Mieli smaližiai, šis desertas – jums! Saldus morengo krepšelis, švelnus maskarponės kremas, apelsinais pagardintos spanguolės ir sauja smulkintų pistacijų. Tai – mažutės pavlovos. Skanios kasdien, bet šios – kvepia Kalėdomis!
Mūsų šeimoje pavlova yra labai mylimas desertas, kuriuo džiaugiasi ir mėgaujasi visi. Būtent tokio skanėsto kasmet ieškome šventėms, tiesa? Kad suburtų prie stalo ir paliktų skaniausius prisiminimus – apie šypsenas, jaukumą, lempelių mirgėjimą, apie tai, kaip viskas skanu ir gražu.
Ne vien maistas, bet ir indai – svarbi gražaus šventinio stalo dalis. Pavlovoms patiekti pasirinkau porceliano indų kolekciją auksiniu krašteliu ir aukso spalvos „Sola“ stalo įrankius. Šventiniam stalo serviravimo išpildymui puikiai tiko išskirtinė skaidraus stiklo lėkštė su auksiniais burbuliukais, o šalia dailiai derėjo krištolinių „RCR“ taurių kolekcija „Marilyn“. Visi indai, įrankiai ir taurės – iš „PROMO Cash&Carry”.
Šiek tiek spindesio Kalėdoms labai tinka! O jei norisi subtiliau, parduotuvėse rasite ir indų kolekciją juodais krašteliais bei juodus matinius stalo įrankius.
Kalėdos – dovanų metas, o dovanoti gražius indus – tai lyg linkėti skanaus, gražaus gyvenimo. Dar gražesnis ir skanesnis jis tada, kai dailiuose induose – tobulai gardžios pavlovos, šypt. Dalijuosi receptu ir kviečiu gaminti, juk Kalėdos – jau visai tuoj!
Pavlovos pyragaičiai su spanguolėmis ir pistacijomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Morengo krepšeliams:
145 g kiaušinių baltymų (4 kiaušinių)
200 g cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. š. obuolių arba baltojo vyno acto
100 g baltojo šokolado
Spanguolėms:
2 stiklinių (300 g) šaldytų spanguolių, atitirpintų
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 apelsino sulčių
¼ arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
Kremui:
250 g maskarponės
1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 apelsino nutarkuotos žievelės
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
Patiekti:
smulkintų pistacijų
apelsino gabalėlių
cukruotų spanguolių
imbierinių sausainių
šviežio rozmarino šakelių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite morenginius krepšelius. Į labai švariai išplautą ir gerai nusausintą dubenį supilkite kruopščiai atskirtus kiaušinių baltymus. Plakite elektriniu plakikliu dideliu greičiu 2 minutes, kol jie suputos ir pabals.
2. Toliau nuolat plakdami į baltymus įberkite šaukštą cukraus ir paplakite minutę. Įberkite antrą šaukštą cukraus ir plakite dar minutę. Taip po šaukštą įplakite visą cukrų, kiekvienam šaukštui skirdami po minutę.
3. Įplakę visą cukrų, dideliu greičiu baltymus plakite dar 7–8 minutes, kol cukrus visiškai ištirps, o masė sutvirtės ir taps blizgi. Šiek tiek baltymų masės patrinkite tarp pirštų – joje neturi būti likę nė menkiausio cukraus kristalėlio.
4. Į išplaktus baltymus sudėkite vanilės pastą, kukurūzų krakmolą ir actą. Plakite pusę minutės, kad tolygiai išsimaišytų. Atlikite baltymų testą – apverskite dubenį: baltymai turi tvirtai jame laikytis ir neiškristi.
5. Baltymų masę semkite šaukštu ar sukrėskite į konditerinį maišelį plačiu apvaliu antgaliu. Ant kepimo popieriaus suformuokite dešimt apvalių morenginių kauburėlių. Kiekvieno kauburėlio paviršiuje šaukštu suformuokite negilias duobeles, kad gautumėte krepšelius.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 120 °C (kaitinimas iš viršaus ir iš apačios, be vėjelio).
7. Dėkite morenginius krepšelius į orkaitę ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 100 °C. Kepkite 1 valandą. Orkaitės neatidarinėkite! Iškepusius morenginius krepšelius palikite vėsti vos praviroje orkaitėje bent 3 valandas ar per naktį.
8. Baltąjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens garų vonelėje ir juo aptepkite atvėsusių morenginių krepšelių įdubimą, kur dėsite kremą. Per šokolado sluoksnį neprasiskverbs drėgmė, ir pyragaičiai ilgiau išliks tvirti.
9. Paruoškite spanguoles. Į puodą sudėkite visus spanguolėms skirtus ingredientus.
10. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs, ir virkite dar apie 4-5 minutes, kol dalis skysčio nugaruos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
11. Paruoškite kremą. Maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę ir nutarkuotą apelsino žievelę išplakite iki vientisos masės.
12. Toliau plakdami, supilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol susiformuos formą laikančios putos. Neperplakite.
13. Susluoksniuokite pyragaičius. Baltojo šokolado sluoksniui sustingus, morenginius krepšelius pripildykite maskarponės kremo. Lengviausia kremą bus išspausti konditeriniu maišeliu.
14. Ant kremo dėkite po šaukštą spanguolių.
15. Viršų gausiai apiberkite smulkintomis pistacijomis.
16. Papuoškite apelsino gabalėliais, cukruotomis spanguolėmis, imbieriniais sausainiais, šviežio rozmarino šakelėmis.
17. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry