Ruduo. Tas, kur kvepia arbatomis ir pasaldintas medumi. Pilnas kojinių minkštumo ir pledų šilumos. Lepinantis ilgais vakarais. Su trupučiu nostalgiško liūdesio. Ilgesio. Įkvėpimų. Kupinas progų gyventi šiek tiek lėčiau. Kviečiantis grįžti namo.
Įsisupti, pasinerti, prisijaukinti. Ir apsikabinti dubenėlį šildančios sriubos.
Perlinių kruopų ir vištienos sriuba
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 stiklinės smulkintų svogūnų
1 stiklinės smulkintų salierų stiebų
1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
1 poro
10 česnako skiltelių
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¼ arb. š. saldžiųjų paprikų dribsnių
¾ arb. š. druskos
¾ stiklinės (200 g) perlinių kruopų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
½ keptos vištos krūtinėlės
4 valg. š. citrinos sulčių
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
1 nutarkuotos citrinos žievelės
Patiekti:
šviežių petražolių
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas, griežinėliais supjaustytą porą. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite pipirais ir paprikų dribsniais. Maišydami pakaitinkite pusę minutės.
3. Suberkite druską ir sausas perlines kruopas. Maišydami pakaitinkite dar 1 minutę.
4. Supilkite sultinį ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 25 minutes, kol perlinės kruopos bus beveik išvirusios.
5. Suberkite smulkintą vištieną (galite naudoti ir keptos vištienos likučius ar išsikepti krūtinėlę orkaitėje prieš gamindami sriubą), supilkite citrinų sultis. Ugnį padidinkite ir leiskite užvirti. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite apie 5 minutes virš silpnos ugnies. Sriuba neturėtų kunkuliuoti.
6. Grietinėlę supilkite į puodelį, į ją įpilkite porą šaukštų sultinio iš sriubos. Išmaišykite. Tuomet visą grietinėlę supilkite į puodą su sriuba. Išmaišykite. Kaitinkite virš silpnos ugnies dar minutę, neleisdami sriubai kunkuliuoti.
7. Nuimkite sriubą nuo ugnies. Įmaišykite citrinų žieveles. Paragaukite.
8. Patiekite sriubą su smulkiai kapotomis šviežiomis petražolėmis ir šviežia duona.
Recepto šaltinis: Little Spice Jar
2 komentarai
Tokio idomaus skonio sriubyte!! Valgiau kiekviena sauksta ir megavaus. Kartu jauciama ir rugstele ir siek tiek astrumo, bet taip pat ir svelnus grietineles skonis, nemoku net nupasakoti.. 🤤 Tik vistiena kazkokia be skonio (su zalia dariau) 😄
Guste, labai džiaugiuosi, kad sriuba patiko! 🙂 Vištieną labai rekomenduočiau naudoti keptą, tikrai bus daug skaniau 😉