Kai kuriuos receptus, prieš pasidalindama su jumis, išbandau tiek kartų, kad galėčiau, kaip kad šįkart, garantuoti: šie takai puikiai tinka sočiam užkandžiui, pietums, vakarienei ir net pusryčiams; jie pradžiugins draugų kompaniją, bet lygiai taip pat džiugins ir tada, jei tyliai ramiai valgysite pats vienas; jie bus gardūs ir namie, ir gamtoje, ir eilinę darbo dieną, ir tingų savaitgalį, ir prie knygos, ir prie filmo. Dar galiu beveik garantuoti, kad niekaip nepavyks jų valgyti tvarkingai, bet ar gi tai svarbiausia, šypt? Taip, šį receptą aš ruošiau daug kartų, ir kiekvienąkart takai buvo vis skanesni, kol galiausiai – galiausiai tapo tiesiog tobuli.
Nekantrauju pasidalinti receptu, jis jau čia! Truputėlis Lotynų Amerikos, šiek tiek Vidurio Azijos skonių; ir viskas – savų namų virtuvėje!
Takus gaminau su „AUGA“ ekologiškomis juodosiomis pupelėmis iš naujos jų produktų linijos. Kaip ir avinžirniai, apie kuriuos pasakojau praeitą savaitę, šios pupelės konservuotos be sūrymo, pilnai paruoštos naudojimui, jų nereikia nusunkti ar perplauti papildomai. Produktų liniją sudaro juodosios pupelės, avinžirniai, rudieji lęšiai ir raudonosios pupelės. Ar namuose, ar gamtoje ruoštumėte maistą, paprasčiau nebūna – tiesiog atidarote pakuotę ir naudojate!
Aš, turiu pripažinti, kartu su šiuo receptu iš naujo atradau juodąsias pupeles; jos mažos, švelnaus skonio ir idealiai tinka su pikantiškesniais prieskoniais: kuminu, rūkyta ir kajeno paprika. Jei gaminsit šiuos takus – juodosios pupelės tikrai bus pats geriausias pasirinkimas.
Labai rekomenduoju, išbandykite!
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keptiems moliūgams:
1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 500-600 g)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Bulgurui:
½ stiklinės (125 g) bulguro kruopų
1 ½ stiklinės (375 ml) vištienos sultinio
Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
150 g ekologiškų „AUGA“ juodųjų pupelių be sūrymo
Padažui:
½ (125 ml) graikiško jogurto
½ žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kumino
žiupsnelio kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
8 vnt. mini tortilijų (takų)
2 avokadų
žaliosios citrinos skiltelių
šviežių kalendrų
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
2. Paruoškite keptus moliūgus. Moliūgus supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite džiovintais čiobreliais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskonių mišiniu tolygiai pasidengtų visi moliūgų gabalėliai. Suberkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite.
3. Kol moliūgai kepa, paruoškite bulgurą. Puode užvirkite sultinį. Suberkite bulguro kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 10-12 minučių, – kruopos turi būti minkštos, tačiau nepraradusios savo formos. Likusį vandenį nupilkite ir leiskite kruopoms atvėsti. Atvėsusias išpurenkite šakute, kad taptų birios.
4. Paruoškite takų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir smulkiai kapotą česnako skiltelę. Maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol svogūnai suminkštės. Suberkite rūkytą papriką, kuminą, kajeno papriką, juodąsias pupeles, ir maišydami pakaitinkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies.
5. Keptas daržoves sumaišykite su bulguro kruopomis ir keptais moliūgais.
6. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
7. Paruoškite takus. Tortilijas trumpai (apie pusę minutės) pašildykite sausoje keptuvėje. Vienoje tortilijų pusėje dėkite keletą avokado griežinėlių, apšlakstykite jas žaliosios citrinos sultimis. Šalia dėkite po keletą šaukštų paruošto įdaro. Perlenkite perpus, pagardinkite šviežiomis kapotomis kalendromis ir patiekite su graikiško jogurto padažu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga