Ei, visi, vasara atėjo!
Su savo džiaugsmais ir galimybėmis, su saulės spinduliais, šiandien jau vis drąsesniais, su vis naujais spalvingais žiedais gėlių darželyje ir su dideliu krepšių gražių, svajingų planų. Vieniems tai atostogos, kitiems – tos pačios darbo dienoms, tretiems – dar kažkas kita, tačiau visiems ir visada vasara yra… vaaaasara.
Pats mylimiausias mano metų laikas (inlove). Pats šauniausias, stebuklingiausias ir bet kokiu atveju gražiausias. Todėl pirmą vasaros dieną pradėjau švęsti nuo pat ryto. Tiesa, ne su tortais ar pyragais, bet sveikuoliškais vasariškais pusryčiais. Labai skaniais.
Skonis: 10/10. Traški ruginė duonelė, tąsus sūūūris, špinatai (taip, aš juos vis dar mėgstu labai labai!) ir griežinėlis pomidoro. Velniškai paprasta, stebulkingai skanu. Gerai, gal ir per daug liaupsių paprasčiausiems keptiems sumuštinukams, bet kadangi aš juos valgau neįtikėtinai retai, o iki šiol dar ir nebuvau atradusi puikiausios ruginės sumuštinių duonos, mane jie tikrai sužavėjo! Tikrai 🙂
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Visur ir niekur 🙂
Karšti sumuštiniai su špinatais ir sūriu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
12 riekelių ruginės sumuštinių duonos
6 riekelės fermentinio sūrio
1 pomidoras
sauja špinatų
GAMINIMO EIGA
Imame riekelę sumuštinių duonos, ant jos dedame fermentinį sūrį (patogiau – jau perpjautą į trikampėlius, atitinkančius sumuštinių keptuvės formą), paskleidžiam smulkintų špinatų ir dedam po du gabalėlius pomidoro (taip pat ant kiekvieno trikampėlio, pagal keptuvės formą). Užvožiam antrą sumuštinių duonos riekelę. Kepam sumuštinių keptuvėje ir po kelių minučių skanaujam su karšta mėtų arbata. Skanaus!
8 komentarai
Sveikinu sulaukus vasaros ir linkiu, kad visi svajingi planai išsipildytų 😉
Labai jaukus ir šiltas tavo blog’as. Dažnokai čia savo nosytę įkišu pasižvalgyti 🙂
O šituos sumuštinius kept ir mes su brangiuoju labai mėgstam, reiks ir su tokiu įdaru išbandyti. Nes visada kepdavom tiesiog su derša ar kumpeliu ir sūriu. Kai norisi saldžiau kepam su balta duona ir saldžia varške.
Ačiū, Dovilyt, labai smagu girdėti :)) Ir šaunu, kad parašei – dabar ir aš tavo blog’ą atradau to dėka! :))
Kas dėl sumuštinių, tai mano namuose irgi dažniausiai jie su dešryte ir sūrio gabalėliu kepami būdavo, tai labai greit pabodo… o dabar, radus ruginės duonos parduotuvėj, galvoju, ot pabandysiu aš kitaip! Ir gavos idealiai – puikus derinys, tikrai rekomenduoju :))
Ooo.. jau buvau pamiršus aš savo sumuštinių keptuvę, reiks išsitraukt ir nuvalyt dulkes,na ir dažniau ją naudot:)
O špinatus tai aš ir labai mėgstu , panašiai darau kaip tavieji sumuštiniai, tik tokias kaip bandeles kepu:))
Va va, dar kažkam ir apdulkęjusią keptuvę priminiau – koks šaunus dalykas tas tinklaraštis! :))
Gamyklėle, manau, bandelės taip pat labai vykusios turėtų būti, čia gi toks gerokai paprastesnis variantas – vadinas, skubantiems ir tingintiems :)))
Oooo, labai džiugu radus tokį įrašą (čia turiu omeny, nesaldų). nuostabiai atrodo, tikrai 😉
nė neabejoju, kad tokie sumuštinukai nė kiek ne prastesni už anuos standartinius su dešryte 🙂
Jurga, chi chi :)) Ačiū 😉 Ir čia nėra net kalbos – šitokie yra gerokai puikesni už tuos standartinius! 🙂 Na, nebent būtum vyras, tradiciškai – mėsėdis, tada jau kita kalba būtų 😀
o kokia būtent čia ruginė duona? Išduok pavadinimą.;)
Jolanta, būtent čia naudojau Vilniaus duonos „Magišką Rugę” 🙂