Pasvajokim. Apie lėtus ir ramius rytus, apie pirmadienius, kurie prasideda su saule, apie orkaitėje kepančias pusryčių bandeles, o ant stalo – kvepianti kava ir tobulai sunokę avokadai, švieži žalumynai, gardžiausias kumpis… viskas, iš ko galima išburti gardžiausius pusryčius. Jeigu ne čia ir dabar, išsisaugokite šią idėją savaitgaliui.
Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda teminė „Deluxe“ savaitė, pilna prašmatnių skonių ir unikalių produktų. Nuo kengūrienos kepsnių iki įvairiausių sūrių, padažų, aliejų, desertų. Dailios pakuotės, lyg sukurtos dovanoti, ir išskirtiniai skoniai, kviečiantys virtuvėje jokiais būdais nenuobodžiauti, bet – atrasti, eksperimentuoti, švęsti, džiaugtis, gal net… šokti!
Savaitgalį, kai pabusite su mintimi, kokiais gi pusryčiais pradžiuginti šią dieną, imkit ir išsikepkit jų – pikantiškų pusryčių bandelių su čederio sūriu. Jos purios, labai lengvos tekstūros, paruošiamos lengvai ir greitai, o ir ingredientų reikės visai nedaug. Keletą iš jų rekomenduoju čiupti iš „Deluxe“ asortimento: čederio sūrio, ispaniško vytinto kumpio, aitrių prieskonių malūnėlį.
Svarbūs dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti, pasiruošę kepti šias pusryčių bandeles:
- Skaniausios jos yra vos iškeptos, dar kiek šiltos, tiesiai iš orkaitės; todėl, jei tik turite galimybę, kepkite bandeles prieš patiekiant, o ne iš vakaro ar juolab kelias dienas prieš;
- Šių bandelių purumo ir lengvos tekstūros priežastis – šalti ingredientai. Sviestas, sūris, pienas – imkite juos iš šaldytuvo paskutinę akimirką ir minkykite tešlą greitai, kad nuo rankų šilumos sviesto gabalėliai nepradėtų tirpti;
- Minkykite ne tik greitai, bet ir saikingai – tai ne mielinė tešla, kuri mėgsta būti ilgai ir kruopščiai minkoma. Vos tik visi produktai ims sukibti į rutulį, dar kelis kartus paminkykite ir – laikas kočioti.
Bandeles patiekti galite įvairiais būdais: kaip pusryčių baldeles su įvairiais nesaldžiais priedais, perpjauti perpus ir sutepti lyg sumuštinius; kaip pagardą prie dubenėlio sriubos ar lėkštės salotų; kaip užkandį su pikantiškais džemais ar minkštais sūriais.
Pikantiškos pusryčių bandelės su čederio sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. aitrių prieskonių mišinio (aitriųjų paprikų, pipirų, garstyčių sėklų, kt.)
60 g šalto sviesto
100 g tarkuoto čederio sūrio
4-5 svogūnų laiškų
½ stiklinės (125 ml) pieno
Viršui:
1-2 valg. š. pieno
20 g tarkuoto čederio sūrio
Patiekti:
tepamojo sūrio
avokadų
vytinto kumpio
gražgarsčių
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Sudėkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius. Suberkite tarkuotą čederio sūrį, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus. Išmaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų trupiniuose.
3. Dalimis maišydami supilkite pieną, išmaišykite ir išminkykite minkštą, tačiau pakankamai tvirtą tešlą. Minkykite greitai, neleiskite šalto sviesto gabaliukams ištirpti nuo jūsų rankų šilumos.
4. Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite tešlą iki maždaug 1,5-2 cm storio. Su apvalia sausainių formele išspauskite maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Perkelkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
5. Kiekvienos bandelės viršų aptepkite trupučiu pieno ir apibarstykite smulkiai tarkuotu čederio sūriu.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol paviršius bus gražiai auksinės spalvos.
7. Atvėsinkite, perpjaukite perpus ir patiekite, aptepę tepamuoju sūriu, pagardinę avokadais, vytintu kumpiu ir gražgarstėmis.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Deluxe