Kuo arčiau Kalėdos, tuo sunkiau spėju bėgti su savo mintim: kur dar reikia nuvažiuoti, kuo pasirūpinti, ką nupirkti, ką iškepti, ką sutvarkyti, kaip viską suspėti? Tada primenu sau, kad šias Kalėdas noriu ne išgyventi – noriu jas patirti ir švęsti. Šalin tobulumą, mainau jį atsipalaidavimą.
Jei ir jūs ieškot būdų kalėdinį desertą paruošti greitai lyg vienas-du, ši šventinė panakota yra tas desertas. Mažai ingredientų, mažai laiko ir sproginėjantis skonių konfeti. Taip, taip, tai – šampano skonio panakota. Gėrimas nealkoholinis, bet burbuliukų jausmas ir deserto skonis – labai šventiški!
Žinot, palydėdama šiuos metus, kelsiu savo panakotos taurę už atsipalaidavimą. Už meilę, už tikrumą, už neskubėjimą. Už dienų lengvumą ir nepaprastai paprastą gyvenimą. Tokį, kaip šis receptas. Nes mažiau tikrai yra daugiau, ir ši taisyklė tinka toli gražu ne vien virtuvėje.
Neabejoju, kad daugelis jau rūpinasi šventinėmis dovanomis, tad štai žinutė Kalėdų seneliams: „Nachtmann“ krištolo taurių ir kibirėlio rinkinys – naujiena „PROMO Cash&Carry” parduotuvėse. Galėtų būti graži dovana ar indaujos puošmena, o rinkinio kaina šiuo metu – labai patraukli, vos 39 eur už visą krištolo rinkinį. Įsigyti galite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Beliks perrišti kaspinu ir paslėpti po eglute.
Iki Kalėdų – vos 17 dienų!
Šventinė panakota
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Želė:
½ stiklinės (125 ml) nealkoholinio putojančio vyno
½ arb. š. (4 g) želatinos
1 valg. š. cukraus
Panakotai:
2 valg. š. (20 ml) vandens
1 ¼ arb. š. (5 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
½ stiklinės (125 g) pieno
2 valg. š. agavų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
Cukruotiems taurių krašteliams:
agavų sirupo
cukraus
Papuošti:
spanguolių
rozmarino šakelių
miltelinio cukraus
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite želė. Du šaukštus nealkoholinio putojančio vyno supilkite į nedidelį dubenėlį. Suberkite želatiną ir išmaišykite. Mišinys šiek tiek suputos – nieko tokio. Palikite želatiną brinkti penkias minutes.
2. Likusį nealkoholinį putojantį vyną supilkite į nedidelį puodą. Suberkite cukrų. Švelniai pakaitinkite virš vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Nukaiskite ir į šiltą mišinį sudėkite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kol želatina ištirps.
3. Paruoštą želė supilkite į taures ir palikite pilnai sustingti.
4. Paruoškite panakotą. Vandenį ir želatiną sumaišykite nedideliame dubenėlyje. Palikite brinkti penkias minutes.
5. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną ir agavų sirupą. Pagardinkite vanile ir druska. Maišydami kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
6. Maišydami atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros, tuomet supilkite ant sustingusio želė sluoksnio. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 valandas, kol sustings.
7. Prieš patiekdami taurių kraštelius plonai aptepkite agavų sirupu. Guldykite į lėkštelę su cukrumi, kad kristalai prikibtų prie agavų sirupo.
8. Panakotos viršų papuoškite rozmarino šakele, spanguole.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry