Labai mėgstu avokado skrebučius, galėčiau juos valgyt turbūt kasdien, bet juk įvairovė yra tikrasis pusryčių žavesys, tiesa? Tad žvilgtelėjusi į šaldytuve esančius produktus, šįkart sudėliojau truputį kitokį sumuštinį – su agurkais. Jis gaivus, lengvas, pavasariškas. Skonis ir spalvų paletė tikrai nuteikia viltingai – iki saulėtų dienų jau liko visai nedaug, šypt.
- Į kreminį sūrį būtinai įmaišykite šviežių prieskoninių žolelių ir nutarkuotų citrinų žievelių (geltonosios dalies) – jie suteiks nuostabaus gaivumo. Išsukite kreminį sūrį su priedais, kad taptų purus, ir tuomet jau tepkite ant duonos riekelių.
- Jei būčiau turėjusi, ant viršaus būčiau uždėjusi saujelę šviežių daigų ir šiek tiek lukštentų kanapių sėklų. Puikiai tiktų!
Pusryčius patiekiau Ramūno Dagio rankų darbo induose. Daugiau keramikos gaminių galite apžiūrėti jo internetiniame puslapyje – štai čia. Esu labai dėkinga už labai gražią ir jaukią dovaną!
Pusryčių skrebučiai su agurkais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
½ ilgavaisio agurko
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. citrinų sulčių
100 g kreminio sūrio
1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių bazilikų
1 arb. š. smulkiai kapotų šviežių mėtų
druskos, pipirų
4 riekelių mėgstamos duonos
GAMINIMO EIGA
1. Agurką supjaustykite plonomis juostelėmis (tam puikiai tiks bulvių skustukas). Sudėkite į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.
2. Kreminį sūrį sumaišykite su citrinų žievelėmis, bazilikais, mėtomis, druska ir pipirais.
3. Duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Aptepkite kreminiu sūriu, ant viršaus išdėliokite agurkų juosteles.
4. Viršų apiberkite žiupsneliu grūstų pipirų ir tarkuotomis citrinų žievelėmis.
Recepto idėja: Side Chef