Stengiuosi nesišvaistyti aukščiausio lygmens epitetais į kairę ir į dešinę, bet ką gi daryti, jei savaitgalį man pavyko išsikepti tobulą pyragą, o šiandien – susimaišyti tobulas salotas? Skirtingi jie kaip žemė ir dangus, bet čia ir yra tie gyvenimo kontrastai, apie kuriuos vis užsimenu – mėgstu pyragus, mėgstu tortus, bet ir silkę mėgstu ne mažiau! Gyvenimas pilnas spalvų, kasdienybė – pilna skonių! Juos ragauti, patirti, mėgautis ir dalintis yra DOVANA!
O šios salotos man išties pasirodė tobulos. Tiesą sakant, dar nesuvalgiusi viso dubenėlio jau spėjau jas tituluoti ir gardžiausiomis šios vasaros salotomis, ir pažadėti sau, kad kitą savaitę BŪ-TI-NAI gaminsiu vėl. Net neabejoju, kad taip ir bus.
Man patinka švelnus gražgarsčių pikantiškumas, jis suteikia salotoms gaivumo ir puikiai dera su saldžiais pomidorais. Avokadą būtinai rinkitės gerai sunokusį, labai minkštą – tas avokado kremiškumas šioms salotoms būtinas, jis lyg atstoja salotų padažą, kaip ir lašelis aliejaus, nulašėjęs nuo silkės gabalėlių. Dar šiek tiek virtų kiaušinių – sotumui, saujelė ridikėlių – lengvumui, truputėlis smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų – pikantiškumui.
Nepykit, jokių kitų žodžių ar vertinimų tiesiog nesugalvoju. Dešimt iš dešimt, TOBULA!
Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
70 g gražgarsčių (rukolos)
1 didelio avokado
200 g vyšninių pomidorų
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 kietai virtų kiaušinių
200 g atlantinių silkių filė
½ raudonojo svogūno
6 ridikėlių
GAMINIMO EIGA
1. Į lėkštes paskleiskite gražgarstes. Ant viršaus sudėkite pjaustytus avokadus, suberkite perpus perpjautus pomidorus. Apiberkite žiupsnelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
2. Kietai virtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite į keturias dalis. Išdėliokite į lėkštes ant salotų. Šalia dėkite silkės gabalėlius, užberkite šiek tiek plonais pusžiedžiais pjaustyto raudonojo svogūno ir plonomis rieklėmis pjaustytus ridikėlius. Patiekite.