Pavasario rytai. Saulės nubučiuoti, gaiviu lietum prapliupę, žiedų išmarginti, į švelnų vėjo gūsį įsupti. Atnešantys vasarą, žadantys nuotykį, kartais – svajingai lėti. Kai tik vienas žingsnis iki vasaros, bet skubėti niekur nesinori – nes labai gera čia ir dabar.
Namuose, kur pusryčiams kepa blynai, susirinkę prie stalo apsikeičiam šypsenom. Maži dalykai, dideli dalykai. Tokius rytus noriu sugerti iki pirštų galiukų. Noriu „įsegti“ juos į prisiminimų albumą – kad sušildytų, kai bus truputį pilka, truputį žvarbu.
Rikotos blyneliai – puikūs! Minkšti, drėgni, švelnūs ir labai, labai purūs.
- Cukraus į tešlą įbėriau vos kelis šaukštus; papildomo saldumo blyneliams suteikia šviežios uogos, o jei norisi dar saldžiau, visad galima stirtą blynų pagardinti kuklesniu ar dosnesniu šlakeliu klevų sirupo.
- Ispaninio šalavijo sėklos čia nebūtinos, bet man patinka jų įmaišyti ir į avižinę pusryčių košę ir į blynelių tešlą – vardan maistingumo ir tekstūros gardumo.
- Šilauogės puikiai tinka blyneliams, taip pat tiktų ir avietės!
- Citrinų žievelės ir sultys blyneliams suteikia lengvumo, gaivaus skonio – jei mėgstate citrinas kepiniuose, nepraleiskite šio žingsnio.
Lyg keksiukai, tik blyniukai. Išbandykite, tikrai labai gardūs!
Blynelius kepiau su „Dr. Oetker Lietuva“ kepimo milteliais – kad būtų minkšti ir purūs it debesėliai. Įmaišiau šaukštelį vanilės pastos – kad gardžiai kvepėtų visi namai.
Rikotos blyneliai su šilauogėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 didelių kiaušinių
250 g rikotos sūrio
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 citrinos nutarkuotos žievelės
¼ citrinos sulčių
2 stiklinių (280 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
3 valg. š. cukraus
1 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų (nebūtinai)
žiupsnio druskos
1 stiklinės (150 g) šilauogių
kokosų aliejaus (kepimui)
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius, rikotą, pieną, vanilė, citrinos žieveles ir sultis išplakite iki lygios tekstūros.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, ispaninio šalavijo sėklas (jei naudojate) ir druską. Sausų produktų mišinį suberkite į plakinį ir gerai išmaišykite. Turite gauti grietinės tirštumo tešlą.
3. Suberkite šilauoges ir įmaišykite, kad kuo tolygiau pasiskirstytų tešloje.
4. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio kaitros. Įdėkite šaukštelį kokosų aliejaus, palaukite, kol ištirps. Dideliu šaukštu ar samteliu dėkite tešlą, keptuvėje formuodami blynelius. Sumažinkite kaitrą iki vidutiniškai silpnos ir kepkite porą minučių nejudindami, kol paviršius sutirštės, ims kilti burbuliukai. Greitu judesiu apverskite blynelius ir taip pat porą minučių apkepkite iš kitos pusės.
5. Patiekite su mėgstamais priedais: tepamuoju sūriu, uogomis, klevų sirupu, kt.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva
2 komentarai
Labai skanūs ir purūs blyneliai, kepsim dar ne kartą! Tik gaila išėmus iš keptuvės subliuško… Bet skonis nuo to nenukentėjo 🙂
Puikūs blyneliai!!! Purūs ir labai skanūs 🥞