Sapnuose dar Italija, o virtuvėj šiandien – Prancūzija. Kaip pridera prancūziškiems pusryčiams, prasideda jie nuo kruasanų. Šįkart jie sukrito į kepimo formą drauge su vytintu kumpiu, kamambero sūriu ir prieskoninėm žolelėm, o tada, užpilti kiaušinių, grietinėlės ir garstyčių plakiniu, per nepilną valandėlę orkaitėje pavirto nuostabiausiais pusryčiais. Tobulai tiktų lėtiems savaitgaliams ar kada tik sugalvosit. Skanesnio sugrįžimo į virtuvę po ilgų atostogų vargiai ar galėjau sugalvoti: paprasta, greita, laaabai skanu!
Už pusryčių idėją reiktų dėkoti „Lidl Lietuva“ – šią savaitę parduotuvėse vyksta teminė „Duc De Coeur“ savaitė, kviečianti skoniais keliauti į Prancūziją. Asortimente rasite ne tik prancūziškų sūrių ir kumpių, bet ir TOP produktus: varlių šlauneles, midijas, vynuogines įdarytas sraigės. Desertui – nuo macarons iki šokoladinių suflė, kiekvienam pagal skonį!
Bet pradedam nuo pusryčių, gerai? Dalinuosi receptu ir tikrai nuoširdžiai skatinu ne tik išsisaugoti, bet ir išbandyti! Sutariam, šypt?
Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. sviesto
4-5 vakarykščių kruasanų
100 g kamambero sūrio
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
½ stiklinės (125 ml) pieno
3 kiaušinių
1 valg. š. garstyčių
2 arb. š. česnakų ir petražolių prieskonių mišinio
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
100 g vytinto kumpio
100 g sūrio
1 valg. š. sezamų sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Ketaus keptuvę (ar kepimo indą; 22 cm skersmens) ištepkite šaukštu sviesto.
2. Kruasanus perplėškite perpus. Sudėkite vienu sluoksniu į ketaus keptuvę. Ant viršaus užberkite mažais kubeliais supjaustytą kamambero sūrį.
3. Dubenyje šluotele išplakite grietinėlę, pieną, kiaušinius, garstyčias. Suberkite prieskonius, druską ir pipirus. Supilkite į keptuvę su kruasanais ir palikite pastovėti 10-15 minučių.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu).
5. Į tarpus tarp kruasanų įsprauskite kumpio riekeles. Ant viršaus užberkite tarkuotą sūrį, apiberkite sezamo sėklomis.
6. Uždenkite keptuvę lakštu folijos. Kepkite 20 minučių, tuomet nuimkite foliją ir kepkite dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus. Patiekite iš karto.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #DucDeCoeur