Skonis: 9/10. Labai labai saldi, be galo šokoladinė, pakankamai drėgna ir tikrai skani duona – tik kodėl duona, o ne keksas, man lieka didele paslaptimi 😀 Beje, jeigu kažką gąsdina cukinijos saldžiame kepinyje, jų čia tikrai nesijaučia; jos sugeria visą šokolado skonį ir tik padaro duoną puresnę, minkštesnę.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Joy of BAKING
Šokoladinė cukinijų duona
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 1/2 puodelio (227 g) stambiai tarkuotos cukinijos
1 puodelis (140 g) miltų
1/2 puodelio (45 g) kakavos miltelių
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
1/2 arb.š. cinamono
1/4 arb.š. kvapiųjų pipirų
1/2 puodelio (120 ml) alyvuogių aliejaus
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1/2 puodelio (105 g) rudojo cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. vanilės ekstrakto
3/4 puodelio (125 g) smulkinto juodojo šokolado
GAMINIMO EIGA
Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros ir pasiruošti 23 x 13 x 8 cm. dydžio kepimo indą.
Cukiniją nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti stambia tarka.
Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir kvapiuosius pipirus.
Kitame inde suplakti aliejų, cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą (plakti apie 2 minutes). Įmaišyti cukiniją. Sumaišyti su miltų mišiniu, kol neliks sausų miltų. Galiausiai įmaišyti šokolado gabalėlius.
Supilti gautą tešlą į riebalais išteptą kepimo formą (aš tokio dydžio formos neturėjau, taigi, pasinaudojau vienu 20 x 13 x 5 cm. dydžio indu ir dar iškepiau 12 mini keksiukų) ir kepti 55 – 65 minutes. Tuomet išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti bent 10 minučių, tuomet išimti iš kepimo formos ir patiekti.
10 komentarai
Sveikinimai įkurtuvių naujuose namučiuose proga!
labai jaugardžiai atrodo si „duona” 🙂
kepiau ir as savaitgalį duoną is Joy of Baking http://www.joyofbaking.com/healthydesserts/LowFatBananaBread.html irgi gavosi labai gardus, purus bei šlapias bananinis keksas.
Su įkurtuvėm 🙂
Skanių įspūdžių ir daaaaug naujų receptų 😉
Justina, ačiū ačiū :))
Aš šią, tavo keptą, taip pat nusižiūrėjusi – vien jau tas „low-fat” pavadinime traukia akį 😀 Ir dar sąraše – džiovintų vaisių ir riešutų „duona” iš ten pat 🙂
Egle, ačiū ir tau! 🙂 SKanūs tavo palinkėjimai, tikėsimės, kad ir skaniai išsipildys :))
prisidedu prie sveikinimų. Šaunus debiutas naujuose namuose. Viskas labai šaunu. 😉 Tikėkimės, tai suteiks dar daugiau entuziazmo gaminant 🙂
Živile, dėkui už sveikinimus 🙂
Super receptas! tikrai labai labai skanu 🙂
pixy, labai smagu, kad patiko 😉
Esu nusiziurejus sia duona, nes jau nebesugalvoju kur cukinijas panaudoti. Sakyk, Asta, matau parasyta, kad si duona labai labai saldi, tai gal vertetu pamazinti cukraus kieki joje ?
Kristina, jei nemėgsti labai saldžių kepinių, manau, tikrai vertėtų 😉 Beje, šokoladiniai keksai, duonos, pyragai ir panašūs kepiniai yra puikus cukinijų naudojimo variantas desertams – tikrai! 🙂