Gražiausios metų šventės, kaip ir kasmet, į mintis ir širdis įsėlina per vieną akimirką. Suskambus pasiilgtai melodijai, kurios žodžius visi mokame mintinai. Iškritus pirmajam sniegui. Nosies galiuką sukutenus saldžiam karšto šokolado aromatui…
Dabar, kai vakarai vis ilgesnis ir tamsesni, kai už lango nuo ryto kapsi lietus ir visą dieną nesinori lysti iš pižamos. Kai kas vakarą uždegame nebe šviestuvus, o kvapnias žvakes. Kai savaitgaliai namie, apsiklosčius šiltomis antklodėmis, tampa patys geriausi šeimos savaitgaliai. Kai orkaitėje šiek tiek dažniau nei įprastai kepa pyragai, o kavą norisi dosniai pagardinti cinamonu ir imbierais kvepiančiu moliūgų sirupu.
Kasdien artėjančių Kalėdų nuojauta tampa vis stipresnė. Ir tai ne tik dėl to, kad parduotuvės jau pasipuošė mirksinčiomis įvairiaspalvėmis lempelėmis; tiesiog – vadinkite mane beprote, jei tik norite – bet aš jas jaučiu. Aš jau labai jų laukiu.
Mūsų krautuvėlėje taip pat jau Kalėdos. Nes laukti Kalėdų niekada ne per anksti, kaip ir rūpintis dovanomis artimiems ir mylimiems. Todėl mes, lyg šventiškai nusiteikę Kalėdų elfai, savo krautuvėlės sienas jau išpuošėme mirksinčiomis lempelėmis, eglių šakelėmis, žvilgančiais žaisliukais ir, žinoma, specialiais dovanų rinkinių pasiūlymais.
Kalėdos, beje, gali apsigyventi pačiose netikėčiausiose vietose! Kasdienėse pietų dėžutėse – taip pat. Žvilgtelėkite štai čia, mieli smaližiai, jei esate neabejingi ne tik Kalėdoms, bet ir saldumynams. Esu tikra, kad tokios saldžios pietų dėžutės Jums daugiau nei labai patiks!
Mūsų švelniai rausvoje koralų spalvos pietų dėžutėje – naminiai šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės riešutais. Paruošiami super-paprastai, super-greitai, yra super-skanūs! Ypač patinka juodojo šokolado gerbėjams, bet tikrai yra gerokai švelnesni nei intensyvaus skonio juodojo šokolado triufeliai, todėl patiks ir tiems, kurie mieliau renkasi saldų pienišką šokoladą (tokia esu aš, ir šie saldainiai man labai, labai patinka!). Jie pakankamai tvirti, išlaiko formą net būdami ne šaldytuve, todėl puikiai tinkami ir saldžioms Kalėdų dovanėlėms. Jei mėgstate nustebinti artimuosius rankų darbo staigmenomis, šie saldainiai – tikrai puikus variantas.
Juk visi mes žinome, kaip lekia laikas – keli akies mirksniai ir namuose šiugždės dovanų popierius, dovanų juostelės bus rišamos dailiausiais kaspinėliais, o orkaitėje keps meduoliai. Galbūt tikrai verta pradėti ruoštis didžiausioms ir gražiausioms šventėms šiek tiek anksčiau, kad galėtumėte tą daryti lėtai, maloniai ir be menkiausios įtampos, kuri neretai užklumpa tada, kai tenka nuversti kalnus paskutinę minutę?
Mes mylime Kalėdas. Neabejoju, kad jas mylite ir Jūs. Todėl pirmyn, įsileiskite į širdis stebuklingą švenčių nuojautą jau šiandien!
Koralinę pietų dėžutę galite įsigyti: www.e-sauletavirtuve.lt
Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės riešutais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g juodojo šokolado
150 g pieniško šokolado
½ skardinės (200 g) saldinto sutirštinto pieno
1 stiklinės (100 g) smulkintų kepintų žemės riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį ir pienišką šokoladą. Supilkite saldintą sutirštintą pieną. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 3 minutes, kas pusę minutės išimkite ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
2. Suberkite smulkintus kepintus žemės riešutus ir išmaišykite.
3. Kepimo indą (apie 20×10 cm dydžio) išklokite maistine plėvele. Sukrėskite masę ir tolygiai paskirstykite inde. Paspauskite delnais ir išlyginkite paviršių.
4. Uždengę indą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai porą valandų ar per naktį.
5. Išėmę iš šaldytuvo, aštriu peiliu supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Skanaus!
6 komentarai
Labai gražiai ir skaniai atrodo, noriu išbandyti 🙂 Mikrobanginės neturiu, kaip tada paruošti šokoladinę masę – tiesiog ant viryklės ar geriau virš garų?
Lina, ačiū! 🙂 Ruoškite virš garų vonelės – pavyks puikiai! Būtų nuostabu išgirsti Jūsų atsiliepimus, kai išbandysite 🙂 Skanaus!
Sakykit o kepinti žemės riešutai sudyti?
Taip, Egle, tiktų 🙂
Sveiki, ar pagamintus saldainius reikėtų laikyti šaldytuve, ar jie gali būti laikomi kambario temperatūroje? 🙂
Giedre, laikykite šaldytuve 🙂 Bet net ir išimti iš šaldytuvo, jei reikia papuošti šventės stalą ar atlaikyti ilgą kelionę skersai Lietuvą, jie tam puikiai tinka, nes yra pakankamai tvirti 🙂