Karšta. Beveik tropikai. Darbą iškeitus į ežerą ar jūrą, būtų tobula vasara. Nors ir dabar negaliu skųstis – ypač aš, nuolat svajojanti apie šilumą ir saulę ištisus metus. Tik štai mintis rišliai dėlioti truputį sunku. Ir apskritai, ar prie kompiuterio tokiu oru reikia sėdėti?! Ne, tikrai ne. Marš į lauką. Prie jūros, ežerų, į pievas ir miškus. Maudytis, degintis ar pagulinėti ant žolės medžio pavėsyje.
O kad neperkaistumėte, susimaišykit ąsotį šaltos arbatos. Gaivinančios, skanios, idealios karštą vasaros dieną.
Skonis: 10/10. Šalta juodoji arbata su persikais yra maloniai saldi, tačiau gaivinanti. Jei mėgstame mažiau saldžius gėrimus, dalį persikų sulčių pakeiskite didesniu citrinų sulčių arba vandens kiekiu.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Šalta juodoji arbata su persikais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 puodeliai (750 ml) vandens
4 pakeliai juodos arbatos
¼ puodelio (50 g) rudojo cukraus
1 puodelis (250 ml) natūralių persikų sulčių
½ puodelio (125 ml) citrinos sulčių
ledo kubeliai
2 persikai
1 citrina
šviežių mėtų lapeliai
GAMINIMO EIGA
1. Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos.
2. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
3. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite.
4. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiškai atvės.
5. Į šaltą arbatą įmaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, riekelėmis pjaustytą citriną ir šviežių mėtų lapelius.
6. Suberkite ledo kubelius, išmaišykite ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
2 komentarai
Man toks klausimėlis iškilo dėl juodosios arbatos. Kaip žinia juoda arbata labai stipri, ją 10 min palaikius kogero gaunasi vadinamasis „čefyras”. Ji išties turi būti nepaprastai stipri? Citrinos sultys kaip suprantu tai ta tikroji ką tik išspausta citrina ar pakelyje kaip tradicinės sultys gali būti? Tas pats klausimas ir dėl persikų ar užtenka pasikliauti, kad ant pakelio parašyta 100 proc. persikų sultys?
Ilona, juodoji arbata yra stipriai atskiedžiama sultimis, todėl ji turi būti tikrai stipri – galutiniame rezultate turėsite tikrai ne tokį stiprų gėrimą 🙂 Dėl sulčių: citrinų naudoju natūralias, pati išspaudžiu iš citrinų. O persikų sultis renkuosi, kaip ir rašote, tokias, kurių sudėtyje daugiausiai persikų 🙂