Skonis: 9/10. Arba saldus tinginių desertas, galėčiau lengva sąžine pavadinti ir nepameluoti 😀 Tačiau svarbiausia, kad desertas tikrai skanus, o laiko užima tik kruopelytes – dvidešimt sekundžių tešlos iškočiojimui, minutė apibarstymui cukrumi ir cinamonu, minutė susukimui, pora minučių supjaustymui ir kepam! Irgi visai neilgai, tik kelias minutes, kol pasiruošim puodelį kavos ar arbatos, jau beveik bus galima sėsti ir mėgautis.. 🙂 Taigi, tikrai rekomenduoju ne tik tinginiukams (bet ir jiems!), bet ir tiems smaližiams, kurie tokiems darbams paprastai neranda laiko – ei, kokia puiki naujiena, laiko čia ir nereikia! 😉
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su cinamonu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos
2 valg.š. cinamono
4 valg.š. cukraus
GAMINIMO EIGA
Šaldytą tešlą šiek tiek atitirpinti ir iškočioti. Ant iškočiotų lakštų suberti cukrų, sumaišytą su cinamonu, ir vėl viską pakočioti (cukrus ir cinamonas šiek tiek įsispaudžia į tešlą). Taip paruoštus lakštus suvynioti iš abiejų pusių iki centro ir abi puses paspausti, kad šiek tiek „sukibtų”. Gauktus suktinukus aštriu peiliu supjaustyti plonomis riekelėmis ir sudėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiukai gražiai apskrus.
8 komentarai
gerulis!
kepdavau tokius „palmjerus”, bet niekaip nesuprantu, kaip nedašilo dar ir cinamonu pabarstyti. čia kažkas tarp cinamoninių bandelių ir tųjų palmjerų 🙂
Mes (aš, tiksliau) taip irgi kepam 🙂 Man tai gražus kitas šių kepinių pavadinimas – dramblių ausytės 🙂
Užsinorėjau ir aš dabar. Darbo mažai, o skonis..
Jule, o aš kažkaip nebandžius tokių tik su cukrumi 🙂 Matyt, dar tada, kai saldumynus man gamindavo tik Maxima, atsivalgiau palmjerų 😀
Egle, geras! Pirmą kartą išgirdau tokį pavadinimą! 🙂 Labai smagus toks 🙂
Pratęsiant tavo mintį – darbo mažai, skonis puikus, bet išnyksta.. stulbinamu greičiu. Kaip siemkos jie tokie 🙂
oo, sutinku su paskutine pastaba – gamindavau iš visos pakuotės tešlos, o jų tik švyyyyyyst. tai kad jie tokie lengvučiai gardučiai.
pernai kalėdoms, regisi, gaminau ir su sūriu. o gal užpernai?
Taip taip, todėl įsivaizduok, kaip greit sunyko šįkart mano lėkštė iš vos dviejų lakštelių, tik susierzinimas, o ne pasimėgavimas 😀
O su sūriu (ir garstyčiom, ir kumpeliu) gaminau ir aš va kaip tik – iš tų pirmų keturių lakštelių, kol sūris baigės. Sunyko labai greitai! 🙂
Tokius uogiene perteptus darau, labai skanu. Bruknių – ypač.
Aha, su uogom – irgi variantas! 🙂
Ir išvis ta sluoksniuota tešla yra toks gėėėris, kai pagalvoji.. Kaip tik ir su kuo tik jos neįmanoma sumeistrauti – paprastai ir greitai! 🙂