Kas desertui? Glaistyti varškės sūreliai! Pagaminti namuose juos lengva: prireiks vos kelių paprastų ingredientų, o rezultatas – dar geresnis ir gardesnis nei būtų galima tikėtis.
- Sūrelių pagrindas, žinoma, varškė. Mano pasirinkimas – lietuviška ekologiška pusriebė „Auga“ varškė žaliuose pakeliuose.
- Natūralaus saldumo, skonio ir švelnumo sūreliams suteiks keli šaukštai jogurto. Ekologiški „Auga“ jogurtai yra be pridėtinių cukrų, natūraliai saldūs dėl sudėtyje esančių vaisių, uogų ir pieno.
- Jei norisi daugiau saldumo, rinkitės mėgstamą saldiklį: medų, klevų ar agavų sirupą, miltelinį cukrų ar saldintą sutirštintą pieną. Pridėkite saldumo tiek, kiek tik norisi!
- Sūrelius laikykite šaldytuve. Jų galiojimo laikas priklausys nuo naudotų pieno produktų galiojimo laiko.
Ruošiam kavą, kaičiam vandenį arbatai – metas desertui!
Šokoladu glaistyti varškės sūreliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
360 g pusriebės varškės (9 proc.)
3 valg. š. jogurto (natūralaus ar norimo skonio)
70 g minkšto sviesto
1-2 valg. š. medaus (nebūtinai)
1 arb. š. vanilės ekstrakto
Glaistui:
250 g juodojo šokolado
1 valg. š. aliejaus
GAMINIMO EIGA
1. Varškę, jogurtą ir minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu trintuvu pertrinkite iki glotnios tekstūros. Įmaišykite medų, vanilės ekstraktą.
2. Paruoštą masę paskirstykite į nedideles formeles (geriausia – silikonines).
3. Dėkite į šaldiklį ir palaikykite apie valandą, kol sutvirtės.
4. Paruoškite glaistą. Dubenėlyje virš karštų vandens garų ištirpinkite šokoladą. Įmaišykite aliejų.
5. Paruoštą glaistą supilkite į aukštesnę stiklinę ir maišydami atvėsinkite.
6. Sustingusius sūrelius pasmeikite mediniu pagaliuku, nardinkite į pravėsusį šokoladą, nuvarvinkite šokolado perteklių ir dėkite ant grotelių. Medinį pagaliuką švelniai išimkite.
7. Sūrelius laikykite šaldytuve. Galiojimo laikas priklausys nuo to, koks buvo naudotų pieno produktų galiojimo laikas.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga