Maistas yra meilė. Šviežios uogos, vaisiai ir daržovės – meilė. Dangiško sultingumo vištienos vėrinukai – irgi meilė! Sakykit ką norit, bet aš manau, kad tokia spalvų ir skonių pilna lėkštė puikiausiai tinka šiai širdelių dienai paminėti.
Atkeliavusi į eterį su šiuo receptu, meilius linkėjimus perduodu ne tik aš, bet ir mano partneriai „Lidl Lietuva“. Parduotuvėse visada rasite gausų šviežių uogų, vaisių ir daržovių pasirinkimą. Visi pasiilgom pavasario – susikurkim pavasarį bent jau lėkštėse.
Myliu, bučkis, gaminam salotas!
Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vištienai:
500 g vištos kumpelių mėsos, be kaulo ir odos
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. medaus
4 česnako skiltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
2 valg. š. medaus
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Salotoms:
70 g špinatų lapelių
1 avokado
1 mango
125 g šilauogių
125 g aviečių
¼ raudonojo svogūno
75 g fetos sūrio
1 valg. š. smulkintų kepintų pistacijų
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vištienos iešmelius. Iešmelius užpilkite šiltu vandeniu ir palikite mirkti 20-30 minučių.
2. Kumpelių mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, medumi, česnako skiltelėmis ir prieskoniais. Palikite kambario temperatūroje 20 minučių.
3. Nusausinkite iešmelius ir suverkite ant jų marinuotą vištieną.
4. Kepkite iki 220 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 17-20 minučių arba karšto oro gruzdintuvėje (200 °C temperatūroje) 10 minučių. Vidinė vištienos temperatūra turi pasiekti 82 laipsnius.
5. Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite iki vientisos masės.
6. Sumaišykite salotas. Į lėkštes ar dubenėlius paskirstykite špinatų lapelius, kubeliais supjaustytus mangus ir avokadus, šilauoges ir avietes, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, fetos sūrį. Apšlakstykite padažu.
7. Ant viršaus dėkite keptus vištienos iešmelius ir apiberkite kapotais kepintais pistacijų riešutais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #šviežumas