sitas skyrelis „nesaldziu pyragu” – mano svajones issipildymas!pirmaji kepiau si – praktiskai visada yra visi produktai namie, pasigamina bene kaip kokie sumustiniai-greitai greitai , o skonis… mmmmmmmmmmmm . labai labai aciu ,nuostabu tiesiog!:]
Aure, oi, nėra už ką – tai tau ačiū už tokį entuziazmą ir džiugų komentarą 🙂 Aš taip pat nesaldžių pyragų mėgėja – jie universalūs, greitai ir paprastai pagaminami, visada vis kitokie ir be galo skanūūūūs 🙂 Todėl pažadu ir ateityje šį skyrelį papildyti! 🙂
ačiū už skanų receptą, greit vėl kepsiu, nes puikus pyragas, 10+.
Nėra už ką! smagu, kad patiko 🙂
miela, Asta:) čia rašo ta pati entuziastingoji Aure:) nuo praeito mano čia komentaro, nuolat gaminu įvairiais tartas (tik dėl to, kad atradau tavo šį įrašą:)) ) ir labai norėčiau, kad man vieną dalyką paaiškintum, jei nesunku (blush) : 1. kodėl vienuose receptuose tešlai naudojamas dar papildomai ir kiaušinis ar net kepimo milteliai? ; 2. kodėl kai kur reikia vieną tešlą be įdaro papildomai apkepti ? Labai jas mėgstu, todėl norėčiau susivokti skirtumuose:)
Aure, smagu, kad ir toliau eksperimentuoji su tartomis 🙂 Tešlų tikrai yra skirtingų ir skirtingai ruošiamų – manau, net daugiau nei du variantai. Iš esmės aš, jei jau sąžiningai, varijuoju jomis ir per didelio skirtumo nematau. O pagrindas dažnai yra apkepamas be įdaro todėl, kad tuomet šis tešlos sluoksnis nepersigeria įdaro drėgmės, pyragas yra tvirtesnis, jaučiamas atskiras tešlos pagrindo skonis/tekstūra.
ooo labai ačiū! žinosiu ir aš dabar ;]
Tikrai nėra už ką 🙂
Sveiki, Asta,
Norejau paklausti, kokio riebumo grietinele naudojate siam receptui? 🙂
Rūta, dažniausiai šaldytuve turiu riebios (35 proc.) grietinėlės, tai ją ir naudoju. Bet tiktų ir liesesnė 😉
Pirmą kartą gyvenime kepiau kažką panašaus ir likau sužavėta! Paprasta, greita, o dar ir kaip skanu. Dėkui, Asta, už receptą. Buvau nusiteikus nesėkmei, nes vietoj fermentinio sūrio naudojau mocarella, kadangi tik jį turėjau šaldytuve, bet viskas pavyko, valio! Tiesa išsiskyrė šiek tiek vandens nuo sūrio ant pyrago viršaus, bet sėkmingai supjausčius gabaliukais vanduo nubėgo į kepimo formą, o perdėjus į lėkštes problemos kaip nebūta. 🙂 Niam niam 🙂
Erna, labai džiaugiuosi, kad pyragas pranoko lūkesčius! 🙂 Neabejoju, kad su mocarela čia labai tiko 😉
Kiek riebokas, bet kaip man, nemėgstančiai kiaušinių, tai patiko, nes nelabai jie jautėsi :))))
Ačiū. Labai skanus pyragas. Paprasta,greitai ir gražu. Puikiai pavyko draugės buvo sužavėtos. 🙂
Ar skanus sis pyragas ir saltas?Gal galima ir is vakaro issikepti ji butu…=)
Donata, skanus ir šaltas, bet šiltas – dar skanesnis 🙂 Jei yra galimybė, galima iškepti iš vakaro, o kitą dieną uždengti folija ir šiek tiek pašildyti orkaitėje 😉