Skonis: 10/10. Skanu, labai skanu! Labai labai labai! Neabejotinai pats skaniausias risotto, kurį esu gaminusi ar valgiusi. Skonis kartu ir švelnus, ir šiek tiek pikantiškas. Nors kartais kokoso pieno rasti pasirodo ir sunki užduotis, nepasiduoti ir ieškoti (galite susiaurinti savo paieškos ratą iki „Iki” 🙂 ) tikrai verta!
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? rūtuliuko virtuvėj pasižvalgius…
Risotto su vištiena ir kokosų pienu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1,5 vištos šlaunelės
1 vidutinio dydžio svogūnas
1/3 arb. š. kario miltelių
1/2 arb.š. džiovinto baziliko
1/2 puodelio ryžių
1/2 puodelio kokoso pieno
1 puodelis vištienos sultinio
druskos, pipirų
aliejaus kepimui
GAMINIMO EIGA
Vištos šlauneles ištrinti pipirais, druska, dėti į keptuvę su įkaitusiu aliejum ir kepti, kol gražiai apskrunda. Perdėti apkepusias į lėkštę ir palaikyti šiltai.
Jei keptuvėje neliko aliejaus, įpilti dar, jei liko, į tą patį suberti smulkintą svogūną, karį, baziliką, druską, pipirus ir kepti, kol svogūnas suminkštėja. Tada suberti ryžius, šiek tiek apkepti, supilti sultinį ir kokoso pieną. Užvirti. Sudėti vištos šlauneles atgal į keptuvę ir troškinti ant silpnos ugnies tol, kol ryžiai suminkštės ir vištiena visiškai iškeps. Su mano naudotais ir pateiktais produktų kiekiais tai užtruko apie 30 min.
Tuomet ištraukti šlauneles iš keptuvės, nulupti odą, o mėsą su šakute ir peiliu nuimti nuo kaulo ir susmulkinti. Sudėti smulkintą vištieną atgal į keptuvę, išmaišyti ir – skanaus!
6 komentarai
Skamba labai skaniai, isidejau i savo bookmarks ir tikrai greitu laiku darysiu. Visus produktus labai megstu, o ypac kokosini piena. Pats risotto yra mano pats megiamiausias patiekals, nors jo daryti nemoku. Stai puiki proga ismokti. Aciu!
Rima, šaunus pasirinkimas! 🙂 Šis risotto mano pats pats mylimiausias, todėl turiu viltį, jog ir tavęs nenuvils 😉 Skanaus!
O kaip su ryziais,juos dedate virtus,apvirtus?Speja jie isbrinkti kol kokoso pienas nepradeda tirsteti?
Rima, ryžiai naudojami visiškai neapdoroti, jie spėja išvirti – tiesą sakant, patiekalas ruošiamas būtent tol, kol ryžiai būna pilnai paruošti, tinkamo kietumo 🙂
Apie kokios talpos puodelį recepte eina kalba? 🙂
250 ml