Nežinau, kas yra didesnis chaosas: pasiruošimas atostogoms, atostogos ar bandymas po jų sugrįžt į paprastą kasdienybę. Bet kažkur tarp viso to šurmulio, keisto nerimo, vaikų klegėjimo ir (ne)sutarimų yra penkios, dešimt ar net penkiolika minučių ramybės, nusmelkiančios iki pirštų galų.
Ramybės, kurie užlieja brendant į vandenį vakarinėms maudynėms, stebint lėtai linguojančias pušų viršūnes ar tyloje klausant laužo spragsėjimo. Tų minučių šį savaitgalį buvo visai daug – pastebėti jas gal ir ne visada lengva, bet pasistengti labai verta. Pirmiausia, dėl savęs; kad namo pavyktų grįžti iš tiesų pailsėjus.
Ant laužo keturias dienas iš eilės kepus šašlykus, bulves, blynus, šonkaulius, kiaušinienę ir dar kažką, labai gera grįžti namo ir vėl gaminti ant kaitlentės, šypt.
Pirmadienio pietums – pipi piri vištiena su kokosiniais ryžiais. Aromatinga, prieskoninga, aštru ir labai skanu!
Aitriųjų paprikų padažą „Piri piri“ įsigijau „Lidl Lietuva“, kur šiandien prasidėjo „Sol&Mar“ savaitė. Kai padažas jau paruoštas naudojimui, vištieną pagaminsite ir greitai, ir paprastai. O šitai irgi didelis privalumas, kai nutinka pilni bėgimo pirmadieniai.
Mano „Sol&Mar“ savaitės favoritai:
– štai šis „Piri piri“ padažas;
– vytintas kiaulienos kumpis (mėgstu su salotomis išbandyti vis naujas rūšis, todėl laukite dar vieno salotų recepto);
– trumpagrūdžiai ryžiai (puikiai tinkantys piri piri vištienai);
– mandarinų sultys (jau ne kartą ragavom, puikios!);
– alyvuogių aliejus;
– ir, žinoma, ledai su nugos gabaliukais, nes kaip gi tokiu oru be ledų desertui?
Na, o štai čia, tinklaraštyje, receptas, kurį visai drąsiai rikiuočiau prie savo vištienos patiekalų favoritų. Net jei šiandien gaminti per karšta, būkit geri, išsisaugokit vėsesnei dienai!
Piri piri vištiena su kokosiniais ryžiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
500 g viščiukų šlaunelių
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
½ pakuotės (100 ml) „Piri piri“ aitriųjų paprikų padažo
1 svogūno
2 česnako skiltelių
1 ½ stiklinės (315 g) ryžių
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
400 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 žaliosios citrinos sulčių
Patiekti:
žaliosios citrinos
svogūnų laiškų
GAMINIMO EIGA
1. Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius, ištrintus druska ir pipirais. Apkepkite, kol apskrus, tuomet gabalėlius iš abiejų pusių aptepkite „Piri Piri“ padažu (likusį padažą pasilikite ryžiams). Kepkite dar po porą minučių iš abiejų pusių. Perkelkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę ar puodą suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Maišydami pakepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite ryžius ir maišydami pakaitinkite porą minučių, kol ryžiai taps skaidrūs.
3. Supilkite likusį „Piri Piri“ padažą, kokosų pieną ir vištienos sultinį. Leiskite užvirti, tuomet įmaišykite žaliuosius žirnelius, žaliosios citrinos sultis ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Ant viršaus išdėliokite (į ryžius įsprauskite) vištienos gabalėlius. Uždenkite keptuvę (ar puodą) dangčiu ir virkite apie 20 minučių, kol ryžiai sugers skystį, o vištiena bus pilnai iškepusi. Jei norite vištieną dar labiau apskrudinti, kepkite įkaitintoje orkaitėje su grill funkcija kelias minutes.
4. Patiekite su žaliosios citrinos skiltelėmis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama #lidllietuva