Šaukštelis džemo šalia pusryčiams patiektų blynų – klasika, bet rasti džemo blynelių viduje – nelaukta ir netikėta staigmena!
Blyneliams reikės tirštesnės blynų tešlos ir mėgstamo tiršto džemo. Tiesa, įdaras gali būti ir kitoks – džemą galite pakeisti, pavyzdžiui, šokoladiniu riešutų kremu ar riekelėmis pjaustytais bananais. Paslėpę įdarą tarp dviejų plonų sluoksnelių tešlos, kepkite kaip įprastai, tik ant kiek silpnesnės ugnies. Putlesni blyneliai keps kiek ilgiau, tad svarbu stebėti, kad pernelyg stipriai neapskrustų iš išorės.
Patiekite su mėgstamais priedais, bet nepamirškite – džemas jau laukia viduje!
Daugiau blynų ir vaflių receptų rasite ČIA.
Purūs blyneliai su džemo įdaru
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Blyneliams:
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
1 didelio kiaušinio
3 valg. š. cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
40 g tirpinto sviesto
1 ¼ stiklinės (210 g) pieno
1 citrinos nutarkuotos žievelės
Įdarui:
10 arb. š. tiršto braškių džemo
Patiekti:
miltelinio cukraus
medaus
braškių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite blynelių tešlą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Į dubenį išsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska.
3. Miltų kalnelio viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, cukrų, vanilės pastą, atvėsintą tirpintą sviestą, pieną. Suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
4. Išmaišykite šluotele. Gausite tirštą tešlą.
5. Iškepkite blynelius. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinės ugnies. Patepkite trupučiu aliejaus.
6. Blynų tešlą susipylę į konditerinį maišelį apvaliu antgaliu, keptuvėje „nupieškite“ apskritus blynelius. Ugnį sumažinkite iki silpnos (indukcinėje kaitlentėje, kurioje kaitros stiprumas reguliuojamas nuo 1 iki 9, kepiau nustačiusi 6).
7. Pakepkite minutę, tuomet – į jų centrą dėkite po šaukštelį tiršto džemo.
8. Blynelio viršų užklokite plonu sluoksniu tešlos. Tešla turi pilnai uždengti džemą.
9. Kepkite dar minutę ar porą, kol blyneliai sutirštės. Tuomet greitu tiksliu judesiu kiekvieną apverskite ir kepkite iš kitos pusės, kol blyneliai bus pilnai iškepę.
10. Taip iškepkite visus blynelius. Priklausomai nuo dydžio, turėtumėte iškepti 9-12 blynelių.
11. Patiekite su šviežiomis uogomis, milteliniu cukrumi, medumi ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.