Myliu pusryčius. Kai grįžtu po treniruotės į ramius namus, visa diena – dar prieš akis, o tikėjimas, kad ji praeis kuo sklandžiausiai, palikdama laiko visiems norimiems planams įgyvendinti, aukštumose. Valgydama pietus jau tikriausiai galvosiu kitaip, bet kol kas – kol ruošiu sau pusryčius – dar tikiu, kad viskas įmanoma, šypt.
Yra ir daugiau priežasčių, kodėl taip mėgstu pusryčius. Nesijuokit, tai – kiaušiniai. Oh, kokie skanūs yra kiaušinių patiekalai, o jei dar skystas trynys, kuris lyg gardžiausias padažas aplieja ar tai sumuštinius, ar apkepėlę… Ne maistas, o šventė!
Šią apkepėlę atradau tada, kai ėmiau aktyviai skaičiuoti baltymus. Ėmiau savęs klausti, kas jų turi daug? Varškė, natūralus jogurtas, kiaušiniai – tikrai taip. Pabandžius juos sujungti į vieną patiekalą, vieną rytą ir nutiko ši pikantiška pusryčių apkepėlė.
Apkepėlę gaminau su pusriebe ekologiška „AUGA“ varške ir natūraliu jogurtu. Jų gamybai naudojamas pienas yra surenkamas tik iš ekologinių „AUGA“ ūkių, įsikūrusių Lietuvoje. Tokie gryni, kokybiškos sudėties pieno produktai – vienas iš puikių būdų praturtinti savo mitybą baltymais.
Varškę ir jogurtą sumaišiau su keptais svogūnais, česnakais ir špinatais, su trupučiu tarkuoto kietojo sūriu, pagardinau prieskoniais. Sukrėtusi į kepimo formelę, ant viršaus įmušiau kiaušinius ir išdėliojau pomidoriukus. Kol kepė orkaitėje, susiplanavau dieną ir pasiruošiau puodelį kavos. O kai paragavau, supratau, jog šitai yra receptas, kurį verta užrašyti. Pagaminti labai paprasta, o valgyti – labai gardu! Išbandykite!
P.S. Tai kiek ten tų baltymų? Tokioje sočioje porcijoje – beveik 60 gramų!
Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. sviesto
½ svogūno
2 skiltelių česnako
70 g špinatų
½ arb. š. druskos
¼ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ stiklinės (125 g) natūralaus „AUGA“ jogurto
1 pakuotės (180 g) pusriebės „AUGA“ varškės
2 valg. š. tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušinių
vyšninių pomidorų
Patiekti:
gabalėlio fetos sūrio
prieskoninių žolelių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis gardų aromatą.
3. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite, kol sukris ir skystis nugaruos. Pagardinkite druska, pipirais ir nukaiskite.
4. Keptas daržoves sumaišykite su natūraliu jogurtu, varške ir tarkuotu kietuoju sūriu.
5. Paruoštą masę sukrėskite į kepimo indelį. Paviršiuje šaukštu suformuokite du įdubimus ir įmuškite į juos po kiaušinį. Šalia išdėliokite ir į masę įspauskite pomidorus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol kiaušinių baltymas sutvirtės, o trynys dar liks skystas.
7. Patiekite iš karto, pagardinę trupintu fetos sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga