Skonis: 9/10. Ech, kad jūs žinotumėt – šituo kepiniu aš spėjau ir taip be galo nusivilt, ir taip be galo apsidžiaugt, kad sunku žodžiais apsakyt. Viskas prasidėjo nuo to, kad nuvažiavus ilgiausią kelią per vėjus ir netikėtus lietus, sušalus ir sušlapus, ir pagaliau apsipirkus, o tuo pačiu pirkių maišelin įsimetus didžiulį maišą šokoladinės kakavos, baisiausiai patenkinta pirkiniu grįžau namo ir jau po poros dienų ėmiausi šio kepinio, tikėdama jo sėkme iki dangaus. Ar galite įsivaizduot, koks nusivylimas aplankė, kai pirmieji nekantrieji paragavę išpeikė ir nesugebėjo suvalgti net tos vienos lėkštelėn įdėtos riekelės… Tas svaiginantis šokoladinis kvapas, nuostabi sodri spalva ir visa kita – negi tai tik apgaulė? Nekantravau paragauti ir pati, kad tada jau galėčiau teisėtai visiškai nusivilti, o paragavus po kiek laiko… likau nesupratusi tų, kuriems nepatiko – kaip?!
O dabar moralas, išvados, Didysis Atradimas ar tiesiog auksinis patarimas tiems, kurie bandys kepti šią duoną. Neragaukite jos dar šiltos, neleidžiu! 😀 Būtinai atvėsinkite, visiškai atvėsinkite, o tada, kantriai išlaukę tą valandą, atsiriekite riekelę ir mėgaukitės! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Joy the Baker
Šokoladinė bananų duona
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 puodeliai (260 g) miltų
1 puodelis (130 g) šokoladinės kakavos miltelių
1 ½ arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
100 g sviesto, kambario temperatūros
¾ puodelio (150 g) cukraus
½ puodelio (100 g) rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
2 (~220 g) prinokę bananai, sutrinti
¾ puodelio (200 g) raugintų pasukų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 ºC temperatūros. Paruošti 22 x 13 cm. dydžio kepimo indą.
2. Sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
3. Minutę mikseriu paplakti sviestą, tuomet suberti cukrų ir plakti dar apie dvi minutes. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno paplakant masę po minutę. Šiuo metu masė turi atrodyti šiek tiek „susitraukusi“ – taip ir turi būti.
4. Įmaišyti trintus bananus.
5. Įmaišyti sausus produktus per tris kartus, maišant tik tol, kol nelieka sausų miltų.
6. Įmaišyti pasukas,
7. Supilti paruoštą tešlą į kepimo indą.
8. Kepti apie 30 minučių. Indą uždengti folija, kad duona neparustų pernelyg daug ir kepti dar 40 – 45 minutes (taigi, iš viso apie 70 – 75 minutes), arba tol, kol medinis pagaliukas, įsmeigta ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
9. Išimti indą iš orkaitės ir atvėsinti apie 20 minučių, prieš išimant. Tuomet gražiai aštriu peiliu apipjauti kepinio kraštus ir atsargiai jį išimti.
10. Supjaustyti riekelėmis ir patiekti.
7 komentarai
vien pažiūrėjusi į miltų ir kakavos santykį pagalvojau, kad pas mus šis pyragas tikriausiai irgi liktų nesuprastas 🙂 Ir šiaip pastebėjau – kur dedasi daug kakavos, pas mus sunkiai valgoma, o kur dedasi šokoladas – puikiai susivalgo 🙂
Vaje!! kokia sodri spalva!! Neįtikėtinai atrodo – ir jokiu būdu nepatikėčiau, kad ši duonelė gali būti neskani 🙂
Aušra, o aš būtent todėl ir pasirinkau jį – nes suintrigavo tiks miltų ir kakavos santykis 🙂 Beje, kakava pas mane ne ta paprasta, o šokoladinė, todėl ir skonis kitoks šiek tiek 🙂
Mademoidelle, ačiū! Spalva sodri čia taip pat dėl šokoladinės kakavos 🙂
O duonelė ir nėra neskani, tikrai! Tiesiog ją reikia valgyti pilnai atšalusią – tuomet jos skonis visiškai kitas 🙂
vat ir įdomu pasidarė tai su šita kakava pyragas gaunasi ar kaip su kakava ar kaip su šokoladu? 🙂
Kur pirkai tokią? a? 🙂 Kokios firmos? na visas detales prašau 🙂
Aušra, gal vis dėlto labiau kaip su šokoladu.. Jos ir kvapas visai kitoks, ir skonis skirias 🙂
O pirkau didžiulį maišą Kauno Urmo bazėje, firma – „Baiva” 🙂 Prekiauja jie kakava, kepimo milteliais, įvairiausiais prieskoniais 😉
Miela Asta,
nekantrauju išsikepti šią nerealiai skaniai atrodančią bananų duona… tik kadangi nelabai draugauju su virtuve, iškilo toks klausimas.. sviestą plakti išlydytą ar tiesiog kambario temperatūros? mąstau, jei lydytą, tai turbūt taip ir būtumėte parašiusi, o jei kambario temperatūros, tai ar tikrai jis leisis būti plakamas toks kietokas visgi? 🙂