Vieną dieną prieš mėnesį ar du blaškiausi parduotuvėje. Akių neatitraukdama nuo rankoje laikomo produktų sąrašo, skubėjau juos visus susirinkti į pirkinių krepšelį, kai daržovių skyriuje kone kaktomuša susidūriau su miela pažįstama.
Pasilabinom ir spontaniškai paklausiau: „ką skanaus šiandien perkat?“. Ji, nė akimirkai nesuabejojusi, greitu judesiu iš savo pirkinių krepšelio išėmė pakuotę duoniukų: „Asta, jei dar šitų neragavot, būtinai paragaukit, aš galėčiau visus vienu prisėdimu suvalgyti, kokie skanūs!”.
Tai štai kaip veikia influencinimas realiam pasaulyje, šypt, – nuėjau duoniukų kryptimi, nusipirkau, paragavau ir supratau, kad tai buvo visiška tiesa. Jie – TOBULI.
Ir sutapk tu man taip, kad po kelių savaičių man parašė tų pačių duoniukų atstovai – paklausė, ar norėčiau pristatyti jų naujieną. Gal juokaujat? TAIP!!
Kaip tąkart man sakė mano pažįstama, taip dabar jums sakau aš – nerealiai skanūs duoniukai, NEREALIAI! Ieškokit dailiose dėžutėse, su „Selga“ pavadinimu. Ligi šiol buvusius du skonius (su sėklomis ir su sėklomis, česnakais bei aitriosiomis paprikomis) papildė trečiasis – su sėklomis ir čiobreliais. Aš, norėdama parodyti, kaip skaniai juos galima triaukšti, sudėliojau trijų skonių sumuštinius.
Nors šiaip, teisybės dėlei, jie labai gardūs ir vieni. Dar galite juos ragauti su humusu, valgyti prie sriubos, įtraškinti į salotas, mirkyti į visokius padažus bei pagardus.
Bet grįžkime kol kas prie sumuštinių. Ar kada mėginote juos tepti ne ant duonos, o ant duoniukų? Pabandykit – labai skanu, labai trašku!
Siūlau prisiminti paprastus, bet išties puikius derinius. Kurie jums skamba gardžiausiai? Su rikota, lašiša ir minkštai virtais kiaušiniais? Su rikota, pesto, avokadais ir skrudintomis moliūgų sėklomis? O gal su rikota, braškėmis, klevų sirupu ir pistacijų riešutais?
Neskubėkit rinktis vieno – paragaukit visų trijų. Gardžiam pusryčių asorti paruošti pakaks penkiolikos minučių, o rytas akimirksniu prisipildys skonių, spalvų ir gardaus traškesio!
Pusryčių duoniukai su rikota
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Su lašiša:
rikotos sūrio
minkštai virtų kiaušinių
šaltai rūkytos (ar sūdytos) lašišos
smulkintų laiškinių česnakų
Su avokadais:
rikotos sūrio
pesto padažo
gerai sunokusio avokado
druskos, pipirų
skrudintų moliūgų sėklų
Su braškėmis:
rikotos sūrio
braškių
klevų sirupo
smulkintų pistacijų
„Selga“ duoniukų
GAMINIMO EIGA
1. Duoniukus dosniai aptepkite rikotos sūriu ir pagardinkite norimais priedais.
2. Su lašiša: ant rikotos sūrio išdėliokite riekelėmis supjaustytus minkštai virtus kiaušinius (dedu į verdantį vandenį ir verdu 6-7 minutes, priklausomai nuo kiaušinių dydžio). Ant viršaus dėkite gabalėlį lašišos, apiberkite smulkintais laiškiniais česnakais.
3. Su avokadais: rikotos sūrį aptepkite pesto padažu, ant viršaus dėkite riekelėmis pjaustytą avokadą. Pagardinkite druska, pipirais. Užberkite saujelę skrudintų moliūgų sėklų.
4. Su braškėmis: ant rikotos išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytas braškes. Apšlakstykite klevų sirupu, užberkite truputį smulkintų pistacijų riešutų.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Selga Lietuva“.
#reklama #selgalietuva
1 komentaras
Taip, šitie Selgos duoniukai nuostabūs – radau netikėtai dar žiemą tolimoje parduotuvės lentynoje 🙂