Šokoladas. Šo-ko-laaa-dassss… Saldi nuodėmė, tokia viliojanti.
Sakykit, ar daug pažįstate žmonių, kurie tikrai nemėgsta šokolado? Gerai, o kiek žinote žmonių, kurie tikrai labai mėgsta šokoladą? Drąsiai spėju, kad skaičiai iškalbingi, tiesa?
Mano gyvenime dažniausiai būna maždaug taip. Didžiulė laimė, verčianti šokinėti ligi dangaus ir net kvapą užimanti? Šokoladas nuoširdžiam atšventimui. Netikėtai užklupęs stresas? Šokoladas paguodai. Kalnas mokslų ir laukiančių nesulaukiančių darbų? Šokoladas darbingumo skatinimui. Nuobodulys? Šokoladas tiesiog šiaip, pakramtymui. Liūdesys ar nesiliaujančios mažesnės ar didesnės problemos? Daug daug šokolado užsimiršimui…
Aš mėgstu šokoladą. Aš myliu šokoladą. Visada be išimčių pienišką, kartais juodą, beveik niekad baltą.
(Koks tavo mėgstamiausias, a?).
O tada, kai namie dėl nesuvokiamos priežasties šokolado nėra (?!), mes galime save apgauti. Bent truputį, nekaltai, gal ne šimtu procentų įtikinamai, bet… bet geriau sodrus kakavinis pyragas nei nieko.
Skonis: 9/10. Minkštas ir labai purus, ir netgi labai šokoladinis. Visų įvertintas puikiai ir aš galiu pasakyti, kad jis turi dar vieną didelį pranašumą. Kokį? Pažvelkit į receptą – jam reikia tiek mažai produktų ir tiek mažai pastangų bei laiko, kad sunku net suvokti, kaip galutinis rezultatas gali būti toooks skanus 🙂
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Savory sweet life
Šokoladinis pyragas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 ½ puodelio (225 g) miltų
1 puodelis (200 g) cukraus
½ arb.š. druskos
1 arb.š. kepimo miltelių
¼ puodelio (45 g) kakavos miltelių (naudojau šokoladinę kakavą)
6 valg.š. aliejaus
1 valg.š. acto
1 puodelis vandens
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 150 ºC temperatūros.
2. Sumaišyti dubenyje visus sausus produktus – miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius ir kakavos miltelius.
3. Supilti aliejų, actą ir vandenį ir išmaišyti iki lygios vientisos masės.
4. Supilti gautą tešlą į 22 cm skersmens kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 30 minučių. Leisti atvėsti prieš patiekiant. Gausiai apibarstyti cukraus pudra. Skaniausias pyragas kitą dieną. Skanaus!
104 komentarai
Jau rytoj isbandysiu!
Puiku, lauksiu įspūdžių! 🙂
O man skaniausias šokoladinis pyragas tai tas, kuriam gaminti nereikia miltų, o daug daug šokolado. Būna šlapias, tirštas, šokoladiškai rudas ir kaloringas. Ir, žinoma, ledų burbulas šalia.
Oooo, kalbam apie brownie, ar ne? Čia tikrai neprieštarausiu, jis – nepakeičiamas ir nepakartojamas 🙂 Ir vertas kiekvienos kalorijos 😀
Vat man irgi, tik dar su riešutais maltais – mm, tiesiog pasaka.
„Koks tavo mėgstamiausias, a?”
Mano mėgstamiausias irgi pieniškas, tik kažkodėl pastaruoju metu valgau juodą..(įdomiai čia, net pati susimąsčiau :)) ir dar labai mėgstu su negliaudytais riešutais, ypač lazdyno, bet negaliu pakęst jokių įdarų 🙂 jau geriau su kokiais nors traškučiais (kaip ritters, ar milka…) tai, va 🙂
O pyragas – liux 😉
Sutapimas – aš irgi negaliu pakęsti įdarų. Kažkada nusipirkau keletą pabandymui – taip ir stovi spintelėj vieniši, užmiršti…
Juodas, sako, didžiausią poveikį turi – protui, emocijoms ir visam kam. Ir pats tikriausias. Gal pasąmoningai tau kaip tik jo dabar ir reikia? 🙂
haha. čia mano go-to receptas dvyliktoje klasėje, egzaminams besiruošiant. tada dar ir veganavau.. op šliop po dvim minučių turi garuojantį šokoladinį (dabar taip nebevadinčiau, bet..) pyragą. smagumėlis .)
Jule jule, kad tu žinotum, kiek kartų aš jį pervadinau. Kakavinis. Neee, šokoladinis. Ai, nu o gal kakavinis? Galutinį sprendimą matom, bet pateisinu šitus apgaudinėjimus tuo, kad kakava buvo toji šokoladinė, bent tiek 😀
O receptas tai tikrai pats tas dienoms, kai noriu, reikia, neturiu, bet laiko gaišt negaliu 😉
mane labiausiai suzavejo sito pyrago praeitis:) Pasirodo jis yra „Didziosios Depresijos Pyragas” be pieno, kiausiniu ir sviesto, nes tuo metu siu produktu buvo sunku surasti!
Liudna sokoladinio pyrago istorija su laiminga pabaiga:)))
Taip, Inga, aš irgi skaičiau tą istoriją. Prasmingas pyragas 🙂 O išties, negana to, juk visi šokoladai ir šokoladiniai pyragai yra lyg ir antidepresiniai 😉
Sokoladas „Lindt” laaabai skanus su čili pipirais. Keistas derinys, bet subtiliai skanus.
O pyrago receptas taip super 🙂 Aciu.
Artimiausiu metu butinai isbandysiu.
Jolanta
Jolanta, prašom prašom, mėgink ir skanauk! 🙂
Aš kažkaip labiausiai linkstu visad prie paprastų eilinių pieniškų šokoladų, mm.. Bet bet bet – kaip įdomu! – neseniai į savo išbandytinų receptų sąrašą įtraukiau čili brownie, tikrai įdomus skonis turėtų būti! 😉
Šiandien kepiau šį pyragą.. Aš kadangi mėgstu improvizuoti, tai nuo recepto šiek tiek nukrypau. Gavosi laaaaaaaabai skaniai
Neringa, tai dabar jau imk ir išduok, kaip patobulinai pyragą, m? 🙂 Smalsu smalsu 🙂
Ka tik issikepiau sita pyraga. Dieve koks skanus :DD Planuoju veztis i svecius, bet jauciu nebeliks ka vezti 😀
Twiggy, smagu tave čia matyti! 🙂
Labai džiaugiuosi, kad pyragas taip patiko 🙂 Ir užjaučiu svečius, kad jiems vargšeliams liko nedaug ar visai neliko, nežinau, kaip ten viskas pasibaigė 😀
Sveciams buvo nupirkti saldainiai 😀
Nusiunciau recepta draugems, viena iskarto ejo kepti 🙂
o man jis nesigavo 🙁 neiškilo ir gavosi kietais sonais ir virsum,o vidus toks kaip nedakepes,,.kepimo milteliai tikrai geri buvo,tai nesupratau kas cia buvo..ir man reikejo truputi vandens dapilti,nes kitaip labai kieta tesla kaip bandelem butu gavusis..nesuprantu..
hmm, kaip negerai 🙁 bet neįsivaizduoju, kas čia negerai, ir kodėl gi tešla tau kieta gavos, taip irgi tikrai tikrai neturėjo jokiais būdais būti – sakyčiau, tešla pakankamai skysta, na, kaip keksui kokiam. Gal netyčiom miltų padauginai? Pavyzdžiui, matavai juos didesniais nei standartinio dydžio (~250 ml/150 g) puodeliais?
tai kad standartinis tas mano puodelis..visur jį naudoju..pati nežinau kaip čia man nesigavo toks paprastas atrodo kepinys 🙂 reiks gal kokį kartą iš naujo pabandyt..
hmm, jei nuspręsi bandyt dar kartą, tikiuos, kad pavyks – labai to linkiu. Tikrai keista, kai toks paprasčių paprasčiausias pyragas nesigauna 🙂
tai va ir man keista,nes tai pats paprasčiausias kepinys kokį esu kepus išvis :DD
Tiek ieškojau paprasto pyrago recepto-ir jį radau..Bet mano nusivylimui jis nesigavo 🙁 Viską dariau pagal receptą, bet jis neiškilo ir gavosi toks guminis..Net nesuprantu kodėl.
Viktorija, čia tai bent – iš pradžių hmm nesigavo, dabar tau. O aš tegaliu vėl pagūžčioti pečiais, nes – teisingai tu sakai – receptas toks paprastas, kad neturiu suvokimo, kas gi čia gali pakišti koją 🙂
Ačiū,Asta,už receptą 😉
Kaip tik dabar šis pyragas kepa orkaitėje 🙂 tik aš paimprovizavau ir dadėjau tarkuoto šokolado 🙂
Tute, nėra už ką 🙂
Mmm, su tarkuotu šokoladu turėtų būti dar aromatingiau ir skaniau! Puikios improvizacijos 🙂
Tikrai labai skaniai gavosi 🙂 Ačiū Tau,dar kartelį už receptą 😉
Nėra už ką, Tute, smagu, jog išbandei 🙂
man ir pirma karta nepavyko, bet po to aukstesnei temperaturoj kepiau ;P ir viskas puiku ;P
Akvile, džiaugiuosi, kad pavyko :))
Labai dėkoju už receptą, ištirpti vasaros malonume.
Nėra už ką 😉
O gal galima jo receptą panaudoti keksiukų gamybai, o ne pyrago? Ir dar riešutų įdėti…
Labas, bendravarde :))) Žinok, šis pyragas nėra iš labai pakylančių – vis gi ne keksas. Keksai pasižymi savo kelių žingsnių gamybos procesu, atskirai paruošiant sausą ir šlapią tešlos dalis, o paskui jas sumaišant. Todėl nežinau, ar būtent šis receptas labai pasiteisintų keksiukams… 🙂
Kepiau si pyraga, bet iskeliavo jis i siukliadeze 🙁
Nepakilo jis visai, o ir slapias nebuvo. 🙁 Kita vertus nieko keisto – is kirvio koses neisvirsi…. pyragas be kiausinio ir sviesto negali buti labai skanus – stebuklu nebuna… Nebent tik per kaledas 🙂
Bet pyrago nuotrauka labai viliojanti 😉
Aušra, ne ne ne, tikrai įmanoma ir iš kirvio skanią sriubą išvirti, ir pyragą iškepti taip pat :)) Aišku, tikrai gaila, kad iškeliavo pyragas į šiukšlių dėžę, bet aš tikrai nemeluoju sakydama, kad man jis gavos puikiai! Purus, minkštas, skanus. Ir ne tik aš, o bent dar.. keturi žmonės tai galėtų patvirtinti – tarp kitko, mes visi stebėjomės, KAIP be kiaušinių ar be sviesto gali gautis toks gėris. Gavos, tikrai 🙂
Nors, matau, yra iš komentatorių visokių atsiliepimų – vieniam gavos, kitiems ne… Štai Akvilė išsprendė problemą kepdama aukštesnėje temperatūroje, gal ir tau tai padėtų? 🙂
kepiau si pyraga, super, skanus, dregnas ir sotus labai 🙂 o jei dar vaniliniu ledu saukstelis tai net ausys linksta nuo skanumo, bet taip lengvai pasigamina 🙂 lengvesnio pyrago turbut ir nesu gaminus :)))
Lina, kaip aš džiaugiuosi! :))
Tik vis tiek man niekaip neįmenama mįslė, kodėl vieniem puikiai pavyksta, kitiem – niekaip.. 🙁
Et, na, bet džiugu bent tai, kad pavyksta daugiau kam 🙂
Neseniai kepiau šį pyragą: išėjo toks, kaip buvo nuotraukoje, gal net dar skanesnis 🙂 . Viską dariau lygiai pagal receptą, o rezultatas probloškiantis. Dar ant viršaus užpyliau tirpinto šokolado ir palaukiau kol pastings. Skanesnio pyrago dar nesu valgęs…
Oho, On, įspūdingi atsiliepimai! 🙂 Laaaabai džiaugiuosi, kad šitaip puikiai pavyko! :))
Na pastaciau keptis.. 🙂
idomu ar gausis.. ;>
Laurita, ar gavos? 🙂 Tikiuos, kad taip – ir kad skaniai :))
Laba diena.
o ka jungt orkaitei ventiliatorių ar kur dvi linijos?
aciu.
Viktorai, aš jungiu ventiliatorių beveik visad visad 😉
tikrai tikrai skanus pyragas, tik aš kepiau šiek tiek ilgiau ir didesnėje temperatūroje (galvoju, kad gal ir dar ilgiau galėjau kepti, nes toks lipnokas gavosi)
Živile, puiku, kad patiko 🙂 O dėl kepimo laiko… na, matyt visos orkaitės su savo charakteriu :))
Wuow. recepto rezultatai tikrai stulbinantys 🙂 puikiai gavosi. Va tik visko beriau is akies, nes nezinojau kokio turio turi buti puodelis. O norint, kad pyragas butu purus ir kartu dregnas reikia deti maziau miltu?
As kepu konvekcinej krosnelej, tai uztrunka 15min ir pyragas jau garuoja ant slato 🙂 o ka duoda pastovejimas ir valgymas kita diena?
Moni, puodeliai pas visus skirtingi, todėl dažniausiai pateikiu skliausteliuose ir svorį gramais 🙂 Na, bet svarbu, kad viskas pavyko puikiai 🙂 Mažiau miltų? Na, nežinau. Nemanau, kad nuo to pyragas taptų puresnis, o ar tau jis buvo nepurus? Nes man – tikrai taip 🙂 Nors, kaip jau pastebėjau iš komentarų, čia laimės dalykas šis pyragas – vieni giria labai labai, kiti keikia. Ir neaišku, kas čia, kaip ir kodėl 🙂
Man irgi gavosi neiskepes.. kepem kepem jau valanda ir su virsum, jis vis tiek vidury toks dregnas.. ir neiskyla. kepem is karto du, ir abu vienodai blogi.viska matavom tiksliai, veliau net temperatura orkjaitej padidinau, bet vis tiek, zalias….
Amber, kaip gali būti žalias? Juolab, jei kepi dvigubai ilgiau ir dar didesnėje temperatūroje? Juk tai tikrai neįmanoma, negaliu įsivaizduoti 😮 Iškilti, beje, jis ir neturi labai smarkiai. Ir drėgnas jis ir lieka šiek tiek – net iškepęs. Tikrai nesausas. Bet juk tikrai ne žalias… nežinau, ką ir besakyti – labai gaila, kad nepavyko 🙁
Labai skanus pyragas (mm) O kai dedi acto jis gal išsipucia?
Vaiva, džiaugiuosi, kad patiko 🙂 O actas… tiesą sakant, nežinau, ką jis suteikia. Ar nuo jo čia pyragas man purus buvo, irgi negaliu pasakyt, bet purus buvo, kaip matosi ir iš nuotraukos 🙂
Kepu aš karts nuo karto šitą pyragą, išties vykęs, kaip iš tokių produktų. Tai va norėjau pasiteirauti, kur Lietuvoj galima aptikti šokoladinės kakavos? 🙂
Ieva, pritarčiau tau, kad tikrai vykęs 🙂
Šokoladinės kakavos galima Lietuvoje rasti, bet aš galiu pasakyti tik Kauno „taškus”, kuriuose perku pati: tai prekybos miestelis „Urmas” ir Vilijampolės Turgus – Market 😉
Visai nesigavo, lyg biškį iškilo tačiau skonis buvo lyg valgytum gumą. labai nusivyliau nes tikėjausi kažko ypatingo:)
Naija, liūdna girdėti 🙁 Bet, ką aš galiu pasakyti, tiesiog keliu rankas ir pasiduodu kovoje su šio pyrago netikėtumais. Nesuprantu niekaip, kodėl pusei žmonių jis gaunas nuostabiai, kitai pusei – tragiškai. Juolab, kad receptas toks juokingai lengvas, jog atrodo, ir suklysti nėra kur..
Ir man nesigauna.. Paragavau sio pyrago pas drauge, laabai patiko, o snd dariau jau antra karta ir vistiek nekyla 🙁
Violeta, gaila 🙁 Matyt, šis pyragas išties per paprastas, kad visiems išeitų šauniai 😀
Viskas kaip ir aisku, bet man kyla klausimelis vienas, keliu procentu acto esensija turi buti?
Ir kuo butu galima pakeisti kepimo popieriu – gal folija?
Andriau – actą naudojau 6 procentų 🙂 O kepimo popieriaus galima visai nenaudoti – tiesiog patepti kepimo formą aliejumi, kad kepdamas pyragas neprikibtų 🙂
Na, pati pirma karta panaudojau du puodelius vandens, gavosi skanus, bet dabar bandau kepti jau tikra, paziuresiu kaip gausis 🙂
Marmalida, o kodėl pirmą kartą du puodelius vandens? Ir ar iškepė pyragas, dvigubai kiekį padidinus? Na, manau ir tikiu, kad šįkart pavyks dar geriau ir skaniau 🙂
pavyko, ir tikrai skanus, bet dabar gavosi skanesnis 🙂
Na, Marmalida, smagu girdėti tuomet 🙂
Dekavoju, pabandysiu kada 🙂
Andriau, nėra už ką 🙂 Skanaus, kai pabandysi 😉
na ka kepa…laukiu nesulaukiu paragaut jau 🙂
Margarita, na, ir kaip? Ar patiko? 🙂
Na viska dariau pagal recepta, bet pyragas gavos siaubingai guminis, be skonio. Na – ismetimui. O gaila. 🙁
Aivile, neslėpsiu – šis pyragas man didelė paslaptis. Nors toks beprotiškai elementarus ir paprastas, deja, kai kam nesigauna. Ir aš nė neįsivaizduoju, kodėl taip galėtų būti, nes man jis pavyksta tikrai puikiai 🙁
Heey 🙂 šiandien labai užsimaniau šokoladinio pyrago ir radau šį paprastą receptuką. Pamaniau pabandysiu, bet kai susiruošiau visus produktus paskaičiau komentarus, kad kai kam nepavyko, na ir pati išsigandau kad man tas pats gali būti ;D todėl pabandžiau paeksperimentuoti. Visko dėjau tiek pat kiek ir tikrame recepte tik papildžiau dviem kiaušiniais o baltymus išplakiau atskirai (kaip varškės apkepui) ir tuos trynius sumaišiau su dviem šaukštais grietinės, tai nereikėjo nei acto nieko pilti 😀 dar patarkavau šokolado (nesvarbu koks, tinka manau visoks, bet aš tarkavau rudą) žinokit gavos tikrai gerai ir išsipūtė labai. 😛
Karolina, labai džiugu girdėti, kad eksperimentai buvo sėkmingi ir skanūs 🙂
O man išėjo labai skanus 🙂 Dėjau 2 kiaušinius. Bet toks tobulas skonis 🙂 O dar su ledais 🙂
Ieva, super, labai džiaugiuosi 🙂 Ledai prie pyragų beveik niekad nepamaišo 🙂
issikepiau ir labai nusiminiau, nes tikrai nepavyko. tesla buvo nuostabi, visi namai pakvipo sokoladu, o kai iskepe vaizdelis nuvyle: sukrites, guminis, skonis gal ir nieko, bet burnoj veliasi… maniskis taip pirstus laizesi kol kepe, o iskepusio vos vos paragavo ir pasieme sausainiu su kava kramsnoti :(((
Kaip liūdna, kad nepavyko 🙁 Šis pyragas – tikra mistika. Jei paskaitytumėt komentarus, suprastumėt, apie ką aš 🙂 Vieniems jis gaunasi itin lengvai ir itin gerai, o štai kitiems – visiška nesėkmė. Net neįsivaizduoju, kas galėtų būti kaltas, kai pats receptas toks paprastutis…
Jau buvau bepradedanti bijoti kept pyragus, nes kad ir kokį receptą susirasčiau, kad ir ką bedaryčiau – kaip nepasisekdavo, taip nepasisekdavo. Užtat dabar negaliu pyragu atsidžiaugti – užsimaniau kažko skanaus, radau reikiamus ingredientus ir štai, pyragas garuoja šalia stiklinės pieno 🙂 Tik nedėjau acto, kadangi neradau ir kepiau žymiai daugiau, nors ir įkaitinta orkaitė buvo iki 150, bet pyragą reikėjo man kepti gal 45 minutes, jei ne daugiau. Šiaip ar taip – ačiū už puikų receptą!!:))
Paulina, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂 Tikiuos, kad tai įkvėps bandyti ir kepti dar, ieškoti naujų puikių receptų 😉
Laba, uzmirsau is orkaites laiku isimti, ir 20 min ilgiau kepiau.. Norejom vezti i svecius, tai negaliu paragaut, kaip manot ar jau nebykes bus pyragas ar dar galima kaip nors isgelbeti? Sulaistysi? Glajum kokiu aptepti?..
Aciu, giedre
Giedre, atrašau jau per vėlai, bet manau, kad dėl beveik dvigubai ilgesnio kepimo laiko pyragas buvo perkepęs ir gerokai per sausas… Nors, žinoma, galiu ir klysti. Būtų labai smalsu sužinoti, kaip gi pavyko ir baigėsi ši pyrago istorija? 🙂 Ar pasisekė jį kažkaip išgelbėti? 🙂
Pyragas pavyko puikiai 🙂 Tik, kadangi turiu dujinę orkaitę, kepiau 5 min ilgiau ir aukštesnėje temperatūroje. Labai skanu! Smagu, kai visi reikalingi produktai beveik visuomet yra namuose, tad nereikia sukti galvos. Galima išsikepti bet kada 🙂
Tikra tiesa, tai – didžiulis šio pyrago privalumas. Viens, du – pyragas ant stalo! 🙂 Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko 😉
Noriu paklausti, kokį vandenį naudoti? šaltą? šiltą?:) ačiū
Deimante, kambario temperatūros 😉
čia reikia dėti actą?? ne sodą užgesitą actu, o ACTĄ? 😮
Taip, Ugne, teisingai 🙂
Nu nežinau. Man žiauriai neskanus gavosi. Manau kad čia tas actas viską gadina. Pyragas gavosi kartus ir skoniu visiškai nepanašus į šokoladinį pyragą.
Ką tik pyragėlį į orkaitę pašoviau 🙂 Nedėjau acto tai žiūrėsim kas gausis, tikiuosi išeis 😛
Nekantrauju išgirsti, kaip pavyko? 🙂
Man pavyko! Žinoma, savojo tikrai nepavadinčiau puriu, išėjo gana standžios konsistencijos, bet tikrai ne sukritęs, ne „žalias”, kaip kai kurie rašė. Ir visiem buvo labai skanu 🙂 Tikrai kepsiu dar ne kartą, nes labai paprastas receptas – man patinka, kai desertuose nebūna VISKO, kas kartu nelabai sveika. Užteks ir cukraus 😀 Dėkui už receptą!
Justina, nėra už ką, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Pyragas gavosi neiškepęs, manau, kad reikėtų palaukti ilgiai nei 30 minučių tokioje temperatūtoje kepant. Būkit atsargūs!!!!!
Lina, tiesiog visada reikėtų prisiminti, kad orkaitės yra skirtingos – kad ir ką keptumėte, tikrinkite, nes receptuose nurodytas laikas paprastai yra apytikslis, tinkamas mano orkaitei, bet ne visoms 🙂
Ieškojau pyrago, kad užtektų 1 kiaušinio, nes tik tiek teturėjau, o čia visai jų nereikia. 😀 Einu kepti
Gin, labai smalsu sužinoti, kaip pavyko ir patiko? 🙂
Sveiki 🙂 Sudomino šitas receptas, dėl to nusprendžiau pabandyti. Peržvelgus komentarus pamačiau keletą dalykų, dėl kurių galėjo kitiems nesigauti pyragas:
1. Pyragą reikia kepti 150 laipsnių temperatūroje įjungus ventiliatoriaus rėžimą;
2. Svarbu nepermaišyti ingridientų – kol tik bus susimaišę, nes kuo daugiau maišysit, tuo esantys miltai sukietės ir, to pasekoje, pyragas bus kietas.
3. Kakava, naudojama receptui, turi būti normali, ne ta saldinta, kuri pagaminta kakavos gėrimams ruošti.
4. Čia ir aš būsiu klaidą padarius – įpyliau į kepinį beveik verdantį vandenį. Reikia pilti šaltą, nes tai turi tokį patį poveikį miltams, kaip ir permaišymas. 🙂
Tai tiek. Šis receptas yra paprastas tik savo ingridientais, bet ne paruošimu. 😀 Sėkmės kitiems bandantiems!
Akvile, labai ačiū, kad pasidalinote vertingomis įžvalgomis! 🙂
Puikus pyragas! Nuolat kartoju. Tik vietoje kepimo miltelių dedu sodą, kurią nugesinu su recepte nurodytu actu (obuolių). Kadangi pyragas minkštas ir drėgnas, įprastai nuo sodos atsirandančių nelygumų nebūna. Be to, kartais kepu be cukraus – tokiu atveju pyragą lėkštėje gardinu migdolų sviestu ir šaldytomis vyšniomis. Pasaka 🙂
Karolina, ačiū už pasidalinimus! 🙂
Kiek girdejau, actas dedamas, kad atsirastu rausvas atspalvis kakavos (nebutu visiskai juodas). Sumaisiau tesla identiskai pagal recepta, labai tirsta gavosi, toli grazu ‘nesipila’ 😀 Ziuresim kas cia gausis
Kepiau keksiuku formelese, viskas puikiai! Tik dariau pagal originalu recepta, t.y. dejau soda vietoj kepimo milteliu (tam ir reikalingas actas – nugesininimui. Speju, kad jo nebereikia dedant kepimo miltelius?), o kepiau 180 laipsniu temperaturoje, irgi kaip nurodyta originaliam recepte 🙂