Skonis: 9/10. Du pagrindiniai privalumai: pirmas, jog tikrai skanesnis už pirktinius; antras, jog taip patiektas tortas tikrai paįvairina gimtadienių ar kitų įvairių švenčių stalą 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti. „Baisiausia” dalis čia biskvito suvyniojimas, bet jei viskas daroma pagal nurodymus, viskas staiga pasirodo daug paprasčiau, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.
Kur radau? SM
Saldus vyniotini su varške
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
4 kiaušiniai
4 valg.š. karšto vandens
125 g cukraus
75 g miltų
50 g krakmolo
1 arb.š. kepimo miltelių
Įdarui:
450 ml grietinėlės (35 proc.)
2 valg.š. cukraus pudros
1 valg.š. cukraus
250 g varškės
3 valg.š. džemo
GAMINIMO EIGA
Biskvito paruošimas. Dubenyje vieną minutę minimaliu greičiu plakti kiaušinius su karštu vandeniu, kol masė suputos. Supilti cukrų ir plakti dar 2 min. Atskirai dubenyje sumaišyti miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Į kiaušinius palaipsniui supilti sausą mišinį, gerai išplakti. Tešlą 0,5 cm. storiu supilti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos (naudojau standartinę orkaitės skardą). kepti 200 ºC temperatūroje apie 15 min. Iškeptą biskvitą tuoj pat išversti ant kito cukrumi apibarstyto kepimo popieriaus lakšto. Sudrėkinti kepimo popierių šaltu vandeniu ir atsargiai, bet greitai nuimti. Užkloti sausu kepimo popieriumi ir suvynioti, padėti atvėsti.
Įdaro paruošimas. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir cukrumi. Į išplaktą grietinėlę sudėti blenderiu pertrintą varškę. Viską gerai išsukti iki vientisos masės.
Ataušusį biskvitą išvynioti, patepti džemu ir užtepti maždaug 3/4 kremo. Atsargiai suvynioti, kad „siūlė” būtų vyniotino apačioje.
Likusį kremą panaudoti vyniotinio papuošimui. Pirmiausia į likusią masę įmaišyti pakelį grietinėlės standiklio (9 g). Dalimi kremo nestoru sluoksniu aptepti visą vyniotinį. Kitą dalį supilti į konditerinį maišelį ir papuošti pagal fantaziją.
Paruoštą vyniotinį dėti į šaldytuvą ir palaikyti porą valandų, kad „subręstų”.
Skanaus!
2 komentarai
ei kodel nera komentaru, nejau niekas nekepe, o be reikalo fantastiskai skanu, ir svarbiausia labai greitai. kaip minejau tooooks skanumelis: dregnutis , minkstutis niam niam. vakare kepiau kitos dienos popiete neliko(valgem dviese:)zodziu 2 val aisku neiskentejau laukti tai pirmas ispudis buvo na nieko ypatingo, bet ryte istrauktas is saldytuvo…o vaikeli cia tai skanumelis… kitam kartui galvoju kitoki idara vyniotinio daryti pvz gal koki rafaelini ar snickerini
Kristina, ačiū už pagyras vyniotiniui 🙂 Aš jį kepiau taip pat ne kartą, patiko mums, o ir labai įdomus jo pateikimas – kitoks, nei paprastas tortas tikrai 🙂
O fantazijoms ir eksperimentavimams virtuvėje ribų tikrai nėra, todėl linkiu sėkmės ir skanaus! 🙂