Pietums – lėkštė spalvų ir pavasario! Nors salotos paprastos kaip dukart du, man labai patiko, kaip puikiai viskas čia derėjo: švelnus gražgarsčių kartumas, avokado kremiškumas, traškus obuolio rūgštumas, pomidorų gaivumas, vytinto kumpio pikantiškumas.
Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
poros saujų gražgarsčių
½ rūgštaus obuolio
1 nedidelio avokado
2 pomidorų (arba 7-8 vyšninių)
4-5 riekelių vytinto kumpio
⠀
Padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. klevų sirupo
½ arb. š. garstyčių
žiupsnio druskos
GAMINIMO EIGA
1. Lėkštėje paskleiskite gražgarstes. Ant viršaus išdėliokite plonomis riekelėmis pjaustytą obuolį, avokadą, skiltelėmis supjaustytus pomidorus, vytintą kumpį.
2. Padažui visus produktus suplakite iki tolygios tekstūros. Apšlakstykite salotas ir iškart patiekite.