Vakar snigo. Gražiai, didelėm baltom snaigėm – taip, kad galėjai užsimiršti ir pagalvoti, kad Kalėdos dar bus. Žiūrėjau pro langą ir mačiau vaikus su rogėm, lekiančius nuo kalno. Laimingus, lyg pagaliau gavusius išsvajotą saldainį. Ir neabejojau, kad džiūgaujančių yra daugiau. Kažkas tikriausiai statė sniego senį, kažkas darė sniego angelus, kažkas apmėtė gniūžtėmis geriausius draugus…
O aš jau noriu pavasario. Šniurkšt. Normalaus, teisingo, žalio ir saulėto pavasario. Ir šilto, labai šilto.
Gerai, kad šalti vakarai taip pat turi savo pliusų. Taip taip, kalbu apie storas kojines, jaukias pižamas, ilgus vakarus su arbata ir knyga, katiniškai tingias valandas, sklaidant receptų knygas ir žiūrint filmus…
Bet turi ir minusų. Apčy (į sveikatą-ačiū-prašom). Įsitaisiau draugą. Jei pasikliausim reklamomis, jis kažkoks žalias, škykščiai glitus ir visiškai nesimpatiško veido… Jau visą savaitę, jei ne ilgiau, savo kolegas darbe erzinu nepaliaujamu kosuliu. Buvau ir vaistais pavaišinta, ir suglamžyti popierėliai iš kabineto kampo į mane skraidė su užuominomis („Baik kosėt!”), ir kokių tik mielų komentarų negirdėjau… Šypt. Bet nepadėjo niekas. Vis dar kosėju kaip koks vaikiškas žaisliukas su funkcija „Kosėti kas tris minutes”. Jei sąžiningai, klaikiai nusibodo. Klaikiai.
Taigi. Laukiu pavasario. Beprooootiškai laukiu.
O jis, kai pagalvoji, jau visai netoli.
Skonis: 10/10. Vieni iš skaniausių naminių triufelių. Traškūs, ne per saldūs ir visiškai neriebūs. Ir didelis pliusas tai, kad jie nebijo valandėlę pabūti kambario temperatūroje, nesikėsina aptirpti ar ištirpti. Na, jei laikysite paėmę į rankas ilgai, šokoladas ims tirpti, bet, patikėkit manim, manau, kad rankose paimtas saldainis neužsibus. O užvis puikiausia tai, kad jie tikrai primena fantastiškuosius „Ferrero Rocher”, mm…
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Sonatinos receptai
Saldainiai "Ferrero Rocher"
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g riešutinių vaflių (pvz., „Klasika”)
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio kremo (pvz., „Nutella”)
150 g juodojo šokolado
1 valg.š. aliejaus
GAMINIMO EIGA
1. Riešutus apie 10 minučių pakepinkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Nuo apkepusių riešutų nuimkite odeles (jos atšoks labai lengvai tiesiog patrynus riešutus tarp pirštų).
3. Apie 20* riešutų atidėkite į šalį, o kitus vidutiniškai stambiai sukapokite.
4. Vaflius sudėkite į dubenį ir susmulkinkite šakute, suberkite riešutus, sudėkite riešutinį kremą ir visą masę gerai išmaišykite.
5. Vos drėgnomis rankomis formuokite nedidelius saldainius, į kiekvieno vidurį įspausdami po lazdyno riešutą.
6. Paruoštus rutuliukus dėkite ant lėkštės ir dėkite į šaldytuvą bent valandai.
7. Šokoladą susmulkinkite skiltelėmis ir sudėkite į dubenėlį. Supilkite aliejų ir kaitinkite maišydami ant garų vonelės, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą lygią masę.
8. Saldainius po vieną merkite į tirpintą šokoladą, dėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite šokoladui sustingti.
9. Sustingus šokoladui, saldainius nuimkite nuo kepimo popieriaus, sudėkite į lėkštę.
10. Laikykite šaldytuve. Skanaus!
* man išėjo 20 saldainių, didesnių nei tikrieji „Ferrero Rocher”. Jei norite daryti mažesnius, pasilikite daugiau sveikų riešutų ir saldainius formuokite labai mažučius.
20 komentarai
Aš juos pastoviai gaminu, be galo skanūs saldainiukai 🙂
Visiškai pritariu! 🙂
Labai patiko šis įrašas. Žinau, kad tau visai nesmagu ir nejuokinga, bet mane privertė nusišypsoti tas nuoširdus pasipiktinimas nauju „žaliu, škykščiai gličiu ir visiškai nesimpatiško veido” draugu 🙂 Linkiu pasveikti!
Sandra, na, smagu, kad kažkam mano „draugas” kelia šypseną 🙂 Tiesa, dienoms slenkant, dabar jau įsigijau ir kitų „draugų”, bet apie juos taip vaizdingai geriau neimsiu pasakoti 😀
Ačiū!
Šitie yr gėris, ooo, koksai!
Aš apie saldainius, ne žalius draugus (ateeeeeiviai). Jie nėra gėris ir nė iš tolo į tą kategoriją nepretenduoja. Sveikatos! 🙂
Inga, taip. Tris kartus taip šitiems saldainiams 🙂
O ateiviams vienas didelis ir riebus NE.
Ačiū už sveikatą! 🙂
Viliojančiai atrodo saldainiai. Tikrai gaminsiu… :):) Mane irgi privertė nusišypsoti kosulio apibūdinimas… 🙂 Žinoma, nėra smagu su juo „draugauti”…. Linkiu kuo greičiau atsikratyti šito „draugo”… 🙂
Jovita, ačiū už linkėjimus 🙂
O saldainius būtiniausiai gamink, būūūūtiniausiai.
Šitie saldainiai nerealūs!
Taip! 🙂
As irgi oficialiai ir garsiai visiem sakau kad jau laukiu pavasario. Beja, ziema(kalendorine) jau ipusejo. Vasaris trumputis menuo. O kovo 1d. jau PAVASARIS. Tai jeigu atmetus cia kelias likusias sausio dieneles skaityk liko tik trumputis vasaris 🙂 Ar ne? Kas kad kovo menesi dar sniego buna iki keliu, bet esme ta kad jau PAVASARIS.
Sveikatos, Tau Asta!!!
Indre, ačiū už sveikatą! 🙂 Žiūrėkit, tiek sveikų linkėjimų sulaukus, belieka tik imti ir pasveikti 🙂
O dar kai tokį logišką argumentą, kodėl pavasaris tikrai netoli, gavau, nieko kito tikrai nelieka 🙂
Aš dėl žiemos labai smarkiai šiais metais nebumbu, nes nebuvo nei – dvim, nei sniego virš galvos. O pavasaris ateis, niekur nedings 🙂
Karolina, žinok – labai keista! – bet peržiūrėjus įrašų archyvą, supratau, kad aš irgi šiemet bambu daaaug mažiau. Priežastys, matyt, tos pačios 🙂 Bet pavasarį vis tiek myliu ir visada mylėsiu daug labiau nei žiemą, kad ir kokia ji būtų 🙂
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150521529203860&set=a.10150519300178860.388426.40711908859&type=1&theater
nežinau, ar labai gražu iš tavo pusės naudoti receptą konkurse, spėju, neatsiklausus.
Na, tiesą sakant, bent iš mano pusės tai viskas tikrai gražu – konkurse dalyvauju ne aš ir ne aš šaltinio nenurodau. O štai „Saulėtoje virtuvėje” šaltinis nurodytas (nes receptas nėra mano).
Galit pasakyti, kokio skersmens popieriukai? 3,5cm ar dar mažesni?
Tikrai gerokai mažesni, apie 1,5 cm skersmens 🙂
Sunkiausia dalis – tai apvolioti šokolade, bet šiaip TOBULI 🙂
Man rodos, viskas priklauso nuo to, kiek daug saldainių jau apvoliojote tame šokolade 😀 Kuo daugiau – tuo lengviau 😉 Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂