Nežinau, kokius kavos pertraukėlių ritualus esate susikūrę jūs, bet aš prie puodelio kavos dažniausiai noriu… ko nors skanaus ir, žinoma, saldaus. Todėl dar savaitės pradžioje išsikepti ką nors lengvai paruošiamo ir ilgai „grojančio“ – visada gera mintis (net jei po to tenka pačiai nuo savęs tą skanumynų stiklainį slėpti, kad tik nesuskanaučiau visko per vieną dieną, šypt).
Biskočiai tokiems patriauškinimams prie kavos tinka tiesiog nepamainomai. Nors receptų tinklaraštyje jau iki šiol buvo ne vienas, bet štai – tebūna dar vienas!
Kuo šis receptas kitoks? Šie biskočiai yra mažiau saldūs, be to, kepami su sviestu, dėl to yra minkštesni ir trapesni, ir šiek tiek labiau primena sausainius nei kietus džiūvėsius.
Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
120 g minkšto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 didelių kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
2 valg. š. smulkių greito paruošimo avižinių dribsnių
2 valg. š. kokosų drožlių
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
75 g migdolų riešutų
25 g juodojo šokolado
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros.
2. Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, kol masė taps puri. Įmuškite kiaušinius, išplakite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kokosų drožles, kepimo miltelius ir druską. Suberkite šį mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Suberkite migdolų riekutes, smulkintą šokoladą. Paminkykite, kol sukibs į tvirtą tešlos rutulį.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis ir suformuokite maždaug 30 cm ilgio tešlos kepalėlius. Perkelkite juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kelias minutes atvėsti. Labai aštriu peiliu ritinėlius supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
6. Riekeles suguldykite atgal ant kepimo popieriaus, dėkite į orkaitę. Kepkite 5-6 minutes, tuomet apverskite riekeles kita puse ir kepkite dar 5-6 minutes.
7. Atvėsinkite ir ragaukite. Laikykite sandariame inde.