Oi. Kad jūs žinotumėt. Aš tikrai nesu įpratusi sulaukti tiek daug dėmesio, kiek jo sulaukiau pastarosiomis dienomis. Daug kas juokauja, kad turėčiau nosį kelti aukštyn, o aš tuo tarpu, bandydama numaldyti besiplieskiantį žandų raudonį, tik gūžiuosi. Aš ne iš tų, kuriuos gyvenimas įpratino būti dėmesio centre. Visiškai priešingai; jei turiu galimybę, aš mieliau būnu kur nors nuošaliai, tyliai ir ramiai. Ten, iš kur viską matau, viską girdžiu, bet ryškios šviesos to mano saugaus kampelio neapšviečia.
Žinoma, ką ir besakyti, tai malonu. Priimti sveikinimus, linkėjimus, sulaukti draugiško palaikymo ir tiesiog dalintis džiaugsmu su dideliu būriu žmonių. Negaliu suvaldyti šiek tiek kvailo krizenimo, plačios šypsenos ir mušančio karščio.
Kai negyvenu nekantriu knygos laukimu, grįžtu į įprastą jaukią rudenišką realybę. Po darbų grįžtu į namus, kaičiu virdulį ir plikaus puodelį arbatos. Spintoje susirandu minkštą ir šiltą chalatą. Jaukinuosi vis ilgesnius ir tamsesnius rudens vakarus. Vakarus, kai gera tiesiog būti namuose, skaityti knygas, gerti arbatą ir valgyti sausainius. Kalbėtis, svajoti, kurti laimingo rytojaus planus.
Kaip ir žadėjau pati sau, aš stengiuosi mylėti kiekvieną dieną. Net jei ankstų rytą šąlančiais pirštais tenka valyti apšąlusius automobilio langus ar darbe iš spintos traukti tą storąjį megztinį netikėtiems atvejams. Kartais užtenka vien įsivaizduoti tą manęs laukiantį rudenišką namų jaukumą, kvepiantį cinamonu ir arbata, ir šildyje iškart pasidaro daug šilčiau.
Skonis: 9/10. Tokie turėtų būti rudens savaitgalio pusryčiai: kvepiantys cinamonu ir muskatu, pagardinti moliūgais, šilti, jaukūs ir tirpstantys burnoje. Aš tikrai mėgstu prancūziškus skrebučius, todėl jų receptų man niekad nebūna per daug. Šis – vienas iš tų, kuriuos dar tikriausiai kartosiu, kai vėl bandysiu įminti mįslę, kur sunaudoti moliūgų tyrės likutį?
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 kiaušiniai
¼ puodelio (80 g) moliūgų tyrės*
2 valg. š. pieno
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
1 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. rudojo cukraus
8 riekelės forminės (kvadratinės) duonos
gabalėlis sviesto kepimui
Patiekimui:
saujelė graikinių riešutų
šlakelis klevų sirupo
gabalėlis sviesto
GAMINIMO EIGA
1. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius, moliūgų tyrę, pieną, cinamoną, muskatą, vanilinį cukrų ir rudąjį cukrų iki vientisos masės.
2. Batono riekeles įmerkite į šį plakinį ir palaikykite porą minučių, kol keptuvėje ištirpinsite gabalėlį sviesto.
3. Keptuvę ištepkite šlakeliu aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Išmirkytas batono riekeles perkelkite į įkaitusią keptuvę.
4. Kepkite iš kiekvienos pusės po porą minučių, kol skrebučiai taps gražiai auksinės spalvos.
5. Iškepusius skrebučius sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite smulkintų graikinių riešutų ir uždėkite ant viršaus gabalėlį sviesto. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
* Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta. Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).
11 komentarai
Ačiū, kad priminei!
Žinau, kas bus romantiškiems savaitgalio pusryčiams 🙂
Julija, nėra už ką 🙂 Ar pavyko pasilepinti skrebučiais savaitgalį?
Cha, cha, dar ne, nes nebuvo romantikos kaltininko 😀
Tokius mielai suvalgyčiau ne tik pusryčiams, bet ir popietiniui desertui 🙂 Atrodo tokia paprasta idėja, bet be galo skanu!
Beje, sveikinu dar kart su skanios knygos išleidimu! 🙂
Inga, ačiū už sveikinimus 🙂
O ši idėja tikrai paprasta, ir paruošimas tikrai paprastas, o rezultatas – kitaip su prancūziškais skrebučiais ir būti tikriausiai negali – puikus 🙂
Idealu! Ačiū, kad priminei vaikystę 🙂
Kaip miela priminti vaikystę 🙂 Nėra už ką! 🙂
Moliugu tyre. Kas tai? Kaip moliugu uogiene :-)?
Recepto pabaigoje įterpiau paaiškinimą, kas tai ir kaip ją pasiruošti 😉
Asta, zaviuos Jusu receptais ir rasiniais, ir kaip Jus isliekat tokia liekna? 🙂
Labai ačiū už gražius žodžius! 🙂 Nepavadinčiau savęs labai liekna, deja 😀 Bet tiesiog per daug mėgstu skaniai valgyti 😉 Na, o šiaip – stengiuosi derinti skanų maistą ir aktyvų sportą 🙂