Skonis: 10/10. Na, žiūrint į nuotraukas, manau, sunku būtų įvertinti dešimtuku 😀 Bet tiesa ta, kad šiuos čeburėkiukus nufotografuoti nėra lengva – jie tiesiog nyksta akyse. Ir šiaip, nėra patys patys fotogeniškiausi.. Bet, nepaisant visko, visiems rekomenduočiau pabandyti – aš pati iš pradžių buvau nusiteikusi gal trupučiuką skeptiškai, o pasirodo, kad tai tikrai fantastiškai skanus užkandis, o gal kartais net ir pagrindinis patiekalas saldomanams 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti. Ir vėl vien todėl, kad begalės laiko ir kantrybės reikia tiems tarkavimams, kočiojimams, „lipdymams”.. Bet verta, oi, kaip verta 🙂
Kur radau? Iš draugo lūpų man į ausį… 😀
Saldūs mini čeburėkai su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 pakeliai (800 g) varškės
2 kiaušiniai
2 arb.š. kepimo miltelių arba sodos
1 indelis (450 g) grietinės
miltų tiek, kad tešla būtų kočiojama, bet pakankamai minkšta
žiupsnelis druskos
obuolių, cinamono
GAMINIMO EIGA
Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, sudėti grietinę ir kepimo miltelius (arba sodą), mažą žiupsnelį druskos ir gerai išmaišyti. Berti miltų, maišyti. Kai maišyti bus nebeįmanoma, pradėti minkyti. Miltų berti tiek, kad būtų galima kočioti, bet nepadauginti – tešla neturi būti labai kieta. Iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus, su apvaliu maždaug 12 cm. skersmens indeliu išspausti apskritimus. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėti po šaukštą tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu. Perlenkti pusiau, kraštus sulipinti ir apspaudyti šakute. Suformuotus čeburekus apkepti iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje. Aliejaus keptuvėje neturi būti labai daug; čeburekai kepami, o ne verdami.
Skanaus!
5 komentarai
Sveiki,
labai labai susidomejau 🙂 Bet iskilo toks klausimas, o cukraus nereikia???
Ne, Sandra, tikrai nereikia 🙂 Tik varškę čia būtina rinktis pagal skonį, o ne pagal, pavyzdžiui, kainą, nes ji čia – skonį lemiantis produktas 🙂
Supratau 😉
Reiks savaitgali isbandyti 🙂
Tikiuosi, kad patiko ir buvo skanūs 🙂
Sveiki, o gal bandėte kepti orkaitėje, tarkim prieš tai aptepus alijumi ar ghee sviestu?