Salotos lengviems pietums ar sotesniam dienos užkandžiui? Žinoma, visada!
Pačios paprasčiausios salotos, papildytos vienu charakteringu ingredientu, atsiskleidžia visai kitomis spalvomis. Šįkart – labai lengvomis, gaiviomis ir pavasariškomis spalvomis. Kiprietiškas sūrokas „Halloumi“ sūris, kepamas keptuvėje, gardžiai apskrunda išorėje, o riekelių viduje lieka minkštas ir tąsus. Tokį sūrį gardu valgyti kaip užkandį ir be jokių priedų, tačiau, jei tik turite dar kelias papildomas minutes salotoms susimaišyti, padarykite tai – su šviežiomis daržovėmis jis dera tiesiog puikiai.
Salotas paruošite lengvai ir greitai, jos suteiks malonų sotumo jausmą, tačiau neapsunkins ir… paliks vietos desertui, šypt.
Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
½ ilgavaisio agurko
1 avokado
4-5 ridikėlių
50 g sultenių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų
1-2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 g „Halloumi“ sūrio
GAMINIMO EIGA
1. Pomidorus perpjaukite per pusę, agurkus supjaustykite lazdelėmis, avokadą – kubeliais, ridikėlius – riekelėmis. Į salotų dubenį suberkite sultenes ir paruoštas daržoves. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsneliu druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. „Halloumi“ sūrį supjaustykite storokomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite mažą šlakelį aliejaus ir apkepkite sūrį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o viduje taps tąsus. Išimkite iš keptuvės ir perkelkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę, nusausinkite. Tuomet – iš karto perkelkite į lėkštes ant salotų.
3. Patiekite nedelsiant, kol sūris dar šiltas.