Net ir aš, beprotiškai mėgstanti suplanuoti kiekvieną gyvenimo smulkmeną, puikiai suprantu: takai tikrai nėra tas receptas, kuriam būtinas tikslumas. Priešingai, labiau nei svarstyklių čia reikia nepažabotos fantazijos ir prie gausiai dubenėliais nukloto stalo susirinkusios šeimos ar būrio draugų. Dalintis maistu, atrasti naujus skonius, kurti prisiminimų vertas istorijas, gal net draugiškai susipešti dėl paskutinio marinuoto svogūnėlio – takų vakarėliai tiesiog sukurti švęsti skanų gyvenimą!
Meksiką į savo virtuvę pasikviesti visai paprasta – „Santa Maria“ „Tex Mex“ asortimente rasite kone visus tam reikiamus ingredientus. Pradėkime nuo mažųjų tortilijų, idealiai tinkančių takams ruošti, ir takų padažo, kurį pagal skonį galite rinktis iš trijų rūšių: švelnų, aštrų ar česnakinį. Aš takų padažą sumaišiau su sultinga plėšyta vištiena, o visa kita – įvairiausių skonių fiesta ant stalo: nuo avokadų iki raudonųjų pupelių, nuo marinuotų svogūnėlių iki saldžiųjų kukurūzų.
Jokių taisyklių, jokių tikslių receptų, viskas paprasta kaip dukart du – tiesiog čiupkite tortiliją, pripildykite ją norimų priedų – kaskart vis kitokių! – ir ragaukite.
Kas gali būti smagiau už takų vakarėlį? Nebent vakarėlis, kuris baigiasi dovanomis!
„Santa Maria“ kviečia dalyvauti žaidime „Gamink ir laimėk vakarienę su takomobiliu!“. O dalyvauti jame tikrai paprasta, tereikia:
1. gaminti takus su šeima ir „Santa Maria“;
2. fotografuoti takus ir kelti kaip post’ą ar Stories į „Instagram“ arba „Facebook“;
3. žymėti #takomobilis ir @santamarialietuva, kad žaidimo organizatoriai tikrai pastebėtų pasidalinimą.
Žaidimo prizai skanūs ir smagūs: vakarienė su takomobiliu, kuris atvyks į laimėjusiųjų kiemą (1 vnt.) ir „Santa Maria“ takų rinkiniai (5 vnt.).
Belieka palinkėti, skanaus ir sėkmės!
Takai su plėšyta vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Plėšytai vištienai:
1 vištos krūtinėlės (2 puselių)
1 stiklainėlio (230 g) „Santa Maria“ švelnaus takų padažo
Avokadams:
1 didelio gerai sunokusio avokado
1 žaliosios citrinos sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Priedams (pasirinktinai):
raudonųjų svogūnų
tarkuoto mėgstamo sūrio
raugintų agurkėlių
saldžiųjų kukurūzų
raudonųjų pupelių
marinuotų svogūnėlių
svogūnų laiškų
vyšninių pomidoriukų
šviežių kalendrų
ir kt.
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite plėšytą vištieną. Vištos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje. Dar šiltą sudėkite į pastatomą plaktuvą ir, naudodami plokščią antgalį, susmulkinkite iki „plėšytos“ vištienos smulkumo. Vištieną susmulkinti galite ir rankiniu mikseriu, rankomis ar šakute.
2. Smulkintą vištieną sumaišykite su švelniu takų padažu.
3. Paruoškite avokadus. Sutrinkite šakute, sumaišykite su žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais.
4. Paruoškite visus kitus priedus takams: į atskirus dubenėlius ar lėkšteles sudėkite smulkintus raudonuosius svogūnus, tarkuotą sūrį, griežinėliais supjaustytus raugintus agurkėlius, saldžiuosius kukurūzus, raudonąsias pupeles, smulkintus svogūnų laiškus, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, kalendras.
5. Tortilijas galite šiek tiek pašildyti (orkaitėje ar sausoje keptuvėje).
6. Pripildykite tortilijas plėšyta vištiena ir norimais priedais – kaskart vis kitokiais! – ir ragaukite. Mano asmeninis skaniausias derinys: su avokadais, plėšyta vištiena, raudonaisiais svogūnais, tarkuotu sūriu, raudonomis pupelėmis, saldžiaisiais kukurūzais ir žalumynais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
Reklama #santamarialietuva #takomobilis