Skonis: 9/10. Trapi tešla ir minkštas varškės bei pomidorų įdaras – labai skanu 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Neringos bloge
Tarta su varške ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
250 g miltų
100 g sviesto
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 – 5 valg.š. vandens
Įdarui:
400 g varškės
400 g pomidorų
3 kiaušiniai
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Sudėti kubeliais pjaustytą sviestą, supilti vandenį ir minkyti, kol gausis graži, vienalytės konsistencijos masė. Tešla iškloti riebalais išteptą 24 cm (orginale 26 – 28 cm) skersmens kepimo indą. Dėti pusvalandžiui į šaldytuvą.
Pomidorus supjaustyti ketvirčiais ir sudėti ant kepimo indo dugno, ant tešlos skūrele į apačią. Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, druska, pipirais ir sukrėsti ant pomidorų. Paviršių išlyginti ir išdėlioti griežinėliais pjaustytus pomidorus.
Kepti iki 180 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
19 komentarai
šitą ir aš nusižiūrėjusi, taip taip. kai tik – iškart. 🙂 oi naminiai pomidorai, laukiu jūsų nesulaukiu.
Taip, naminiai pomidorai – koks gėris! Laukiu ir aš :)) Pomidorai mane darže dar nelabai, bet štai agurkiukai jau mažiukai, vis auga ir už kelių dienų galima bus valgyti! Džiaugsmas :))
O kokią varškę geriau dėti – sausą ar šlapią iš pakelių po 180 gr.?
Vaiva, aš visada naudoju tą sausesnę, o gerai ją išblenderiavus, ji taip pat būna gražios vientisos konsistencijos. Tačiau iš esmės didelio skirtumo nėra 😉
Sveiki 🙂 Pagal Jūsų receptą vakar kepiau šią nuostabią tartą. Namiškiai buvo „apakę” ir apstulbę, nes tiesą sakant pirmą kartą tokį patiekalą gaminau:) Gavosi labai skaniai ir gražiai.. Ačiū Jums! 😉
Silva, džiugu! 🙂 Na, dabar, kai visi namiškiai liko patenkinti ir skaniai pavalgę, gal dažniau išbandysi nesaldžius pyragus (tartas) 🙂 Bent jau mano virtuvėje jos yra labai dažnas svečias ir Saulėtoj virtuvėj dar gali rasti daug įvairių receptų 🙂
Dažnai apsilankau čia.. Tikrai turi daug puikiu receptų! Po truputį reiks daugelį išbandyti 😉 Seniai norėjau pagaminti pyragą su nesaldžiu įdaru (kažką panašaus į prancūzišką „kišą”), nes saldžiai nelabai mėgstam. Ačiū, kad daliniesi. Sėkmės!
Ačiū, Silva 🙂 Ir ačiū už tai, kad lankaisi, gamini ir komentuoji 🙂 Tikiuosi, dar daug džiuginančių nesaldžių pyragų išbandysi – sėkmės ir skanaus! :))
Išbandžiau šį receptą. Man skonis gan neįprastas buvo. Pomidorai kieti parduotuviniai tai nelabai sukepe viduj. Bet gan skanu 🙂
aure, na, čia jau vienareikšmiškai – naminiai pomidorai tiesiog nesulyginami su pirktiniais 🙂 Todėl tikrai rekomenduoju išbandyti dar kartelį, su naminiais 😉
Šiuo metu pats dažniausias iš mano kepinių! 🙂 Niekaip nesuprantu, kaip galėjau jo nepastebėti anksčiau :)))
Lina, labai džiaugiuosi, kad jį pastebėjai, atradai ir pamėgai 🙂 Geriau vėliau nei niekada 😉
Siandien gaminsiu si pyraga, tikiuosi namiskiam patiks. 🙂
O jokio padaziuko nereikia prie sio pyrago?
Asmeniškai aš prie šio pyrago jokio padažo negaminu, valgome mes jį su kokiomis lengvomis daržovių salotytėmis arba tiesiog be nieko 🙂
Lauksiu atsiliepimų, kaip patiko pyragas 🙂
Puikus pyragas! Itin paprastas, bet ypač skanus ir sotus. Tikrai kepsiu dar ne kartą, tačiau bandysiu pridėti įvairesnių prieskonių (manau puikiai tiktų česnako užuomina ar bazilikas) 🙂
Agne, labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂 Na, o improvizacijoms virtuvė yra tikrai labai tinkama vieta 😉
Labai skaniai atrodo pyragas! O sakykite, kiek yra ta viena porcija? 1/6 tartos, 1/4? Skaičiuoju kalorijas, todėl labai naudinga būtų žinoti…:)
Kamile, aš skaičiavau, kad ši tarta – 8 porcijos. Taigi, viena porcija būtų 1/8 tartos 🙂