Vos tik už lango ima barbenti lietus ar po kojomis sušiugžda jau nukritę pageltę lapai, taip ir šnabžda kažkas mintyse – rudenėja… Galbūt ir taip, bet – trepteliu mintyse koja – vis dar vasara! Dienos dar ilgos, o saulė maloniai šildo. Žolė kutena basas pėdas. Debesys netrunka išsisklaidyti, vėl užleisdami vietą tai skaisčiai mėlynai – tai pačiai, kurios tuoj pat pasiilgsim, vos tik ateis ruduo, dar truputį vėliau – atslinks žiema.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tada bus belikę prisiminimai – maudynių, vakarojimų terasoje, piknikų ant žolės, ryškių vasaros skonių. Todėl dabar – kol vis dar vasara! – žadu ja mėgautis iki paskutinės akimirkos, paskutinio kaitrios saulės spindulio, paskutinės mėlynos properšos danguje.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ruduo ateis, ir jis bus nuostabus. Bet dabar – dar vasara.
Didelę rausvą dviejų dalių pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt
Man truputį kuklu dalintis tokiu receptu; visi puikiai žino, kad pomidorai, mocarela ir pesto yra vienas puikiausių derinių, o pagardinti juos avokadais ir špinatais labai tinka. Vis tik žinau, kad įsisukę į rutiną – ar į nerūpestingos vasaros nuotaiką – kartais pamirštame tai, kas puikiai žinoma. Kol saldžių ir sultingų pomidorų derlius dar nepasibaigė, pats laikas prisiminti. Ir susimaišyti dubenį puikiausių salotų!
Skonis: 10/10. Kitaip vertinti tiesiog negaliu – jau antrą vasarą šios paprastos salotos yra vienos mano mėgstamiausių.
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart.
Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
350 g uoginių (ar kitokių) pomidorų
1 avokadas
150 g mocarelos rutuliukų
100 g špinatų
2 arb. š. pesto padažo
GAMINIMO EIGA
1. Uoginius pomidorus perpjaukite per pusę. Avokadą perskelkite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite odelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Dubenyje sumaišykite pomidorų puseles, avokadų gabalėlius, mocarelos rutuliukus ir pesto padažą.
3. Į lėkštę paskleiskite špinatų lapelius, ant viršaus sudėkite likusius ingredientus. Prieš patiekiant permaišykite.