Kartais tai, kad esi maisto tinklaraštininkas, atneša labai smagių ir skanių patirčių. Būdama maisto tinklaraštininke, per kelerius metus tikrai atradau ne vieną puikų skonių derinį; išbandžiau ne vieną receptą, apie kurį prieš tuos kelerius metus net nebūčiau drįsusi pasvajoti. Ką jau kalbėti apie ryžtingą ėjimą į virtuvę bei gaminimą. Dabar jau suprantu, kad visos baimės yra įveikiamos, kai norisi jas įveikti – viskas daug paprasčiau nei gali atrodyti.
Lygiai taip pat buvimas maisto tinklaraštininke mane suvedė su puikiais žmonėmis, dovanojo naujas pažintis. Įkvepiančias. Skanias. Smagias. Suvedė su žmonėmis, kuriuos šiandien galiu vadinti draugais. O juk puikiai žinome, kokia didelė dovana yra draugai. Neįkainojama.
Ir dar… kartais tai, jog esu maisto tinklaraštininkė, suteikia man lyg kokią privilegiją – išragauti maisto produktus, kurie ką tik atsirūdė parduotuvių lentynose. Arba tuos produktus, kurie jau ten seniai yra, kurie patinka daugeliui ir galbūt tose lentynose net užima lyderiaujančias pozicijas. Taigi, kartais aš galiu atrasti kažką nauja. Kartais – prisiminti tai, kad buvo šiek tiek pamiršta, bet vis tiek labai gera.
Tai – tai tik vieni iš pliusų, būnant maisto tinklaraštininku. Vieni iš daugelio.
Praeitą savaitgalį kepiau puikų sausainį-pyragą. Sodraus skonio, pagardintą šokoladu ir graikiniais riešutais. Ne paslaptis, kad tokie pyragai, ištraukti iš orkaitės ir vis dar šilti, patys skaniausi yra su keliais kaušeliais gardžių vanilinių ledų. Na, o už juos – gardžius vanilinius ledus – šįkart esu labai dėkinga PREMIA ledams. Vaniliniu plombyru KLASIKA pagardintas pyragas buvo suvalgytas labai skaniai. Ar gali būti kitaip? Jau vien kiek daug žavesio suteikia pats šio sausainio-pyrago valgymo būdas, kai visi, susėdę aplink kepimo indą ratu ir rankose laikydami šaukštelius, mėgaujasi puikiu skoniu, kabintami pyragą tiesiai iš indo.
Ir staiga nebežinai, kas teikia didesnį malonumą: ar skanus desertas jaukų savaitgalio vakarą, ar tai, kad daliniesi juo su artimiausiais žmonėmis, sėdinčiais prie to paties stalo…
♥ Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu
2 puodeliai miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
175 g kambario temperatūros sviesto
¾ puodelio cukraus
½ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
2 arb. š. vanilinio cukraus
½ puodelio smulkinto juodojo šokolado
1 puodelis smulkintų graikinių riešutų
Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C temperatūros. Sviestu ištepkite 24 cm skersmens kepimo indo ar dviejų 21×11 cm dydžio kepimo indelių dugną ir sieneles.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėkite į šalį.
Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės. Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų ir dar kartą išplakite.
Į plakinį suberkite miltus ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Turite gauti pakankamai tirštos konsistencijos tešlą.
Suberkite smulkintą šokoladą, graikinius riešutus ir išmaišykite.
Paruoštą tešlą tolygiai paskleiskite sviestu išteptame kepimo inde ar indeliuose. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-30 minučių, kol paviršius taps gražiai auksinės spalvos.
Išimkite iš orkaitės, ant viršaus uždėkite kelis kaušelius vanilinių ledų ir, jei norite, apibarstykite smulkintais riešutais ar šokoladu. Iš karto su visu kepimo indu ar indeliais patiekite ant stalo. Išdalinkite prie stalo susėdusiems draugams ar artimiesiems šaukštus ir mėgaukitės puikiu desertu: karštu pyragu-sausainiu su maloniai šaltais vaniliniais ledais!
16 komentarai
Super atrodo! ^^ Mmm traukiu į savo kepinių sarašiuką 😉
Labai lauksiu atsiliepimų, kaip patiko 😉
O jerguteliau!!! Kokios nuotraukos, kaip viskas grazuuu!!! Nu labaaai 🙂
Ačiū, Reda 🙂 Man pačiai šios nuotraukos labai. Nu labai patinka 🙂
O kur skonio aprašymas ir įvertinimas? Aš kitaip nežinau,ar tikrai skanu 🙂 Nuotraukos gali būti labai gražios, bet labiausiai verta orientuotis pagal Astos įvertinimą 🙂 (žinau iš patirties) 🙂 🙂 🙂
Saulute, vaje, atsiprašau, tikrai praleidau 🙂 Žinoki, aš tau asmeniškai pasakysiu – įvertinimas kuo geriausias! Jei valgom šiltą ir su ledais, tai beveik vienuolika 🙂 O jei atvėsusį… na, aš, tiesą sakant, jį pasišildau ir VISADA valgau šiltą su ledais 😀 Nuostabu!
Išbandžiau jau :).Labai skanu,kepsiu dar ne kartą! 🙂
Agne, smagu, kad patiko 😉
Astute, as cia ne i tema, bet labai jau knieti uzklausti kokiu fotoaparatu naudojiesi? Nuotraukos puikios.:)
Labai ačiū už įvertininimą! 🙂 Fotoaparatas tikrai neypatingas, Nikon D90, objektyvas 50 mm 🙂
Laaaabai skanus, rekomenduoju…:)
Ernesta, labai džiaugiuosi girdėdama, kad sausainis-pyragas patiko! 🙂
Skaniai atrodo, ir įvertinimai geri, tikrai būtinai iškepsiu paragaut! :)Ačiū už puikų receptuką :))
Nėra už ką, Raminta. Būtų labai smalsu sulaukti įvertinimų, kai jau paragausi 😉
Sveiki. O nuotraukose kuriose yra ledų kaušeliai, ne Jūs atsispindite? Labai patiko:) Dar norėjau paklausti, ar recepte naudojamo puodelio tūris – 250ml?
Asta, taip taip, tikrai aš! 😀 Koks pastabumas 😉
Puodelį visada naudoju 250 ml tūrio 🙂