Septyniolika dienų iki Kalėdų. Pakankamai, kad dar galėtume išprotėti dėl šventinių planų, dovanų, receptų, tvarkingų namų ir likusio tūkstančio mažų bei didelių dalykų. Kai pati pajaučiu žemyn galva puolanti į šitą chaosą, bandau save sustabdyt ir primenu: stebuklas ir dovana yra vien tai, jog šiemet pagaliau tuos šventinius planus galime turėti. Žinau, dar visko gali nutikti, bet šįkart visai nenoriu galvoti apie dešimtis galimų scenarijų – niekas neatims iš manęs tikėjimo, kad Kalėdas sutiksim kartu.
Ir niekam nerūpės patiekalų skaičius ant stalo, ne vietoj neprašytai nutūpusi dulkė ar nepakankamai kruopščiai atrinktas kalėdinių dainų grojaraštis. „Tiek to“, – tokiais žodžiais saulėtas virtuviukas anais metais darželyje mokėsi numoti ranka į nereikšmingus dalykus. Tada pagalvojau, kad šita pamoka labai praverstų ir mums, suaugusiems. Tiek to. Mes pernelyg dažnai linkę sureikšminti to visai nevertus dalykus, nors galėtume tiesiog gūžtelėti pečiais ir susitelkti į kitas smulkmenas – į tas, kuriose gyvena laimė.
Tad jei šventėms norėsite paruošti ne tik skanų, bet ir labai greitą desertą, prisiminkit – laimė gyvena ne tik prašmatniuose daugiasluoksniuose tortuose, bet ir viens-du stiklinėse susluoksniuotuose desertuose. Pavyzdžiui, tiramisu.
Šokoladinis tiramisu su apelsinais – kitoks, intensyvesnio skonio, sodresnis ir saldesnis. Jums tikrai patiks, jei mėgstate šokoladinius desertus. Kalėdinę magiją jam suteikia kvapni „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės pasta ir nutarkuotos apelsinų žievelės; jų skonis čia jaučiamas subtiliai, bet jaukiai ir labai gardžiai.
Šokoladinis tiramisu su apelsinais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Šokolado kremui (ganašui):
130 g juodojo šokolado
60 g pieniško šokolado
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 apelsino nutarkuotos žievelės
Sirupui:
1 stiklinės (250 ml) paruoštos kavos
1 valg. š. cukraus
Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
½ stiklinės (65 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilės pastos (ar ekstrakto)
1 apelsino nutarkuotos žievelės
2 valg. š. šokolado kremo
1 stiklinė (250 ml) riebios grietinėlės
150 g biskvitinių sausainių
Viršui:
kakavos
apelsinų riekelių
biskvitinių sausainių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite šokoladinį kremą. Juodąjį ir pienišką šokoladą sulaužykite gabalėliais ir suberkite į dubenėlį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą ir virš vidutinio dydžio ugnies pakaitinkite, kol puodo kraštuose ims kilti pirmieji burbuliukai. Nukaiskite, užpilkite ant šokoladą ir porai minučių palikite ramiai pastovėti. Tuomet išmaišykite šluotele iki vientisos tekstūros. Įmaišykite nutarkuotas apelsino žieveles.
2. Sirupui sumaišykite paruoštą kavą ir cukrų. Atvėsinkite.
3. Paruoškite maskarponės kremą. Į plakimo dubenį sudėkite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilę, nutarkuotas apelsino žieveles ir šokolado kremą. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys iki vientisos tekstūros. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Supylę visą, padidinkite plakimo greitį, ir plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite, nes perplakus kremą, jis sušoks į gumuliukus.
4. Susluoksniuokite tiramisu. Biskvitinius sausainius trumpam merkite į paruoštą kavą ir dėkite ant stiklinių dugno (jei reikia, sausainius perlaužkite į kelias dalis). Ant viršaus dėkite porą šaukštų maskarponės kremo, ant šio – šaukštą šokoladinio kremo. Taip sluoksniuokite sausainius, maskarponės ir šokolado kremą, kol sunaudosite visus produktus.
5. Iki patiekiant susluoksniuotą tiramisu bent porą valandų palaikykite šaldytuve.
6. Prieš patiekiant viršų apiberkite kakava, papuoškite apelsinais ir sausainiais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva