Skonis: 9/10. Labai skanus, šiek tiek aštresnio, ryškesnio skonio risotto. Svarbiausias momentas – druskos kiekis. Jei naudosite, kaip ir aš, sūdytą lašišą, druskos reiktų berti labai labai kukliai arba net iš viso neberti.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? zebra.lt
Risotto su lašiša
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 nedideli pomidorai
1/2 svogūno
skiltelė česnako
truputis čili pipirų miltelių
100 g ryžių
3 valg.š. pomidorų pastos
1 stiklinė daržovių sultinio
30 g fermentinio sūrio
200 g lašišos (naudojau sūdytos lašišos atraižėles)
druska, pipirai
džiovintas bazilikas
GAMINIMO EIGA
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūną ir česnaką taip pat susmulkinti ir porą minučių pakepinti. Tuomet suberti ryžius ir maišant pakepinti, kol taps skaidrūs. Sudėti pomidorų pastą, įpilti karšto sultinio ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant apie 20 minučių, kol ryžiai suminkštės. Tuomet į ryžius įmaišyti pomidorų kubelius, tarkuotą fermentinį sūrį, paskaninti čili milteliais, druska, pipirais ir baziliku. Lašišą supjaustyti mažais gabalėliais, įmaišyti į ryžius ir dar kelias minutes pakaitinti. Skanaus!
8 komentarai
Paskaičiau receptą ir nusiteikiau, kad nebus ypatingai skanu… Bet vis tiek pasigaminau, nes norėjau patiekalo su ryžiais ir kažkokio kitokio skonio… Ir visai nepasigailėjau, buvo netgi labai skanu! Užsirašau receptą, kad galėčiau dažniau pasigaminti.
Ačiū!
Agne, labai smagu girdėti, kad patiekalas nustebino ir patiko 🙂 Prašom išmėginti ir ką nors daugiau iš saulėtos virtuvės archyvų 🙂
Dar tik ruosiuosi gaminti si patiekala ir norejau paklausti. Ar galima vietoj sudytos naudoti kepta lasisa?
Žinoma 🙂 Skonis bus šiek tiek kitoks, bet kodėl gi ne 🙂
niekaip nesuprantu, ryžius pirma reikia išvirti?
Inesa, ne, ryžių nereikia išvirti 🙂 Jie beriami į keptuvę sausi, o tuomet pamažu išverda sultinyje 🙂
O cia tinka paprasti ryziai ar rei butent risotto ryziu?:)
Karolina, galite ruošti su norimais 🙂
Šį receptą ruošiau labai seniai su paprastais ryžiais, tačiau neapgalvojusi pavadinau jį risotto, nors tai tikrai nėra tikslu.