Gerai, o dabar truputį atsipūskim nuo to truputį beprotiško Kalėdų laukimo. Laukimo, kuris aiškiai užvaldęs paskutinius saulėtos virtuvės įrašus ir tiesiog nebetelpa žodžiuose, sakiniuose, pastraipose… Kalėdos bus.
Tikrai bus, bet dabar yra egzaminai. Kursinių darbų rašymai ir pristatymai. Idėjų generavimai ir bandymai jas išreikšti rišliais sakiniais. Konspektai, konspektai… Pra(si)keikimai ir juodai užvaldžiusi tinginystė.
Bet paskui akimirką sustoji, susimąstai ir pasakai sau – tai paskutinis mano kursinis, su kuriuo tenka kankintis. Tai paskutiniai egzaminai ir paskutinės dienos, sunkiai stumiamos paskaitose. Arba paskutinės dienos, kai paskaitos netyčiom pakeičiamos puodeliu kavos su likimo (ir ne tik) draugėmis.
Viskas taip laikina. Atrodo dar vakar mokyklą pakeitė universitetas, pamokas – paskaitos. Keturi metai gali prabėgti akimirksniu – jie ne tik gali, jie ir daro tai. Truputį keista ir nejauku. Truputį baugu. Bet taip yra ir taip bus. Vienas duris uždarai, atsidaro kitos. Amžinos gyvenimo tiesos.
~~~~~
Tokios amžinos gyvenimo tiesos, kaip ir tai, kad vien saldumynais gyvas nebūsi 🙂 Saulėtai virtuvei to dar reikėtų pasimokyti, bet būkim optimistai – vienas padėklas sumuštinių po keliolikos pyragų ir sausainių taip pat yra gerai, ar ne? Prašom vaišintis.
Skonis: 9,5/10. Tai sumuštinukai, pirmą kartą išbandyti vasarą ir nuo tada tapę top užkandžiu. O tai jau kalba už save, kadangi pas mane su užkandžiais – nemeluosiu – situacija ne pati geriausia. Bet šie yra puikūs – traškus prancūziškas batonas, neįkyrus, bet maloniai švelnaus skonio viršus. Pievagrybius ir sūrį čia galima praturtinti svogūnu ir česnaku, jei norisi ryškesnio skonio, arba apsiriboti pagrindiniais produktais, jei norisi švelnaus užkandžio. Ir apskritai – fantazija čia gali reikštis be ribų.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? 7 ravioli
Sumuštinukai su pievagrybiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 prancūziškas batonas
5 didesni ar 10 mažyčių pievagrybių
100 g fermentinio sūrio
3 valg.š. majonezo
1 svogūnas (jei norisi) arba 2 skiltelės česnako (jei norisi)
žiupsnis krapų
GAMINIMO EIGA
1. Prancūzišką batoną supjaustyti riekelėmis.
2. Pievagrybius susmulkinti nedideliais kubeliais, fermentinį sūrį sutarkuoti. Česnaką smulkiai sukapoti/svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti.
3. Pievagrybius, sūrį, svogūnus/česnakus, majonezą ir krapus gerai išmaišyti.
4. Gautą masę dėti ant prancūziško batono riekelių.
5. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.
6. Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Skanaus!
24 komentarai
Puikus derinys! Isbandyta!
Labai skanu ir zuvyte taip uzkepti 😉
Aguonėle, tikrai puikus 🙂 O dėl idėjos su žuvimi – ačiū, taip dar nebandžiau, bet reikės išbandyti 🙂
Nepasakok apie mokslus – turiu naktį iš esmės perdaryt kursinį, o negaliu susikaupt ir minčių 0…
Kodėl sakai nekalėdiški – grybai juk labai kalėdiškas patiekalas. Na aišku sūris netiktų, bet jį blogiausiu atveju pakeitus tofu būtų galima ir šiais sumuštinukais mėgautis 🙂
Indre, atsiprašau 🙂 Mums dėstytoja va kaip pasakojo: yra trys studentų rūšys, kurios akivaizdžiai atsiskleidžia per atsiskaitymus. Pirmieji: „kur aš tai mačiau? kur aš tai mačiau?! Velnias, velnias!”. Antrieji: „O, žinau. Rašau, rašau, kol nepamiršau…”. Ir tretieji: „O man vienodai rodo…”. Tai va, rytoj man egzaminas ir jaučiuosi kaip iš tų trečiųjų kategorijos 🙂 O tau SĖKMĖS didelės su kursiniu! 🙂 Galėčiau, įpūsčiau minčių, bet irgi tuo pasigirti negaliu… 🙂
O apie kalėdiškumą – tai čia labiau ne recepto, bet įrašo prasme. Nors ir recepto – na, po visų meduolių, pyragų, meduolinių eglučių ir t.t. tikrai kasdieniškai šie sumuštinukai atrodo 🙂
O kaip gi dar vienas semestras? Jums žiemą mokslai baigiasi? 🙂
Viktorija, pas mus paskutinis pavasario semestras visas yra skirtas tik praktikai ir bakalauro rašymui. Na, tik sausį dar pora egzaminų bus, o paskui universitete itin retas svečias tebūsiu.. 🙂
Aišku, aš jau galvojau, pas Tave pagreitintas bakalauras 🙂
Ne ne, viskas pas mane laiku ir vietoj 🙂
Asta, sekmes EVF 🙂 zinau, pati studijavau ten pat 🙂 buvo ka veikti tikrai, tad labai suprantu 🙂 ar tema bakalauriniui jau sugalvojus 🙂 ?
O! Ačiū, Indre 🙂 Taip, temą jau turiu 🙂
Šie sumuštinukai būtinai bus išbandyti po didžiojo visuotinio kalėdinio persivalgymo 😀 Kaip daugiau nesinorės nieko, tik labai paprasto maisto nedidelės porcijos…
Puiki mintis, Gintare 🙂 Tikrai toks paprastas, naminis užkandis – po visų šventinių įmantrybių skrandžiui šventė :))
Astule, kad tu zinotum, kaip dabar noreciau tokio sumustinuko……
Gal keiskim į trapų tavo krepšelį? :)) Nuostabūs mainai būtų. Man ypač :)))
Astute, o tavo bandymuose skaniau su cesnakeliu ar pakepintu svogunu? 🙂
Visaip labai skanu! 🙂 Bet dažniau su svogūnu darau, tai gal iš to kažką spręsti galima :))
Bus išbandyta 🙂 Atrodo niamyyy :))
Aure, skanaus! 🙂
Jega! labai tiko sunaus gimtadieniui! ir greitai, ir laaabai skanu.. SUPER!
Milda, smagu, kad patiko 🙂
Skanūs, Labai aptiko. Gaminom ne vieną kartą 🙂
Ilma, labai smagu girdėti! 🙂
Išbandyta – labai skanus užkandis.
Džiaugiuosi girdėdama! 🙂 Pas mus šis užkandis visuomet vienas iš populiariausių per pasisėdėjimus bei šventes 🙂