Būna šokoladiniai pyragai ir būna… šokoladainiai. Super-duper-ultra šokoladiniai pyragai; drėgni, klampūs ir saldūs. Nuostabiai intensyvaus skonio. Nekuklus šokoladainio (angl. brownie) gabalėlis prie puodelio aromatingos kavos – vienas dalykų, kuris gali priversti kilstelėti lūpų kampučius aukštyn net pačią niūriausią popietę.
Kelių puikių šokoladainių receptais jau esu pasidalinusi jau anksčiau: pavyzdžiui, štai ČIA ir ČIA. Šįkart, užklupta šventinių nuotaikų, pyrago gabalėlius paverčiau dailiomis šokoladinėmis eglutėmis, nubarstytomis spalvingais pabarstukais. Viskas paprasta kaip dukart du: visiškai atvėsusį šokoladainį supjaustykite trikampėliais, apliekite žaliais maistiniais dažais nuspalvintu miltelinio cukraus glajumi ir nubarstykite spalvotais tortų pabarstukais. Palikite glajų sustingti ir – viskas!
Idėja, beje, iš pinterest’o – idėjų Kalėdoms ten užtektų keliasdešimčiai metų į priekį. Iki šiol man jas kur kas labiau sekėsi išsisaugoti, o ne įgyvendinti, bet kas žino – nors Kalėdos jau visai ne už kalnų, bet truputį laiko dar yra. Ir sau, ir Jums linkiu – atraskime prieš šias šventes bent trupučiuką laiko kam nors, ką vis planuojame, ruošiamės, bet kaskart atidedame… kitoms Kalėdoms.
Pastatykime meduolinį namelį. Originaliai supakuokime kalėdines dovanėles. Papuoškime namus ir valgomojo stalą rankų darbo dekoracijomis. Galbūt pasigaminkime kalėdinę žvakidę ar eglutės žaisliuką, o gal patys nupieškime atvirukus. Ir išsiųskime juos laiškais, popieriniais laiškais!
Ar, žinoma, bent jau palepinkime save ir artimuosius ypatingu desertu. Šokoladainis tam, žinoma, labai tiktų.
Mėlyną pietų dėžutę vaikams galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt
Šokoladinės eglutės
AtsispausdintiINGREDIENTAI
trikampėliais supjaustyto mėgstamo šokoladainio (pavyzdžiui, ŠIO)
Glaistui:
miltelinio cukraus
citrinos sulčių
lašelio žalių maistinių dažų
spalvotų pabarstukų
GAMINIMO EIGA
1. Visiškai atvėsusį šokoladainį supjaustę trikampėliais, paruoškite glaistą. Miltelinį cukrų ir citrinos sultis gerai išplakite iki vientisos tirštos masės. Jei glaistas per skystas, pridėkite dar šiek tiek miltelinio cukraus – glaistas turi būti tokio tirštumo, kad galėtumėte jį sudėti į konditerinį maišelį ir „išpiešti“ žalias eglučių „šakeles“.
2. Sudėję glaistą į konditerinį maišelį (ar į paprastą maišelį ir nukirpę jo kamputį) išpauskite ant pyrago trikampėlių eglučių „šakeles“.
3. Kol glaistas dar nespėjo sustingti, apibarstykite spalvotais pabarstukais. Atidėkite į šalį, kol sustings.
4. Skaniausia patiekti tą pačią dieną.
Šaltinis: One Little Project