Sekmadieniai yra skirti lėtesniems ir nekasdieniams pusryčiams. Sumuštinius labai mėgstu, o jų įvairovė – begalinė. Gal dėl to jie niekad nepabosta – nes kaskart gali būti vis kitokie.
Plonomis riekelėmis supjausčiau kelis ruduosius pievagrybius, smulkiai sukapojau česnako skilteles. Paskrudinau svieste iki minkštumo ir gardaus kvapnumo, tuomet – išsikepiau porą kiaušinių skystu tryniu. Duonos riekeles aptepiau tepamuoju sūriu, apklojau keptais pievagrybiais, ant viršaus – uždėjau kiaušinius. Skystas trynys buvo lyg gardžiausias padažas, o skonių derinys – nuostabiai gardus.
Sumuštiniai su keptais pievagrybiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. sviesto
4-5 rudųjų pievagrybių
3 skiltelių česnako
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
ryšelio smulkintų česnakų laiškų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių
2 riekelių mėgstamos duonos
2 valg. š. tepamojo sūrio
saujelės lukštentų kanapių sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Sviestą ištirpinkite keptuvėje virš vidutinės ugnies. Suberkite plonomis riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir smulkiai kapotas česnako skilteles. Maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir gardžiai apskrus. Pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais. Įmaišykite saujelę smulkintų česnakų laiškų.
2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol baltymas sutirštės, o trynys išliks skystas.
3. Mėgstamos duonos riekeles, jei norite, paskrudinkite. Aptepkite tepamuoju sūriu. Ant viršaus dėkite keptus pievagrybius ir kiaušinius. Apiberkite lukštentomis kanapių sėklomis, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.