Nesu didelė sriubų gerbėja. Palyginti retai jas valgau, o dar rečiau – verdu pati. Žinau, kad tai visiškai nieko gero, bet pasiteisinti neturiu kuo – geriau išsikepsiu nesaldžių blynelių, pyragą su nesaldžiu įdaru ar dar kažką, bet… sriuba? „Ai, neaaa…“. Vis dėlto yra tokių laimingųjų sriubų, kurių dubenėlį mielai suvalgysiu.
Šaltibarščiai su šviežiai virtomis bulvėmis ir gausybe krapų. Burokėlių sriuba, mūsų liaudyje dažniausiai vadinama tiesiog barščiais, su riekele duonos. Ar daugelis trintų sriubų: cukinijų, moliūgų, burokėlių, o neįprastoji su vaisiais ir vištiena kažkada tiesiog pavergė mano širdį.
Dabar mėgstamų sriubų sąrašą papildė dar viena. Puiki tuo, kad sotesnė nei daugelis – na, juk kai į sriubą priberi virtinukų, kažin, ar ją galima vadinti tiesiog sriuba. Čia jau kažkas rimčiau. Ir sočiau. Ar skaniau? Subtilus klausimas, nevienareikšmiškas atsakymas. Bet aš tikiu, kad daugeliui patiktų. O kai imi ir pabandai, gali pasakyti užtikrintai.
Skonis: 9/10. Labai skani sriuba plius pagrindinis patiekalas. Vienareikšmiškai – daug geresnis variantas nei tiesiog į pasūdytą vandenį sumesti maišelį koldūnų. Girdėjau pokštą, kad ši mano sriuba – tai koldūnai daržovių sriuboje ir.. na, tiesa. Bet skanu. Ir sotu. Ir paprasta, ir lengva, ir greita.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Špinatų sriuba su virtinukais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
2 skiltelės česnako, susmulkintos
2 nedidelės morkos, supjaustytos plonais griežinėliais
2 nedidelės bulvės, supjaustytos šiaudeliais
200 g špinatų, šaldytų
1,5 l. vištienos sultinio*
1 atb.š. druskos
juodieji popirai
sauja krapų
400 g virtinių su vištienos įdaru
GAMINIMO EIGA
1. Puode, ant šlakelio aliejaus pakepinti svogūną ir česnakus.
2. Supilti sultinį, suberti morkas, bulves. Virti, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Suberti prieskonius, sudėti špinatus ir virtinius.
4. Virti tol, kol išvirs virtiniai (vadovautis informacija ant pakuotės), o daržovės taip pat bus visiškai išvirusios.
5. Supilstyti į dubenėlius ir patiekti. Skanaus!
* sultinio kiekis priklauso nuo jūsų norimo sriubos tirštumo. Jei norite tirštesnės – pilkite mažiau; skystesnės – daugiau.
12 komentarai
Mhm mes irgi kartais verdam sultinyje likusiame koldūnus – puikus skonis. Tik kadangi aš koldūnų gaminti nemoku (shame on me, bet ta tešla man kažkokia mistiška, neišsikočioja taip plonai, kad būtų skanu) tenka naudoti pirktinius, kurių šiaip vengiu. Gal nuvykus mieliausio tėtis padarys, nes turi „kilerio” receptą. O tada aš paslapčia sriubą su jais padaryčiau 🙂
Indre, puikus tavo planas – chuliganas 🙂 Linkiu jį sėkmingai įgyvendinti :))
Bet.. žinok, šie, pas mane, taip pat pirktiniai. Nesu didelė jų gerbėja, bet jei jau būna, kad laiko nėra visiškai maisto gaminimui, iš šaldytų pusgaminių daug geriau renkuosi šiuos nei šaldytus cepelinus kokius 🙂
Asta, o gal gali konkrečiau pirktinius parekomenduot? suprantu, kad gali kaip reklama atrodyt 🙂 bet kad iš tiesų net ir brangesni ne visada pasiteisina, ir taip nesinori eksperimentuot ant savęs….
ksi, gaila, bet reklamos net prašoma padaryti negalėsiu 😀 Nes šaldytus koldūnus perku laaabai retai, o kai perku, tai paimu tuos, kurie man gražiausiai atrodo, dar, žinoma, į kainą žvilgteliu, į sudėtį… Bet kadangi juos, kaip sakiau, perku vos kelis kartus per metus, neturiu konkrečių mėgstamiausių, o kokius naudojau sriubai, nepamenu.. 🙂
Ir aš nesu didelė sriubų mėgėja. Bet dabar tai pagrindinis mažosios I. maistas, tai verdu labai dažnai. Užtat, vyras labai patenkintas, nes mėgsta sriubas 🙂
Na va, Viktorija, dabar visi jūsų šeimoj patenkinti, išskyrus… bet gal ir tu pamėgsi po truputį sriubas, linkiu 🙂 Tikrai jų yra ir labai puikių 🙂
Na aš panašią sriubą virdavau, bet šita kiek įdomesnė pasirodė, reikia išmėginti. Ačiū, parašysiu kaip gavosi 🙂
Liaudies medicina, lauksiu komentaro 🙂 Ir linkiu skanios sriubos 😉
Nepasakysiu nieko naujo – tokios sriubos mano mėgstamiausios 🙂 Aha, ‘koldūninės’ (tiksliau, su tortellini’iais ar ravioliais nemėsiškais) :)) Vyras taip jas vadina ir iš pradžių skersai žiūrėjo 🙂 Kelias mėgstamiausias turiu, nuolat kartojamas. Nes man sriuba turi atlikti kelias funkcijas: būt ir skani, ir soti, ne grynas vandenėlis. Tavąją mielai ragaučiau 🙂
Jurgita, na, mūsų skoniai, vadinasi, panašūs 🙂 Kuo ir įsitikinu dažnai, į tavo duoną ir žaidimus bežiūrėdama :))
O savąja sriuba aš tave mielai pavaišinčiau 😉
Labai skanus dalykas, tik mažų koldūniukų nesisekė gauti, tai įprastiniai way too dideli pasirodė… O su naminiais tai išvis būtų nerealu!
Simona, tikra tiesa, su naminiais būtų idealu tiesiog! 🙂 Su pirktiniais – kiek greitesnis variantas ir paprastesnis 🙂