Niekas nesiūlo laimės su 30 proc. nuolaida. Ar dviejų draugysčių už vienos kainą. Tiesa, kartais bėdų po vieną nedalina, bet tokios akcijos kažin ar yra ką džiugina.
Užtat draugė x ar nuolat sugrįžti skatinanti y, ar visi kiti daugiau mažiau žinomi prekybcentriai kiekvieną mielą savaitę vilioja skelbdami dešimtis ypatingų pasiūlymų, kuriais tu turi pasinaudoti. Nes verta. Nuo miltų iki keptuvių, nuo A iki Z. Akcijos, akcijos. Ir tikras didvyriškumas tuomet įrodyti sau, jog visai nėra reikalingas tas keturioliktas komplektas hermetinių indelių. Ir kad nereikia pirkti visų penkių skonių šokoladų (o gal po du? Gi akcija!) ar nežinia kiek kilogramų vynuogių, kurių dalį anksčiau ar vėliau, matyt, ištiktų tragiškas likimas.
Bet – stop – aš mėgstu akcijas. Nuolaidas. Specialius pasiūlymus. (Tik ne tada, kai jau pirmą dieną prekių, siūlomų už super-duper kainą lentynose jau neberasta…). Bet, nepaisant to, kad vieni iš to gal pasijuoktų, kiti pasibaisėtų, o treti pasukiotų pirštą prie smilkinio, aš pareigingai iš visų parduotuvių susirenku nuolaidas skelbiančius laikraštukus (seniau Jis pyko, dabar tik varto akis), o kartais dar ir internete peržiūriu, ką gi šiom dienom siūlo potencialios apsiprekinimo vietos. Ir drąsiai ploju katučių, išvydusi akcijas ledams, miltams, aliejui, sūriui, vaisiams ir tūkstančiams kitų produktų.
Pavydžiui, pievagrybiams. Ei, nuodėmė nenusipirkti dėžutės. Drąsiai čiumpu ir keliauju namo, tiesiai į virtuvę, kur po valandos sukiojimosi aplink spinteles ir orkaitę gimsta puikus pievagrybių pyragas. Mmmm…
Skonis: 9,5/10. Jeigu kažkam nepatinka nesaldūs pyragai (tartos) su namine trapia tešla, kuri kartais būna šiek tiek sausoka, tobula išeitis yra šaldyta sluoksniuota tešla. Tobula, nes jums nereikia patiems minkyti tešlos, ir tobula, nes toks pyragas tikrai nė iš tolo neprimins anei trupučio sauso. Drėgnas drėgnas, bene tirpstantis burnoje, ir labai skanus. O įdaras… pievagrybiai. Jeigu juos mėgstate, abejonių nekyla – pyragas jums taip pat laaabai patiks.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Pievagrybių pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3.5 lakštų šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
360 g pievagrybių, supjaustytų riekelėmis
130 g fermentinio sūrio, tarkuoto
3 kiaušiniai
3 valg.š. natūraus jogurto
2 nedideli svogūnai, susmulkinti
2 skiltelės česnako, sukapotos
druska, pipirai
krapai
GAMINIMO EIGA
1. Kepimo indą (22 cm. skersmens) ištiesti kepimo popieriumi ir ištepti šlakeliu riebalų. Iškloti atitirpintą šaldytą sluoksniuotą tešlą taip, kad dengtų indo dugną ir kraštus, aukštesnius už indo sieneles (paskui tie kraštai bus užlenkiami ant pyrago viršaus).
2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinti svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėti pievagrybius ir dar pakepinti, kol pievagrybiai taip pat suminkštės.
3. Kiaušinius išplakti su natūraliu jogurtu, fermentiniu sūriu, druska, pipirais ir krapais.
4. Į kiaušinius įmaišyti pakepintus grybus.
5. Paruoštą įdarą supilti ant sluoksniuotos tešlos. Ant įdaro viršaus užlenkti tešlos kraštelius.
6. Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 40 minučių. Prieš patiekiant bent 5 minutes atvėsinti. Skanaus!
17 komentarai
3,5 tai turbūt tų mažučių lakštelių Mantingos (ar tos akcijinės 2 už 1 ?? ;D )
Indre 😀 taip taip, tikrai būtent Mantingos :)) Tiesą sakant, tik ją tenaudoju.. 🙂
O man nesaldūs pyragai patinka kur kas labiau nei saldūs 🙂 ir akcijinių laikraštėlių niekad neišmetu neperžvelgus 🙂 ir Jis parneša iš pašto dėžutės sakydamas: „Tų pilna prikišta, bet tau gi patinka, tai visus paėmiau” 😀 😀 Man patinka kai pamatau akcija geram aliejui ir kavai:) va. Galėč gabalytį tavojo pievagrybinio? 🙂
Cha, gal ir aš saviškį iki tokio lygio pamažu išauklėsiu, ką gali žinot 😀 Man irgi bene labiausiai patinka visos akcijos ilgo galiojimo prekėms – aliejui, miltams, kruopoms, kavai ir t.t., ir pan. 🙂
Prašom, žinoma, kad galėtum – skanaus! :))
Oi, aš irgi myliu akcijas. Ir dar kaip myliu 😀 Kaip nepirksi kokių gerų ryžių už gerą kainą arba migdolų su nuolaida.
Oho, kiek akcijų mylėtojų 🙂 Aš ne tokios reakcijos tikėjausi tikrai :)) Bet smagu smagu. Akcijos riešutams labai norėčiau, oi, kaip labai. Nes nu kažkaip nekyla ranka 5 lt. už 3 riešutus mokėt 😀
Asta, kaip tik IKI vyksta migdolų akcija po 19,99 Lt 🙂
Eik tu sau, Jurga! Kaip aš šitą pražiūrėjau? 😮 Ačiū! :)))
Na va ryt išbandysim pietums 😉
Skanaus! :)) Tikiu ir tikiuosi, kad patiks 🙂
Patikt patiko, nepavyko tas, kad apatinis sluoksnis neiškilo 🙁 dar turėjau mintį vien tešlą atskirai pakept, bet ai galvojau gal pavyks. Šiaip formą kaltinu – per stora manau ir neperkepė (ją visad naudoju trapios tešlos krepšeliams -> http://gpmagija.blogspot.com/2010/03/skruzdelynas-zinsnis-po-zingsnio.html ) bet tai juos iš anksto reikia pakept. Šiaip skanu, neblogas įdaro receptas.
Na, po viso monologo, visgi paskutinis sakinys nuramino 😀 O iš tiesų tai ir man nelabai apatinis sluoksnis iškilo, bet man tai kaip tik patiko :)) Čia kiekvienam kitaip, matyt, o tu tada galėsi kitą kartą (jei jis bus) jau žinodama, apkepti pagrindą atskirai :))
Mano mėgstamiausias įrašas 🙂 ir literatūrine, ir kulinarine prasme 😉
Sigita, o! Ačiū :))
Skanu. 🙂 Darysiu dar. Aišku po to, kai išbandysiu visus nesaldžius pyragus.
Matau, pas kažką namuose tikra nesaldžių pyragų manija! 😀
Super ! Šis receptas nuo šiol yra mano vizitinė kortelė . Draugai , giminės ar šiaip bendradarbiai paragavę negali atsivalgyt , o lėkstė per kelias minutes tampa tuščia . Labai AČIŪ už receptą autorei ! 🙂