Skonis: 10/10. Dešimt balų – patys skaniausi blynai! O dar su romo esencija, kurią aš taip labai labai labai mėgstu, ir kuri suteikia puikų aromatą 🙂 Beje, blynai ne tik vadinasi puriais, jie tokie yra iš tikro – purūs, minkštučiai ir tirpstantys burnoje 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Diet Recipes Blog
Purūs blynai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 dideli kiaušiniai
2 puodeliai (340 g) miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
60 g sviesto, lydyto
1/2 puodelio (160g) grietinės
1 3/4 puodelio (460 g) pasukų
4 valg.š. (120 g) cukraus
1 arb.š. druskos
1 arb.š. vanilės esencijos (aš naudojau romo – nuostabus aromatas!)
GAMINIMO EIGA
1. Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų ir druską.
2. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su ištirpintu sviestu, grietine, pasukomis ir vanilės esencija.
3. Plakinį supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti, kol tešla taps vientisa. Tešla turi būti tiršta!
4. Leisti paruoštai tešlai pastovėti kambario temperatūroje 5 min., tada išmaišyti dar kartą.
5. Dėti maždaug po 1/4 puodelio tešlos (labai patogu naudotis tiesiog vidutinio dydžio samčiu) į vidutinio karštumo keptuvę. Kepti, kol gražiai parunda, tuomet atsargiai apversti, ir taip pat apkepti kitą pusę.
6. Patiekti su mėgstamais priedais – aš apibarsčiau cukraus pudra ir užpyliau vyšnių uogiene.
17 komentarai
Tikrai įdomu, kodėl yra neigiamas įvertinimas be komentaro 🙂 Aš keliu rankutę aukštyn, nes receptas atrodo labai vertas pabandymo ir suvalgymo :))
Kristina, nežinau… 🙂 Bet aš visom keturiom pritariu tau, labai vertas! 🙂 Jei tai nebūtų nesąžininga, tai ir aš nykštį aukštai iškelčiau 😀
Super blynai – kepiau pagal si recepta dar jo cia net nemacius, taip kad siulau ir visiems pabandyti – tikrai neapsiriksite!
Ačiū už puikų įvertinimą ir paskatinimą, Juvile 🙂
kepiau šiuos blynus per užgavėnes, tai man jie pasirodė per daug saldūs ir tešla gavos per skysta, vis dėjau ir dėjau daugiau miltų, nes kažko netirštėjo…
Gintare, nežinau, kodėl taip nutiko.. na, bet pridėjus šiek tiek daugiau miltų juk turėjo kažkaip sutirštėti. Ar ir galutinis rezultatas buvo nevykęs?
Keista, nes man šie blynai patys pačiausi 🙂
sunkiai tirštėjo ir vis tiek per skysta tešla buvo, galutiniam rezultate gavosi blynai, bet labai saldūs ir jų labai daug, tai jų iškart tikrai nesuvalgėm, o kitą dieną pastovėję tapo prisigėrę aliejaus ir riebūs. Tai tokie pabandymai 🙂 Dar bandžiau Jūsų sūrio tortą, tai skanus gavosi, bet irgi labai labai saldus. Tai padariau išvadą, kad visada mažiau cukraus reikia dėti negu Jūs nurodote 🙂 o taip Jūsų visi receptukai labai įdomūs ir vis norisi ką nors išbandyti.
Gintare, na, cukrus – toks dalykas, kurį jau kartais reikia pagal save pasireguliuot 🙂 Mes saldžiai mėgstam, o jūs gal mažiau – tai taip ir gaunas 🙂 Na, bet tikiuosi, pakoregavimus atlikus, dar ne vieną receptuką saulėtoj virtuvėj išsirinksit ir skaniai valgysit :))
patys tobuliausi blynai!
Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Kiek gaunasi blynų? Super atrodo!
Oi, Rūta, man labai gaila, bet neprisimenu, todėl tiksliai neatsakysiu. O ir nuo blynų dydžio labai priklauso 😉
Svarstau, ar užteks 4 asmenims, ketvirtas šiaip sau valgantis – aš :))))
Rūta, na, čia labai jau priklauso nuo visų keturių valgytojų valgumo 😀
Labai labai skanūs blynai..Neturėjau pasukų tad naudojau natūralų geriamajį jogurtą , ir kepiau be aliejaus nes tešloja jau yra sviesto..Superiniai blynai!!!
Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Puikūs blynai! Neturėjau pasukų, tai šliukštelėjau pieno ir vis tiek tobula 🙂 tešlos tikrai daug, tai panašu, kad šeimyna blynais bus soti pora dienų 🙂