Jei sėdėčiau dabar kur nors Paryžiuje, lauko terasoje netoli Liuksemburgo sodų, lėtai gerdama kavą ir žiūrėdama į romantiškai besileidžiančią saulę, kažkur iš tolumos vis atsklistų gatvės muzikos akordai, o praeivių juokas gydytų mano pačios sielą… prie kavos aš užsisakyčiau Moelleux au Chocolat – stebuklingą šokoladinį pyragėlį.
Paprastai paruošiamas, bet labai ypatingas. Savo paslaptį – besiliejantį šokoladą – slepiantis po įprasta biskvitinio pyragaičio plutele. Bet kai tik atsargiai atgnybi pirmą kąsnelį… magija!
O geriausia, kad kol apie Paryžių tik svajojam, tą stebuklingą pyragėlį galim išsikepti namuose. Per 15 minučių. Arba įsimesti pakuotę į pirkinių krepšelį „Lidl“ parduotuvėje – tuomet prancūzišką nuotaiką susikurti bus dar paprasčiau. Šią savaitę „Lidl“ vyksta Prancūzijos skonių savaitė „Duc de Coeur“ ir šie pyragėliai, patikėkite, yra tik vienas iš daugelio produktų, kurie kviečia skoniais keliaut į kava, kruasanais ir šokoladiniais pyragėliais kvepiantį kraštą.
Pakeliaukim dar kartą – bent skoniais!
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“
AtsispausdintiINGREDIENTAI
250 g juodojo šokolado
180 g sviesto
5 kiaušinių
1 stiklinės (125 g) miltelinio cukraus
½ stiklinės (70 g) miltų
GAMINIMO EIGA
1. Puode užvirkite vandenį. Ant puodo statykite dubenį taip, kad jo dugnas neliestų vandens. Taip pasiruošite vandens garų vonelę.
2. Į dubenį suberkite šokoladą, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir vis pamaišydami ištirpinkite virš garų vonelės. Turite gauti visiškai vientisą masę.
3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu labai gerai išplakite kiaušinius, miltelinį cukrų ir miltus, kol neliks gumuliukų.
4. Toliau plakdami, lėtai supilkite šiek tiek atvėsintą šokolado ir sviesto masę.
5. Sviestu ištepkite šešis nedidelius indelius. Paskirstykite į juos šokolado masę. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame apie porą valandų, kol viršus apstings.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be ventiliatoriaus).
7. Paruoštus pyragėlius įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 minučių, bet turėkite omenyje, kad kepimo laikas priklausys nuo Jūsų orkaitės, naudojamų kepimo indelių, jų dydžio, tinkamo tešlos atšaldymo. Todėl geriausia bus, jei atidžiai stebėsite kepančius pyragėlius – jų paviršius turi atrodyti pilnai apkepęs, tačiau viduje jie turi būti vis dar skysti.
8. Patiekite pyragėlius iš karto, dar šiltus. Galite patiekti su indeliais, kuriuose kepėte, arba atsargiai kraštus apipjovę aštriu peiliu, išversti į lėkšteles.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Lidl
Receptas: Marmiton