Skonis: 10/10. Pats pats pats skaniausias obuolių pyragas! Trapus, saldus (bet ne per daug), be galo aromatingas ir tiesiog nepakartojamas 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptuose
Pyragas "Obuolių ruduo"
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
3 kiaušinių tryniai
200 g minkšto sviesto
1/2 st. cukraus (+ 1/4 st. cukraus baltymams išplakti)
2 st. miltų (stiklinė – 237 ml)
vanilės
¼ a. š. druskos
1 a. š. kepimo miltelių
Įdarui:
3 kiaušinių baltymai
6 – 7 obuoliai
GAMINIMO EIGA
Trynius išplakti su cukrumi iki baltumo (kol cukrus ištirps), įmaišyti sviestą, vanilę, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Užminkyti nekietą tešlą. 1/4 – 1/3 tešlos atgnybti ir padėti į šaldiklį. Atskirai inde išplakti kiaušinių baltymus su ¼ st. cukraus iki standumo.
Kepimo formą, išteptą riebalais (jei reikia) iškloti tešla, padengiant dugną ir sieneles. Ant tešlos sudėti riekutėmis supjaustytus obuolius (kuo daugiau obuolių, tuo skaniau).
Ant viršaus lygiai paskleisti išplaktus baltymus.
Iš kameros išimti likusią tešlą ir ant pyrago viršaus užtarkuoti burokine tarka. Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (kol gražiai apskrus).
36 komentarai
Nerealus pyragas, nuostabus !!!!
patiko, taip, aš tau visiškai pritariu – man jis taip pat fantastiškas 🙂
Vakar knisausi internete ieškodama paprasto, bet skanaus obuolių pyrago recepto ir pasirinkau šį. Ką gi, turiu pripažinti, kad šis pyragas nuostabus 🙂 nors vakar kai šiltą ragavome, atrodė nieko įspūdingo, bet šįryt – tiesiog dieviška. Šaltas pyragas žymiai skanesnis nei šiltas 🙂
Ačiū Tau ir Sonatinai 🙂
Kepsiu dar ne vieną kartą 😉
Labai smagu sulaukti tokių puikių komentarų ir komplimentų pyragui! 🙂
Ak, aš jį valgydama taip pat kiekvieną kartą Sonatinai mintyse dėkoju ir į padanges keliu – toooks jis man skanus be galo 😀
Labai skaniai skamba sis receptas. O kokio dydzio kepimo forma naudojai, Asta? Aciu.
Tea, dabar visada naudoju 22 – 23 cm. skersmens apvalią kepimo formą – tinka puikiai! 🙂
>> Pats pats pats skaniausias obuolių pyragas!
sutinku. mano irgi – mėgstamiausias. net nežinau, ką jis tokį Labai Ypatingo turi, bet.. bet Pats Pačiausias.
Aš manau, kad daugeliui jis Tas Vienintelis ir Nepakartojamas – na, bent jau iš reakcijų sprendžiant 😀
Labai skanus ir visu isgirtas, mamyte tai isvis alpo nuo jo :)))
Ir tikrai kaip ir buvo mineta komentaruose antra diena jis skanesnis net tampa, bet aisku ne visada pyragai tos antros dienos pas mus namie sulaukia :)))
Aciu uz receptus!
Egle, nėra už ką :)) Lengva nuo tokių pyragų alpti – puikiai tai suprantu iš savo patirties :)) Taip pat puikiai kaip ir tai, kad sunku tokiems pyragams sulaukti antros dienos 😀
o tuos baltymus isplakti kaip morenga?
Taip, karole 🙂
Tikrai, pats pats skaniausias obuolių pyragas. Lapucinau tolka tak 😀 Visi lapucinom 🙂
Edita, tai tiesiog tobulas pyrago įvertinimas! 😀
Visiška nesėkmė. Rodos viską dariau pagal receptą ir pyragų kepime nesu visiška profanė, tačiau šis kažkodėl nepavyko. Pradėjus pjaustyti pyragą išbėgo visos obuolių sultys (jų buvo labai daug, nes daug obuolių), o tešla pasirodo buvo permirkusi tomis sultimis.. Nors iš naujo sumaišyk ir kepk blynus…:((
Giedre, gal tavo obuoliai kažkokie išskirtinai sultingi buvo, neįsivaizduoju… Bet aš pati šį pyragą esu kepusi begalę kartų ir vis su kitokiais obuoliais, ir viskas gerai būdavo… Nežinau, bet tikrai labai gaila, kad nepavyko 🙁
Labuka. Jau ir taip esu išgyrusi šį pyragą komentaruose, tačiau noriu papasakoti apie savo eksperimentą su šiuo pyragu. Praeitą savaitę vėl jį kepiau. Tačiau kitaip. Kadangi per savo gimtadienį gaminau torčiuką iš vanilinės varškės(na tą su braškėm, kuris beje man gavosi nekoks 🙁 ), tai tos varškės man liko. Nusprendžiau panaudot šiame pyrage. Tai va. Viską dariau taip kaip reikia, tik išplaktus baltymus įmaišiau į varškės įdarą (įdarą ruošiau pagal migdolinio uobolių ir varškės pyrago receptą, tik dėjau 400g vanilinės varškės) ir tada paskleidžiau ant uobolių. Gavosi puikus, na tiesiog puikus puikus pyragas! Galit pabandyt.
Edita, turėjo būti tikrai puikuoliškas pyragas. Obuoliai, varškė – mmm…. Užtikrintai nuginkluojantys būna tokie pyragai 🙂
O kas nepavyko su vaniliniu varškės pyragu su braškėmis? 🙁 Mums jis buvo, galima sakyti, tobulas, todėl labai įdomu išgirsti, kas nepavyko? Ar pavyko, tiesiog nepatiko?
Dar ne karto neteko nusivilti Tavo pateiktais receptais, šis-ne išimtis! Labai gardus pyragas, kepsiu dar nesykį:)
Renata, ačiū labai 🙂 Džiaugiuosi, kad pyragas patiko 🙂
Sveika, aš pyraguose dar labai naujokė, esu kepusi gal tik kokius 4 (beje, visų receptai iš Saulėtos virtuvės:)), todėl norėčiau paklausti kokiu pavidalu ta vanilė turėtų būti ir kiek jos reikia dėti? 🙂
Juste, kaip smagu girdėti, kad pyragus renkiesi iš čia 🙂
Na, o į šį pyragą įberk šaukštelį vanilinio cukraus ar įlašink kelis lašus vanilės ekstrakto 🙂
Visi pyragiukai, kurie yra su sviestu, kazkodel buna dieviskai skanus! SItas tame tarpe!
Džiugu girdėti! 🙂 Nenuostabu, kad konditeriai tiesiog garbina gerą, kokybišką sviestą 🙂
puikus pyragas… dekui uz recepta.
Nėra už ką, Lina, smagu, kad patiko 🙂
Ar obuoliukus nulupate, pries kepdama? 🙂
Taip, Aurelija, nulupu 😉
Vienas iš vavoritų. Labaiskanus tiek karstas su ledais tiek atsales su siltu vaniliniu padazu..
Rūta, pas mus namuose šis pyragas taip pat vienas iš populiariausių rudenį 🙂
Šiandieną įmaišau rome mirkytų razinų kažkas tokio <3
Rūta, nuostabu girdėti! 🙂
Man irgi isbego visos sultys, tesla permirko, o obuoliai liko kieti…kokio smulkumo turi buti riekeles??
Deja, ne visi obuoliai yra vienodai tinkami kepiniams. Yra obuolių, kurie kepdami iš karto tyžta, suverda, išskiria labai daug sulčių ir praranda savo tūrį. Tokie nėra tinkami kepiniams. Reiktų rinktis tvirtus, kepant neprarandančius formos, bet suminkštėjančius, neišskiriančius labai daug sulčių. Jei turguje paklaustumėte pardavėjų, tikrai parekomenduotų, kurios veislės yra pačios tinkamiausios 🙂
Sveiki 🙂 o sakykite, kiek reikia vaniles? Esu visiska naujoke pyragu kepime, todel nenoreciau per daug priimprovizuoti su vanile.
MIlda, naudokite apie vieną arbatinį šaukštelį 🙂 Skanaus pyrago!