Vis dar žiema. Pavasaris kartais paerzina, saulės spinduliais prasiverždamas iš po išsisklaidžiusių debesų, bet vis dar pilkšvi rytai ir ilgi vakarai neleidžia savęs apgauti. Vis dar žiema, ir visai nežinia, ar nepasirodys ji dar vieną dieną visu savo gražumu: sniegu, šalčiu ir ausis geliančiu žvarbumu.
Kol vienose dainose dainuojame, kad žiemą gerai, žiemą būna Kalėdos; aš pridėčiau, kad žiemą gerai – žiemą būna jaukus namų maistas, vieno indo patiekalai ir šildantys troškiniai. Arba bulvės! Visais pavidalais, su įvairiausiais pagardais!
Tai jums, bulvių mylėtojai, yra ir šis naujas NUOS-TA-BUS receptas. Iš tiesų jis paprastas kaip dukart du – nereik nei daug laiko, nei daug ingredientų, o viską sukrėsti į vieną skardą galima praktiškai užsimerkus. Orkaitė padarys visą likusį darbą; tada, už gero pusvalandžio, beliks čepsėti ir galvoti apie visus kitus kartus, kai kepsite šias bulvytes.
Jos puikios užkandžiams, draugų susibūrimams, o lygiai taip pat – kaip sotūs pietūs ar vakarienė.
Improvizuokite! Galite rinktis mėgstamas bulves – dideles ar mažas; mėgstamą sūrį – čederio ar kokį kitą fermentinį, puskietį ar kietąjį; mėgstamus prieskonius ir mėgstamas prieskonines žoleles. Skrudintą šoninę galite keisti smulkintais keptos vištienos likučiais, ar ruošti vegetarišką variantą be jokios mėsos. Majonezinis padažas – naudojau „Daumantų“ WOW MAMA česnakais pagardintą „Garlic“ – čia irgi svarbus, nes sukuria malonų kontrastą tarp apskrudusių bulvyčių ir kremiško padažo, puikiai dera su sūriu, o ir dar – česnakų skonio tokiuose patiekaluose niekad nebus per daug!
Kad ir kaip netvarkingai beatrodytų šis vaizdas kepimo inde, patikėkite, skoniui tai visai nekliudo. Aš pati vieną kitą desertą mielai išmainyčiau į tokias bulvytes; tiesą sakant, tą ir darau. O koks gyvenimas jums skanesnis: kai jame daugiau desertų ar daugiau bulvių? Neskubėkit atsakyti, prieš tai neparagavę šių sūriu apkeptų česnakinių bulvyčių su skrudinta šonine! Šypt.
Sūriu apkeptos česnakinės bulvytės su šonine
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Bulvėms:
1 kg mažų bulvyčių (baby potatoes)
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2-3 česnako skiltelių
2 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų)
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
Ant viršaus:
2/3 stiklinės (155 g) majonezinio „Daumantų“ WOW MAMA padažas „Garlic“
125 g čederio sūrio
125 g mocarelos sūrio
100 g šaltai rūkytos šoninės
Patiekti:
ryšelio šviežių žalumynų (rozmarinų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų ar petražolių)
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros.
2. Bulvytes gerai nuplaukite, nušveiskite ir perpjaukite perpus arba į keturias dalis (skiltelėmis). Suberkite į dubenį, ten pat supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite česnakus, suberkite prieskonines žoleles, druską ir grūstus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi bulvių gabalėliai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bulvytės bus minkštos ir iškepusios, gražiai apskrudusios. Viduryje kepimo pamaišykite ir apverskite, kad tolygiai apskrustų iš visų pusių.
4. Kol bulvės kepa, sutarkuokite sūrius. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol išskirs riebalus ir apskrus.
5. Iškepusias bulvytes perdėkite į šiek tiek gilesnį kepimo indą. Tolygiai apšlakstykite majoneziniu padažu. Ant viršaus tolygiai apiberkite tarkuotu čederio sūriu, tarkuotą mocarela. Apiberkite paskrudintos šoninės kubeliais.
6. Dėkite atgal į orkaitę, nustatykite grill kepimo režimą, ir kepkite dar apie 5-7 minutes arba tol, kol sūris išsilydys ir skaniai apskrus.
7. Apiberkite smulkintais šviežiais žalumynais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu