Toks jau dalykas yra ta likimo ironija: tu be proto mėgsti suktis virtuvėje, o Jis nė velnio nemėgsta valgyti. Taip taip, čia apie mane. Apie merginą, iš kurios likimas nusprendė truputį pasijuokti. Nieko tokio, aš jau įpratau. Be to, nėra to blogo, kas neišeitų į gera – man daugiau lieka. Juk gaminu tai tikrai skaniai, šypt. Ir valgyti tikrai mėgstu, oi, kaip mėgstu!
Mano žmogui giminės, artimieji ir draugai mėgsta kartais sakyti: „ak, kaip tau pasisekė, Asta šitiek gamina!”. Aš, nugirdusi tokius žodžius, šypsausi puse lūpų, o viduje tiesiog kvatojuosi balsu. Nežinau, ar taip labai jau jam pasisekė – juk tuos kelis patiekalus, kuriuos jis tiesiog dievina, aš gaminu labai retai. O štai „kažką naujo” ir „kažką neragauto” iš orkaitės traukiu gerokai dažniau. Visa laimė, kad bent jau su desertais situacija šiek tiek kitokia – juos mėgstame abu. Dar didesnė laimė, kad desertus aš mėgstu gaminti daug labiau nei rimtus patiekalus. Todėl bent jau vakarai ar savaitgaliai prie puodelio arbatos būna skanūs ir jaukūs. Drauge šakutėmis tarškinant į lėkštelę ir pilnais žandais valgant vis kitą pyragą, keksiukus, bandeles ar kitus saldžius gėrius.
Kalbant apie tuos kelis patiekalus, kuriuos mano žmogus galėtų valgyti be galo ir be krašto, štai – čia vienas iš jų. Žinau, Jums gali atrodyti, kad tai saldus desertas, bet mūsų šeimoje yra šiek tiek kitaip. Ne ne ne, tai – toli gražu ne tik desertas. Šie varškės čeburekai su obuoliais yra bene mėgstamiasi Jo pusryčiai, pietūs, vakarienė, užkandžiai ir desertas. Jie atstoja viską. Jie nyksta akyse. Rytojui lieka tik dėl to, kad gaminu aš juos iš keliskart padidintos normos. Ir tada būnu pati pati geriausia!
Skonis: 10/10. Tikrai labai skanus patiekalas/desertas. Jei mėgste saldžiau, galite įberti į įdarą šaukštelį kitą cukraus ar įmaišyti šaukštą mėgstamo džemo. Svarbiausia – ne per daug miltų! Tešta turi būti tikrai labai minkšta; tada ir iškepę čeburekai būta minkšti ir labai labai gardūs.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Senuose jo šeimos užrašuose…
Saldūs varškės čeburekai su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
2 arb. š. sodos
450 g riebios grietinės
žiupsnelis druskos
miltai (tiek, kad tešla būtų minkšta, bet kočiojama)
5-6 obuoliai
1 valg. š. malto cinamono
GAMINIMO EIGA
1. Varškę gerai ištrinkite su kiaušiniais iki beveik vientisos masės.
2. Sudėkite grietinę, suberkite sodą ir išmaišykite. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
3. Berkite miltus ir maišykite. Kai miltų įbersite pakankamai išminkykite labai minkštą, bet nelipnią tešlą, kurią galėtumėte kočioti.
4. Lygų ir švarų paviršių dosniai pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą iki maždaug 3 mm storio. Apvaliu įrankiu ar indu aštriomis kraštinėmis išspauskite maždaug 12 cm skersmens apskritimus.
5. Pasiruoškite įdarą: obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir sutarkuokite burokine tarka. Sumaišykite su cinamonu.
6. Į kiekvieno tešlos apskritimo centrą dėkite po šaukštą obuolių, perlenkite per pusę ir pirštais bei šakute užspauskite kraštelius.
7. Paruoštus čeburekus kepkite įkaitintame aliejuje, po kelias minutes iš abiejų pusių – kol gražiai apskrus. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
8. Patiekite šiltus ar šaltus. Skanaus!
20 komentarai
Maniskis irgi situos dievina!
Tik as idarau su ta pacia varske sumaisyta su plaktais baltymais, vanile, cinamonu. O i tesla dedu tik trynius. Butinai ismeginsiu su obuoliais. Niam!
Mmm, man varškės įdaras labai gardžiai skamba, bet va jau maniškis nė į tą pusę nežiūrėtų 🙁 Todėl kepam tokius, su obuoliais. Bet dabar, kai šitą idėją perskaičiau, kitąkart sau kelis ir su varške pasidarysiu tikrai 🙂 Ačiū!
o bent apytiksliai kiek miltų prireikia? Nes neįsivaizduoju ar užtektų turimų išteklių 😀
Gintare, oi, kaip sunku, visada beriu „iš akies”, po truputį vis pamaišydama, tai net neįsivaizduoju… bet labai didelių išteklių tikrai nereikia, gal iki pusės kilogramo turėtų drąąąąsiai užtekti, o gal ir mažiau 🙂
Ar čėburėkai tikrai gaunasi saldūs?;o Nes recepte cukraus tai nėra, ar visą saldumą suteikia obuoliai? 🙂
Turėtų būti „čeburekai”, tikrai ne „čeburėkai”.
Atsiprašau, net nežinojau, kad netaisyklingai sakau;o Ačiū, kad pataisėt:)
Elena, ačiū už pastabą! 🙂 Nė nežinau, kodėl norėjosi rašyti su ė, o pasitikslinti nesugalvojau… 🙂
Ech, tas neatidumas. Atsakymą jau suradau aprašyme 😀
Viskas puiku, mat aš irgi ne visada spėju labai greitai sureaguoti bei atrašyti į visus komentarus 🙂
Kokie žavuoliai! ♥
Ačiū, Saule 🙂 Dar jie ir skanuoliai 😉
O sakykit, sodos sauksteliai su kaupu ar be kaupo, nes nieko apie ja neismanau 🙂 ir ar kepat keptuveje ar puode?
Giedre, be kaupo 😉 Kepu keptuvėje – juos kepant, nereikia aliejaus pilti labai daug. Tik šiek tiek daugiau nei kepant, pavyzdžiui, blynus 🙂
Oj labai aciu, siandien bandysiu. O siaip nuolatos skaitau Tavo receptus, tik tada vyras ir gauna kazko skanesnio, o triju sokoladu tortas visados praskaidrina sventes. Dėkui 🙂
Giedre, tai Tau ačiū, kad užsuki, skaitai ir gamini 🙂 Man didelis džiaugsmas prisidėti prie skanesnių Jūsų dienų 🙂 Tikiuosi, kad šie čeburekai pavyko taip pat puikiai? 🙂
Galbut kada bandete kepti orkaiteje? 🙂
Oi, ne, nebandžiau 🙂 Būtų labai smagu išgirsti, kaip pavyko, jei pabandysite 😉
Išbandžiau ir aš! Iš pusė normos, grynai dėl sportinio intereso ? nes niekad nieko aliejuje negaminau. Pavyko, šeima valgo!
Valio, labai džiaugiuosi! 🙂