Mūsų vasara – švenčių, susibūrimų ir gimtadienių metas. Kartais laimei ir saldumui reikia visai nedaug – tik balto šokolado ir glėbio pabarstukų. Tokia pramoga tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems – lyg šokolado marginimo terapija.
Pasiruoškite baltojo šokolado, skystų maistinių dažų, įvairiausių spalvų ir formų pabarstukų. Ištirpinę šokoladą, plonu sluoksniu užtepkite jį ant kepimo popieriaus. Nelaukdami, kol šokoladas sustings, iš karto išpieškite jį maistiniais dažais (paviršių pamaišę mediniu smeigtuku, lengvai sukursite marmuro efektą), tuomet – užberkite pabarstukų. Kiek tik norisi, kokių tik norisi! Dėkite į šaldytuvą, luktelėkite, kol sustings, o tada – laužykite gabalėliais ir ragaukite.
Jeigu iki šiol buvo juodas, pieniškas ir baltas šokoladas, nuo dabar mūsų namuose žinomas ir spalvotas. Saulėtas virtuviukas sakė, kad šis – jo mėgstamiausias. Nesistebiu!
Tai štai, tokia šįkart toji savaitgalio deserto idėja – receptas be recepto. Ar išbandysit?
——-
Visos mano šokolado dekoravimo priemonės – iš „Dr. Oetker Lietuva“. Jų asortimente rasite gausų pasirinkimą skystų maistinių dažų, cukrinių pabarstukų ir kitų dekoro priemonių. Tegul desertai būna ne tik skanūs, bet ir gražūs!
Spalvotas šokoladas | Dažais ir pabarstukais dekoruotas baltasis šokoladas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g baltojo šokolado
„Dr. Oetker“ skystų maistinių dažų
„Dr. Oetker“ įvairių pabarstukų
GAMINIMO EIGA
1. Baltąjį šokoladą suberkite į dubenėlį. Statykite virš puodo su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas nesiektų vandens) ir pakaitinkite karštų garų vonelėje, kartais pamaišydami, kol šokoladas ištirps.
2. Kepimo skardą ar padėklą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite ant jo tirpintą šokoladą ir mentele paskirstykite plonu sluoksniu.
3. Kol šokoladas dar šiltas, ant viršaus užlašinkite skirtingų spalvų skystų maistinių dažų. Mediniu smeigtuku braukdami per šokolado paviršių, sukurkite spalvotą marmuro efektą.
4. Užberkite įvairių pabarstukų.
5. Išpuoštą šokoladą dėkite į šaldytuvą ir palikite sustingti. Tuomet laužykite gabalėliais ir ragaukite kaip desertą ar naudokite kaip papuošimą kitiems desertams. Svarbu: baltasis šokoladas kambario temperatūroje labai greitai tirpsta, todėl laikykite šaldytuve ir išimkite tik prieš patiekiant.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva